Όταν οι Ιάπωνες βελτιώνουν το Honda Civic Type R

Ένα Honda Civic Type R με μεγάλη αεροτομή, χαμηλωμένο αμάξωμα και «φουσκωμένους» θόλους. Η απόλυτη μετατροπή ή η προσωποποίηση της υπερβολής;

Βρείτε μας στο

Το Honda Civic Type R είναι ένα hot-hatch που έρχεται από το εργοστάσιο με τολμηρή σχεδίαση. Στην προκειμένη περίπτωση, όμως, το bodykit της ιαπωνικής Rocket Bunny του Kei Miura έχει μεταμορφώσει κυριολεκτικά το ιαπωνικό μοντέλο.

Διαβάστε επίσης: Οι τιμές του ανανεωμένου Honda Civic στην Ελλάδα

Η απόσταση από το έδαφος έχει μειωθεί πολύ λόγω της τοποθέτησης νέας αερανάρτησης. Επιπλέον, σήμα κατατεθέν του Rocket Bunny bodykit είναι τα «φουσκωμένα» φτερά, ενώ δεν απουσιάζουν και τα αεροδυναμικά βοηθήματα στον εμπρός προφυλακτήρα.

Ακριβώς από κάτω βρίσκονται μεγάλες ζάντες που τοποθετήθηκαν έπειτα από προσθήκη αποστατών. Η εξωτερική αναβάθμιση συνεχίζεται με τις πλαϊνές ποδιές, αλλά ιδιαίτερη περιποίηση δέχθηκε και το πίσω μέρος. Εκεί συναντάμε την αεροτομή, τον διαχύτη και δύο διπλές απολήξεις του συστήματος εξαγωγής.

Διαβάστε επίσης: Το πιο ακραίο Honda Civic Type R είναι το νέο Limited Edition!

Πληροφορίες για αναβάθμιση των μηχανικών μερών δεν υπάρχουν. Ωστόσο, αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η συγκεκριμένη γενιά του Honda Civic Type R εξοπλίζεται με έναν 2λιτρο κινητήρα που συνδυάζει τεχνολογία μεταβλητού χρονισμού VTEC και σύστημα υπερπλήρωσης. Το αποτέλεσμα είναι 310 ίπποι και ροπή 400 Nm από τις 2.500 σ.α.λ στην εργοστασιακή του μορφή.

Το Civic Type R είναι ένα μοντέλο το οποίο, ιδιαίτερα στις τελευταίες του εκδόσεις, δέχθηκε ποικίλα σχόλια για την τολμηρή του σχεδίαση. Βέβαια, το συγκεκριμένο project έχει μία δόση υπερβολής. Για πολλούς αυτό είναι απαγορευτικό, αλλά σίγουρα ένα ευρύ κοινό θα ενθουσιαστεί με τη συγκεκριμένη μετατροπή.