Έφτασε η Yamaha Tenere 700 Rally Edition. Δείτε την τιμή της

Με χρώματα που ξυπνούν μνήμες από το ένδοξο παρελθόν της Yamaha στο Dakar και πλουσιότερο εξοπλισμό, η έκδοση Rally της Tenere 700 έφτασε και στην Ελλάδα.

Βρείτε μας στο
20202 Yamaha Tenere Rally Edition έκδοση

Έναντι της στάνταρ έκδοσης της νέας Yamaha Tenere 700 η έκδοση Rally φέρει τα πιο παραδοσιακά και ποθητά χρώματα και γραφικά της ιαπωνικής εταιρίας. Με αυτά τα χρώματα οι Ιάπωνες έλαβαν μέρος με εργοστασιακή ομάδα στο θρυλικό Dakar με αναβάτες τους Jean-Claude Olivier και Serge Bacou. Σε αυτόν το Dakar οι αγωνιζόμενοι διέσχισαν για πρώτη φορά τη θρυλική έρημο Tenere, η οποία τους προκάλεσε τρομερή αναστάτωση με την αμμοθύελλα που κρατούσε για ώρες.

Η Yamaha δεν κατάφερε να κερδίσει το 1983 -η νίκη πήγε στη BMW-, έχοντας ωστόσο στο βιογραφικό της την πρώτη νίκη το 1979, με τον θρύλο του Dakar Ciryl Neveu, να συμμετέχει ως ιδιώτης στη σέλα ενός XT 500 -ο μεγάλος Γάλλος κέρδισε και το 1980.

Τα ρετρό αγωνιστικά χρώματα και γραφικά δεν είναι και η μοναδική διαφορά έναντι της στάνταρ έκδοσης. Διαφορετική είναι η σέλα αλλά και το τελικό με το εργοστασιακό να έχει δώσει τη θέση του σε ένα ελαφρύτερο της Akrapovic. Στον εξοπλισμό περιλαμβάνεται επίσης και μια προστατευτική ποδιά βαρέως τύπου, ενώ ανάλογες προστασίες βλέπουμε στο ψυγείο του κινητήρα αλλά και την αλυσίδα.

Στη έκδοση Rally έχουν αλλαχτεί επίσης τα φλας με LED μονάδες με την εικόνα των αλλαγών να συμπληρώνεται από τα διαφορετικά γκριπ αλλά και τα προστατευτικά ένθετα για τα γόνατα του αναβάτη.

Η τιμή της Tenere 700 Rally Edition ανέρχεται στην Ελλάδα στα 12.190 ευρώ, έναντι των 10.490 ευρώ της στάνταρ έκδοσης. Περισσότερα στην επίσημη ιστοσελίδα της Yamaha.

mm
Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης Ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005 μπαίνοντας στο χώρο παράλληλα με τις σπουδές του και έπειτα από μια τριετία στο εξωτερικό, στη λατρεμένη του Σκωτία. Ξεκίνησε την καριέρα του σε καθημερινή οικονομική εφημερίδα αλλά το πάθος του για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα τον οδήγησε γρήγορα στο σωστό δρόμο. Στο πνεύμα των καιρών, είναι από τους λίγους "υβριδικούς" δημοσιογράφους που αρθρογραφούν και τρέφουν τα ίδια τρυφερά αισθήματα για τους τέσσερις και δύο τροχούς. Έχει εργαστεί στα δημοφιλέστερα περιοδικά και sites μοτοσυκλέτας και αυτοκινήτου φτάνοντας στην θέση και του διευθυντή σύνταξης. Απόφοιτος Επικοινωνίας του New York College και μέλος της Ε.Σ.Π.Η.Τ., με αγάπη για τη φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται! Στη δημοσιογραφική ομάδα του TractioN από το 2019.

E-mail: txidis@traction.gr