Δοκιμή Ford Focus 1.0 ST-Line 125 ps (+videos)

Μπορεί το καλό να γίνει ακόμη καλύτερο; Η Ford υποστηρίζει αυτή την άποψη μετ' επιτάσεως και βάλθηκε να το αποδείξει, με το καινούργιο Focus...

Βρείτε μας στο

To Ford Focus αποτελεί ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα και σημαντικά μοντέλα του Blue Oval. Κατά κάποιο τρόπο, είναι το μοντέλο που όρισε τη σύγχρονη ιστορία της μάρκας, όταν παρουσιάστηκε στα τέλη της δεκαετίας του ’90. Έκτοτε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι και σήμερα, η νέα γενιά Focus παρουσιάζεται πιο τεχνολογικά προηγμένη από ποτέ. Κάτι που είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε, οδηγώντας το 5θυρο Ford Focus 1.0 Ecoboost με ισχύ 125 ίππων, στη σπορτίφ έκδοση ST-Line.

Μια σύντομη αναδρομή
Ήταν το 1998, όταν η Ford αποφάσισε να αντικαταστήσει το εδραιωμένο Escort, με ένα νέο μοντέλο ονόματι Focus. Η επίδραση του νέου αυτοκινήτου ήταν καταλυτική, γεγονός που επιβεβαιώθηκε από την κατάκτηση του τίτλου “Car of the Year” για το 1999. Το Ford Focus τάραξε τα, όχι λιμνάζοντα, νερά της κατηγορίας των μικρομεσαίων οικογενειακών, η οποία ήταν -όπως και σήμερα- μια από τις πιο δυνατές της αγοράς. Σε διάστημα 20 ετών (1998-2018), έχει πουλήσει 16 εκατομμύρια μοντέλα σε όλο τον κόσμο, τα 7 εκ των οποίων ανήκουν στην ευρωπαϊκή αγορά. Ενδεικτικό της σημασίας που έχει το Focus για τη Ford, είναι το γεγονός ότι σχεδόν πάντα, το συγκεκριμένο μοντέλο ενσωματώνει τις πιο πρόσφατες τεχνολογικές εξελίξεις του τμήματος R&D της εταιρείας.

Με έμφαση στην τεχνολογία
Μπορεί το νέο Ford Focus να έχει κοινά χαρακτηριστικά με τους προκατόχους του, ωστόσο πρακτικά έχει σχεδιαστεί από λευκό χαρτί. Ο λόγος είναι πως πρόκειται για το πρώτο μοντέλο της φίρμας που “πατάει” στην νέα πλατφόρμα C2, η οποία αποτελεί τη βάση για τον εξωτερικό ή εσωτερικό σχεδιασμό, τους κινητήρες βενζίνης ή πετρελαίου, καθώς και τα τεχνολογικά συστήματα που χρησιμοποιούνται. Χάρη στη νέα πλατφόρμα λοιπόν, η στρεπτική ακαμψία του Ford Focus έχει αυξηθεί κατά 20%, ενώ τα σημεία έδρασης της ανάρτησης έχουν δυναμώσει κατά 50%. Όσο για προηγμένη τεχνολογία; Το Focus βρίθει τέτοιων λύσεων, είτε πρόκειται για τη λειτουργία του εν γένει, είτε για συστήματα συνδεσιμότητας και υποβοήθησης οδηγού. Ο έλεγχος του συστήματος συνδεσιμότητας γίνεται μέσω μιας οθόνης αφής 8 ιντσών, ενώ το σύστημα SYNC 3, που είναι συμβατό με Apple Car Play και Andoid Auto, προσφέρει δυνατότητα ελέγχου των εφαρμογών με χειρονομίες στην οθόνη αφής ή φωνητικές εντολές. Αναφορικά με τα συστήματα υποβοήθησης οδηγού, εκτός από ήδη γνωστά όπως Adaptive Cruise Control που λειτουργεί για ταχύτητες έως 200 χλμ./ώρα, Pre-Collision Assist ή Lane Centring, υπάρχουν και άλλα που παρουσιάζουν ενδιαφέρον. Τέτοιο είναι το Adaptive Front Lighting System με Predictive curve light (προληπτικός φωτισμός στροφών) και Sign-based light (φωτισμός ανάλογα με την οδική σήμανση), που παρουσιάζεται για πρώτη φορά και αφορά στη λειτουργία των προβολέων. Χάρη σε χρήση κάμερας και την παρακολούθηση της σήμανσης σε απόσταση έως 65 μέτρα, οι δέσμες των προβολέων προσαρμόζονται πριν καν το Focus φτάσει σε στροφή ή διασταύρωση.

