Ένα Audi με… ιπτάμενα φώτα! (+video)

Όπως είναι λογικό η Audi παρουσίασε εντός έδρας, στην έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης μία σειρά από πρωτότυπα μοντέλα. Ένα από αυτά ήταν και το ιδιαίτερο AI:TRAIL.

Βρείτε μας στο

Το Audi AI:TRAIL quattro, όπως είναι η πλήρης ονομασία του, αποτελεί το μέλλον των εκτός δρόμου αυτοκινήτων, όπως το φαντάζονται οι σχεδιαστές της γερμανικής μάρκας. Είναι αυτόνομο, με τετρακίνηση και κορυφαίες εκτός δρόμου ικανότητες αλλά και μπαταρία με αυξημένη χωρητικότητα που του εξασφαλίζει μεγάλη αυτονομία.

Οι μεγάλες γυάλινες επιφάνειές του, εξασφαλίζουν εξαιρετική περιμετρική ορατότητα και δίνουν την αίσθηση της καλύτερης επαφής με το περιβάλλον.

Το ηλεκτρικό AI:TRAIL quattro έχει μήκος 4,15 μέτρων και πλάτος 2,15 μέτρων, ενώ το ύψος των 1,67 μέτρων με τους τροχούς του να είναι 22 ιντσών με την απόστάση του από το έδαφος να φτάνει στα 34 εκατοστά. Όσον αφορά τις ικανότητές του σε υδάτινα περάσματα, μπορεί να περάσει μέσα από υγρό εμπόδιο ύψους μισού μέτρου.

Εντυπωσιακή είναι όμως και η καμπίνα του AI:TRAIL quattro. Σε αυτήν κυριαρχεί μία γυάλινη επιφάνεια, που περιβάλλεται από πολυγωνικά σχήματα, ενώ μπορεί να φιλοξενήσει έως και τέσσερις επιβάτες.

Ακόμη μία ιδιαιτερότητα του πρωτότυπου Audi AI: TRAIL quattro είναι οι προβολείς και αυτό γιατί συνοδεύεται από αυτόνομες πηγές φωτός που βρίσκονται κάτω από τις εμπρός κολόνες και μπορούν να φωτίζουν τόσο προς τα έξω όσο και προς τα μέσα. Τα πίσω φώτα λειτουργούν με παρόμοιο τρόπο και μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο για το φωτισμό του πορτμπαγκάζ όσο και σαν εξωτερική φωτεινή υπογραφή.

Αντί για μεσαία και μεγάλη σκάλα των προβολέων το Audi AI:TRAIL είναι εξοπλισμένο με συνολικά πέντε, τριγωνικού σχήματος ηλεκτρικά drones χωρίς έλικες και με ενσωματωμένα φωτεινά στοιχεία LED. Τα drones αυτά μπορούν να προσγειωθούν είτε σε μια ράγα οροφής είτε απευθείας στην οροφή και να συνδεθούν με τις ασύρματες βάσεις φόρτισής τους.

Τα Audi Light Pathfinders χάρη στον εξαιρετικά ελαφρύ σχεδιασμό τους, μπορούν να πετάξουν μπροστά από το AI:TRAIL, καταναλώνοντας συγκριτικά λίγη ενέργεια και να φωτίζουν το δρόμο ή το μονοπάτι μπροστά του, αντικαθιστώντας έτσι πλήρως τους προβολείς.

Εάν είναι επιθυμητό, ​​οι ενσωματωμένες κάμερες παρέχουν εικόνα βίντεο που μπορεί να μεταδοθεί μέσω Wi-Fi και να προβληθεί στην οθόνη μπροστά από τον οδηγό, μετατρέποντας τα Pathfinders σε μάτια στον ουρανό.

Όταν το AI:TRAIL είναι ακίνητο, τα drones μπορούν επίσης να φωτίζουν τον περιβάλλοντα χώρο του από τη θέση τους στην οροφή -για παράδειγμα, όταν οι επιβάτες απολαμβάνουν ένα πικνίκ δίπλα στο αυτοκίνητο. Μπορούν επίσης να φωτίζουν το εσωτερικό μέσω της διαφανής πανοραμικής οροφής, εάν οι επιβάτες προτιμούν να μείνουν εντός του αυτοκινήτου, όπως μπορείτε να δείτε και στο video πιο κάτω.

mm
Ο Μιχάλης έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και Διεύθυνση Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων. Η επαγγελματική του ενασχόληση με τον ειδικό τύπο του αυτοκινήτου ξεκίνησε με την αυγή της νέας χιλιετίας και έκτοτε δεν σταμάτησε, καθώς έχει εργαστεί στα μεγαλύτερα περιοδικά και sites του χώρου. Λατρεύει τα αυτοκίνητα σε κάθε... κλίμακα και όταν δεν ασχολείται με αυτά, δημιουργεί videos.

E-mail: mdiveris@traction.gr