Διπλό χτύπημα της ΕΛ.ΑΣ. σε ληστές αυτοκινήτων και εξαρτημάτων

Πέντε συνολικά άτομα που έκλεβαν αυτοκίνητα αλλά και εξαρτήματα αυτοκινήτων συνέλαβε η Ελληνική Αστυνομία τις τελευταίες ημέρες.

Βρείτε μας στο
Κληπές αυτοκινήτων ΕΛ.ΑΣ.

Ειδικότερα, σε δύο ανεξάρτητες μεταξύ τους υποθέσεις, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πειραιά και της Άμεσης Δράσης αντίστοιχα συνέλαβαν συνολικά πέντε ληστές οι οποίοι έκλεβαν αυτοκίνητα και εξαρτήματα αυτοκινήτων, στο Άγιο Ιωάννη Ρέντη και Άνω Λιόσια αντίστοιχα.

Οι τρεις πρώτοι ημεδαποί ηλικίας 70, 46 και 59 ετών που ενεργούσαν στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη, συνελήφθησαν ως μέλη εγκληματικής ομάδας τις πρώτες πρωινές ώρες τις 6ης Φεβρουαρίου. Τα εν λόγω άτομα έκλεβαν αυτοκίνητα τα οποία στη συνέχεια αποσυναρμολογούσαν και διέθεταν προς πώληση τα εξαρτήματά τους.

Δείτε επίσης – Video Mercede-AMG Project One: Παίζει χωρίς αντίπαλο;

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι ανωτέρω κατηγορούμενοι είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα που προέβαινε συστηματικά σε κλοπές οχημάτων, τα οποία στη συνέχεια απέκρυπταν σε συνεργείο που διατηρούσε ο 70χρονος και ήταν ιδιοκτησίας του 59χρονου. Εντός του συνεργείου τα άτομα προέβαιναν στην αποσυναρμολόγηση των κλεμμένων οχημάτων, με κατάλληλα εργαλεία που είχαν προμηθευτεί και στη συνέχεια διέθεταν προς πώληση τα εξαρτήματα σε ιδιοκτήτες συνεργείων αυτοκινήτων, οι οποίοι προσέρχονταν στο συνεργείο για να τα παραλάβουν ή αναλάμβαναν να τους τα αποστείλουν ο 70χρονος και 46χρονος

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για -τα κατά περίπτωση αδικήματα- της εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, ψευδούς κατάθεσης, απάτης και της Νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και για ρύθμιση θεμάτων που αφορούν όπλα, πυρομαχικά, εκρηκτικές ύλες κ.α., ενώ μέσα στο συνεργείο βρέθηκαν και τρία κλεμμένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.

Από τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων πλήθος εργαλείων, πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος, ποσότητα κάνναβης βάρους 23,9 γραμμαρίων, οχτώ (8) ζεύγη πινακίδων κυκλοφορίας αλλοδαπών αρχών και κλειδιά οχημάτων.

Διαβάστε επίσης: Το ανανεωμένο Peugeot 3008 είναι εδώ. Δείτε τιμή και εκδόσεις κινητήρων

Οι δύο ημεδαποί ηλικίας 18 και 22 ετών που ενεργούσαν στα Άνω Λιόσια συνελήφθησαν τις πρωινές ώρες της 9ης Φεβρουαρίου. Λίγο πριν, οι κατηγορούμενοι ληστές προσέγγισαν φορτηγό και αφαίρεσαν από το εσωτερικό του τσαντάκι που περιείχε χρηματικό ποσό και κινητό τηλέφωνο και διέφυγαν με αυτοκίνητο. Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που έσπευσαν άμεσα στο σημείο, εντόπισαν το αυτοκίνητο που επέβαιναν οι ανωτέρω, τους ακινητοποίησαν και τους οδήγησαν στο Τ.Α. Φυλής. Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου βρέθηκε και κατασχέθηκε και ένας καταλύτης Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δύο κατηγορούμενοι ληστές από τα τέλη Σεπτεμβρίου του 2020, εντόπιζαν σταθμευμένα αυτοκίνητα σε περιοχές της Δυτικής Αττικής και με χρήση “γρύλλων” τα ανύψωναν και αφαιρούσαν τον καταλύτη τους. Αυτό το επιτύγχαναν είτε κόβοντας τον, είτε αφαιρώντας ολόκληρο το σύστημα της εξαγωγής.

Σε κάποιες περιπτώσεις που στα σταθμευμένα οχήματα δεν ήταν εφικτή η επί τόπου αφαίρεση του καταλύτη, τα αφαιρούσαν και τα οδηγούσαν σε ερημικά σημεία από όπου αφαιρούσαν τον καταλύτη.

Από την έρευνα εξιχνιάστηκαν -25- περιπτώσεις κλοπών καταλυτών από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και κλοπή αυτοκινήτου, στις περιοχές των Άνω Λιοσίων και Αχαρνών.

mm
Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης Ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005 μπαίνοντας στο χώρο παράλληλα με τις σπουδές του και έπειτα από μια τριετία στο εξωτερικό, στη λατρεμένη του Σκωτία. Ξεκίνησε την καριέρα του σε καθημερινή οικονομική εφημερίδα αλλά το πάθος του για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα τον οδήγησε γρήγορα στο σωστό δρόμο. Στο πνεύμα των καιρών, είναι από τους λίγους "υβριδικούς" δημοσιογράφους που αρθρογραφούν και τρέφουν τα ίδια τρυφερά αισθήματα για τους τέσσερις και δύο τροχούς. Έχει εργαστεί στα δημοφιλέστερα περιοδικά και sites μοτοσυκλέτας και αυτοκινήτου φτάνοντας στην θέση και του διευθυντή σύνταξης. Απόφοιτος Επικοινωνίας του New York College και μέλος της Ε.Σ.Π.Η.Τ., με αγάπη για τη φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται! Στη δημοσιογραφική ομάδα του TractioN από το 2019.

E-mail: txidis@traction.gr