Δοκιμές Qatar: Στην κορυφή Yamaha και Vinales

Εξαιρετική εμφάνιση για τη Yamaha στις τελευταίες pre-season δοκιμές του MotoGP, καθώς τέσσερις μοτοσυκλέτες της βρέθηκαν στην πρώτη εξάδα, με πρώτη και καλύτερη αυτή του Vinales.

Βρείτε μας στο


Ο Maverick Vinales είναι ο αναβάτης ο οποίος έκλεισε με τον ταχύτερο χρόνο τον κύκλο των pre-season δοκιμών στο Qatar, όπου και θα επιστρέψει την ερχόμενη εβδομάδα με την αυτοπεποίθηση που του δίνει η επίδοσή του αλλά και η γενικότερη απόδοση της ομάδας της Yamaha.

Ο Vinales κατάφερε να κάνει τον ταχύτερο χρόνο με 1.54.208 δλ. με τον ίδιο να δηλώνει πως νιώθει πολύ καλά επάνω στη μοτοσικλέτα του, κάτι που φάνηκε καθ΄ όλη τη διάρκεια των δοκιμών, στις οποίες ήταν σταθερός και γρήγορος. Πίσω του βρέθηκε ο αναβάτης της Petronas Yamaha, Fabio Quartaro, με χρόνο 1.54.441 δλ., ενώ την τριάδα έκλεισε ο περσινός πρωταθλητής Marc Marquez, με Repsol Honda και χρόνο 1.54.613 δλ.

Στα αξιοσημείωτα της τελευταίας ημέρας των δοκιμών στο Qatar, οφείλουμε να αναφέρουμε την πολύ καλή επίδοση του Valentino Rossi, ο οποίος κατάφερε να κάνει τον τέταρτο καλύτερο χρόνο με 1.54.651 δλ. αλλά και την απόδοση του, τραυματισμένου θυμίζουμε, Jorge Lorenzo ο οποίος σημείωσε των πέμπτο καλύτερο χρόνο με 1.54.653 δλ.

Στον αντίποδα, οι αναβάτες και οι μηχανικοί της KTM θα χρειαστεί να δουλέψουν σκληρά από ότι φαίνεται, καθώς βρέθηκαν στις δύο τελευταίες θέσεις, ενώ το ίδιο ισχύει και για την ομάδα της Aprilia, οι αναβάτες της οποίας δεν κατάφεραν κάτι καλύτερο από τον 16ο ταχύτερο χρόνο (Iannone 1.55.343 δλ).

Θυμίζουμε πως ο πρώτος αγώνας της φετινής χρονιάς είναι προγραμματισμένος για τις 10 Μαρτίου στο Losail International Circuit στην Doha του Qatar.

mm
Ο Μιχάλης έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και Διεύθυνση Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων. Η επαγγελματική του ενασχόληση με τον ειδικό τύπο του αυτοκινήτου ξεκίνησε με την αυγή της νέας χιλιετίας και έκτοτε δεν σταμάτησε, καθώς έχει εργαστεί στα μεγαλύτερα περιοδικά και sites του χώρου. Λατρεύει τα αυτοκίνητα σε κάθε... κλίμακα και όταν δεν ασχολείται με αυτά, δημιουργεί videos.

E-mail: mdiveris@traction.gr