Ο φετινός εθνικός μας αγώνας ράλλυ, το περίφημο ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ θα είναι ο 70ος στην ιστορία του, γεγονός που του προσδίδει την μοναδική αίγλη μίας από τις παλαιότερες και πλέον εμβληματικές διοργανώσεις όλων των εποχών στον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού!
Ταυτόχρονα, όμως, το 70ο ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ αποτελεί ένα ορόσημο, ειδικά για το TractioN: Θα είναι το 31ο στο παλμαρέ του Κώστα Στεφανή! Κι επειδή τίποτα στο TractioN δεν είναι ποτέ προβλέψιμο, ο πιο πεπειραμένος (και επιτυχημένος, αλλά δεν θέλουμε να περιαυτολογούμε) Έλληνας συνοδηγός ράλι, θα καθοδηγεί τον Flandy, έναν πολλά υποσχόμενο και ταχύτατο νέο οδηγό, ο οποίος όμως πραγματοποιεί το ντεμπούτο του στο ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ του 2026!
Το όχημα με το οποίο οι Flandy-Κώστας Στεφανής θα δώσουν τη μεγάλη μάχη με το αδάμαστο ελληνικό… κατσάβραχο από τις 25 έως τις 28 Ιουνίου, συχνά με τη θερμοκρασία περιβάλλοντος να πλησιάζει τους 40 βαθμούς Κελσίου, είναι το αποδεδειγμένα αξιόπιστο και γρήγορο FORD FIESTA RALLY3!
Το δε αυτοκίνητο των Flandy-Στεφανή, εκτός από τα περίοπτα σήματα του TractioN (που ως γνωστόν συμβάλλουν στις… επιδόσεις), θα είναι βαμμένο στα χρώματα της SHELL ως βασικού χορηγού της προσπάθειας. Τιμώντας κατ’ αυτό τον… τέρμα-γκάζι τρόπο μια εξαιρετικά σημαντική επέτειο: Το 2026 η SHELL, χάρη στην αποκλειστική αντιπροσώπευσή της στη χώρα μας από την CORAL ΑΕ του Ομίλου MOTOR OIL, συμπληρώνει 100 χρόνια συνεχούς παρουσίας στην Ελλάδα!
Βεβαίως, επ’ ευκαιρία της, ιστορικής σημασίας, συμμετοχής στο φετεινό ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ, το TractioN επιχειρεί μια αναδρομή σε αξέχαστες και… ηρωικές στιγμές της πολύχρονης και περιπετειώδους ιστορίας ενός πραγματικά θρυλικού αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ!
Μη χάσετε το νέο επεισόδιο του… racing TractioN!
Στα υπόλοιπα θέματα της εκπομπής
➢ ΝΕΟ PEUGEOT 408: Οι Ινώ και Μάνος περιεργάζονται -μάλλον… αχόρταγα- το σχήμα του 408, τη δυναμική και επιβλητική fastback crossover σιλουέτα του, αλλά και όχι μόνο: Διότι το μοντέλο που φιλοδοξεί να δημιουργήσει έναν επιπλέον πειρασμό, ανάμεσα στο 308 και το 3008, είναι διαθέσιμο με τρεις τύπους κινητήρων (ηλεκτρικό, plug-in υβριδικό, αυτοφορτιζόμενο υβριδικό) και σε τιμή που… εκπλήσσει ευχάριστα!
➢ OPEL MOKKA GSE: Για το ποιος θα οδηγήσει πρώτος το πιο γρήγορο αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα ευρείας παραγωγής στην γκάμα της OPEL, το εντυπωσιακό MOKKA GSE… συναγωνίζονται μεταξύ τους οι συνεργάτες του TractioN! Εν τέλει όμως πρυτανεύει η λογική και η ψυχραιμία -εκτός εάν ήταν ένας συμβιβασμός προκειμένου να ξεκινήσει το γύρισμα! Σε κάθε περίπτωση, το OPEL MOKKA GSE με τους 281 ίππους, φέρει εμφανείς και σε κάθε πτυχή του τις αγωνιστικές καταβολές, εφόσον αποτελεί στενό συγγενή του MOKKA GSE RALLY. Εξού και στην ανάρτηση, το πλαίσιο, τα φρένα, το σύστημα διεύθυνσης κ.α. του καινούργιου MOKKA GSE, έχει αξιοποιηθεί η ανεκτίμητη αγωνιστική εμπειρία της OPEL MOTORSPORT!
➢ AVIS LEASING: Το TractioN διενεργεί έρευνα στο πραγματικό πεδίο, «εκεί έξω» όπως λέμε, ζητώντας από απλούς, τυχαίους ανθρώπους να εκφράσουν οποιαδήποτε απορία έχουν γύρω από την πρακτική της μακροχρόνιας μίσθωσης οχημάτων. Κι αφού η Ινώ συγκέντρωσε τα ερωτήματα που εμφανίζονται με μεγαλύτερη συχνότητα, τα έθεσε υπόψιν του κ. Κωνσταντίνου Αδάμη, Γενικού Διευθυντή leasing της AVIS GREECE ως τον κατεξοχήν και πλέον έγκυρο αρμόδιο επί του θέματος, ώστε η αλήθεια να… λάμψει!
➢ YAMAHA NMAX 155 TECH MAX: Ο Θανάσης ενθουσιάζεται μέχρι… παραληρήματος με το καινούργιο σκούτερ της YAMAHA και ιδιαίτερα με το πανέξυπνο, καινοτόμο σύστημα YECVT (συνεχώς μεταβαλλόμενη ηλεκτρική μετάδοση), χάρη στο οποίο ο αναβάτης έχει τη δυνατότητα να επιλέγει προγράμματα απόδοσης κινητήρα, είτε «Sport» ή «Town», αναλόγως της διάθεσης. Το μόνο βέβαιο είναι ότι με ένα σκούτερ σαν το YAMAHA NMAX 155 TECH MAX, η διάθεση δεν αλλάζει ποτέ: Μόνο ευχαρίστηση και… λαιμαργία για χιλιόμετρα!
Ακολουθεί το επίσημο Trailer της εκπομπής, την οποία μπορείτε να δείτε live διαδικτυακά εδώ την Κυριακή 24 Μαΐου στις 14:10.