Η έκδοσή “μας”
Κατά τη διάρκεια της δοκιμής, είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε το Ford Focus με 3κύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 1 λίτρου, που αποδίδει 125 ίππους. Το κόκκινο χρώμα τονίζει τον σπορ σχεδιασμό του αυτοκινήτου, ενώ οι διπλές απολήξεις της εξάτμισης φανερώνουν τον χαρακτήρα του, η σκιαγράφηση του οποίου ολοκληρώνεται όταν παρατηρήσει κάποιος τα λογότυπα ST-Line. Το εσωτερικό είναι αρκετά ευρύχωρο, ενώ η χωρητικότητα αποσκευών, που είναι 375 λίτρα και φτάνει στα 1354 λίτρα αν πέσουν τα καθίσματα, κρίνεται ικανοποιητική για τν κατηγορία. Στο δρόμο, το νέο Focus διαθέτει όλα εκείνα τα στοιχεία που το έχουν κάνει να ξεχωρίζει. Ο κινητήρας έχει γραμμική απόδοση που εκτείνεται σε μεγάλο εύρος στροφών, χάρη και στη ροπή 170 Nm που γίνεται 200 με τη λειτουργία overboost, ενώ η καλή απόκριση του 6τάχυτου μηχανικού κιβωτίου, έδινε τη δική του “σπορ” πινελιά. Όσον αφορά στην οδική συμπεριφορά, μέσω της τεχνολογίας “Continuously Controlled Damping”, παρακολουθείται ηλεκτρονικά το οδόστρωμα ανά πάσα στιγμή και προσαρμόζονται αναλόγως η ανάρτηση, το σύστημα διεύθυνσης ή τα φρένα. Αυτό βοηθάει τον οδηγό αφενός να “ψάξει” λίγο παραπάνω τα όρια εφόσον θέλει να το διασκεδάσει και αφετέρου, να νιώσει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση πίσω από το τιμόνι. Επιπλέον, η δυνατότητα επιλογής προφίλ οδήγησης ανάμεσα σε Normal, Eco και Sport, αλλάζει τις ρυθμίσεις παραμέτρων όπως ο κινητήρας ή η ανάρτηση, ανάλογα με την περίσταση.

Το νέο Ford Focus, εξοπλίζεται και με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων. Σε επίπεδο κινητήρων εφοδιάζεται, εκτός από τον 1000άρη Ecoboost, και με κινητήρες βενζίνης ή πετρελαίου 1.5 λίτρων, που αποδίδουν 150, 182 και 95, 120 ίππους αντίστοιχα. Τέλος, διατίθεται εκτός από 5θυρο και σε Wagon, ενώ περιλαμβάνει πλειάδα επιπλέον εκδόσεων όπως οι Trend, Business, Titanium, η “πολυτελής” Vignale και η “εκτός δρόμου” Active. Η τιμή του Ford Focus, ξεκινά από 20.272 ευρώ, ενώ η έκδοση ST Line ξεκινά από τα 21.017 ευρώ με χειροκίνητο κιβώτιο και από τα 22.253 με αυτόματο 8άρι κιβώτιο ταχυτήτων.

Κώστας, Μάνος και Βασίλης, μας δίνουν τη δική τους οπτική για το νέο Ford Focus, στο παρακάτω video