Δείτε που και πως κατασκευάζεται η Honda Africa Twin (+video)

Ποια είναι η διαδικασία κατασκευής μίας Honda Africa Twin; Στο video που ακολουθεί θα δούμε όλη τη διαδικασία μέχρι τον τελικό έλεγχο...

Βρείτε μας στο

Έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος από την επίσημη αποκάλυψη της νέας Honda Africa Twin. Αυτή τη φορά θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τη διαδικασία παραγωγής της στο εργοστάσιο της Ιαπωνίας.

Διαβάστε επίσης: Στα σκαριά η μεσαίου κυβισμού Honda “Africa Twin”

Η ανανεωμένη Africa Twin εξοπλίζεται με έναν δικύλινδρο κινητήρα 1.084 κ.εκ. Έπειτα από βελτιωμένη βύθιση των βαλβίδων και την τοποθέτηση μίας νέας βαλβίδας ελέγχου των καυσαερίων, ο κινητήρας πληροί τις αυστηρότερες προδιαγραφές και ταυτόχρονα προσφέρει ισχυρότερες επιδόσεις.

Αναλυτικότερα, η ισχύς έχει αυξηθεί κατά 7%, φτάνοντας αισίως στους 102 ίππου. Ομοίως, η μέγιστη ροπή αυξήθηκε κατά 6% φτάνοντας στα 105 Nm. Πέρα από οικονομικότερος, ο νέος κινητήρας συνοδεύεται και από ένα μεγαλύτερο ρεζερβουάρ καυσίμου. Έτσι, τα 24,8 λίτρα προσφέρουν αυτονομία που ξεπερνά τα 500 χιλιόμετρα.

Η διαδικασία της κατασκευής του ιαπωνικού “on-off” ξεκινά από τη συναρμολόγηση του δικύλινδρου κινητήρα. Μόλις ολοκληρωθεί η κατασκευή του, τοποθετείται επάνω στο κύριο σώμα της μοτοσυκλέτας. Ακολουθεί η ενσωμάτωση των αλουμινένιων μερών του υποπλαισίου, ενώ στη συνέχεια τοποθετείται το εμπρός ψαλίδι, το οποίο είναι κατασκευασμένο επίσης από αλουμίνιο. Για το τέλος, μένουν τα πλαστικά, τα φωτιστικά σώματα, τα ηλεκτρονικά και κάθε άλλη λεπτομέρεια.

Εννοείται ότι το τελικό στάδιο σχετίζεται με τον έλεγχο της μοτοσυκλέτες σε κάθε επίπεδο, ώστε να βγει στο δρόμο χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.