Έναρξη παραγωγής για το Made in Japan Toyota GR Yaris

Η γραμμή παραγωγής του 4κίνητου Toyota GR Yaris είναι έτοιμη και η ιαπωνική εταιρία ανακοίνωσε την έναρξη της λειτουργίας της.

Βρείτε μας στο
Toyota GR Yaris παραγωγή 2020

Το 4κίνητο Toyota GR Yaris των 265 ίππων, που έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία όταν παρουσιάστηκε από την ιαπωνική εταιρία στα τέλη του προηγούμενου έτους μπαίνει και επίσημα στην παραγωγή. Οι Ιάπωνες ανακοίνωσαν την έναρξη της λειτουργίας για τη γραμμή παραγωγής του καυτού hatchback τους το οποίο και θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο Motomachi, το οποίο βρίσκεται στην πόλη Toyota, στην Ιαπωνία.

Η εν λόγω γραμμή παραγωγής είναι ολοκαίνουρια και δημιουργήθηκε ειδικά για τις ανάγκες κατασκευής του GR Yaris, το οποίο και έχει τεράστιες διαφορές σε σχέση με το νέο “πολιτικό” Yaris.

Toyota GR Yaris

Διαβάστε επίσης: Toyota GR Yaris – Το ισχυρότερο 3κύλινδρο 1.600άρι στον κόσμο

Παράλληλα οι Ιάπωνες μας ενημερώνουν και για τη δημιουργία του “εργοστασίου GR” για την παραγωγή σπορ μοντέλων από την Gazoo Racing. Το ενδιαφέρον με το GR Factory βρίσκεται στο γεγονός στις γραμμές παραγωγής/συναρμολόγησης του οι οποίες βρίσκονται μακριά η μία από την άλλη και “ενώνονται” μεταξύ τους με τη βοήθεια ρομποτικών οχημάτων χωρίς οδηγό που κινούνται αυτοματοποιημένα.

Σύμφωνα με την Toyota, η χρήση αυτών των οχημάτων έχει επιτρέψει στους μηχανικούς της Toyota Gazoo Racing να παράγουν υψηλής στιβαρότητας αμαξώματα, για σπορ αυτοκίνητα, τα οποία δεν θα ήταν δυνατόν να κατασκευαστούν σε συμβατικές γραμμές παραγωγής. Γι αυτό άλλωστε στο GR Factory εργάζονται κυρίως οι γνωστοί τεχνίτες “Takumi” που συγκεντρώνουν τεράστια εμπειρία αλλά και τέχνη.

Δείτε επίσης: Το Toyota GR Yaris “ζωγραφίζει” στην άσφαλτο (+video)

Τα πρώτα GR Yaris παραγωγής έχουν ήδη εξέλθει από τη νέα γραμμή παραγωγής και προτεραιότητα στην παράδοση έχουν εκείνοι που εκδήλωσαν online το ενδιαφέρον τους τον περασμένο Μάρτιο, όταν και η Toyota άνοιξε το σύστημα προπαραγγελειών.

Δείτε περισσότερα για την παραγωγή του GR Yaris στο ακόλουθο video.

mm
Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης Ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005 μπαίνοντας στο χώρο παράλληλα με τις σπουδές του και έπειτα από μια τριετία στο εξωτερικό, στη λατρεμένη του Σκωτία. Ξεκίνησε την καριέρα του σε καθημερινή οικονομική εφημερίδα αλλά το πάθος του για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα τον οδήγησε γρήγορα στο σωστό δρόμο. Στο πνεύμα των καιρών, είναι από τους λίγους "υβριδικούς" δημοσιογράφους που αρθρογραφούν και τρέφουν τα ίδια τρυφερά αισθήματα για τους τέσσερις και δύο τροχούς. Έχει εργαστεί στα δημοφιλέστερα περιοδικά και sites μοτοσυκλέτας και αυτοκινήτου φτάνοντας στην θέση και του διευθυντή σύνταξης. Απόφοιτος Επικοινωνίας του New York College και μέλος της Ε.Σ.Π.Η.Τ., με αγάπη για τη φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται! Στη δημοσιογραφική ομάδα του TractioN από το 2019.

E-mail: txidis@traction.gr