Το Toyota GR Yaris “ζωγραφίζει” στην άσφαλτο (+video)

Η αντίστροφη μέτρηση για το «Goodwood SpeedWeek» έχει ήδη ξεκινήσει. Δείτε το Toyota GR Yaris να προθερμαίνεται με τον Kris Meeke πίσω από το τιμόνι...

Βρείτε μας στο

Το νέο Toyota GR Yaris θα είναι ένας από τους «πρωταγωνιστές» του φετινού Goodwood SpeedWeek. Σε αυτό το video θα πάρουμε μία γρήγορη γεύση από την επερχόμενη εκδήλωση με το ιαπωνικό μοντέλο να καταστρέφει τα ελαστικά του.

Διαβάστε επίσης: Το Toyota GR Yaris στο… φυσικό του περιβάλλον (+video)

Πίσω από το τιμόνι βρέθηκε ο Kris Meeke, ένας επαγγελματίας οδηγός με πλούσιο βιογραφικό τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Αυτή τη φορά δεν οδήγησε σε κάποια ειδική διαδρομή, αλλά στην δημοφιλή πίστα «Goodwood Motor Circuit».

Εκεί κάθε χρόνο γίνονται οι εκδηλώσεις Goodwood Festival of Speed, Goodwood Revival και Goodwood Members’s Meetings. Φέτος ακυρώθηκαν και οι τρεις λόγω της πανδημίας. Έτσι, η μοναδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί είναι το Goodwood SpeedWeek από τις 16 έως τις 18 Οκτωβρίου. Αυτή ήταν και η αφορμή που θα δείτε τον Kris Meeke να «ζωγραφίζει» στην άσφαλτο.

Toyota GR Yaris: Νέα έκδοση RS, για τα μάτια τους μόνο…

Πριν παρακολουθήσετε το video, υπενθυμίζω ότι το κορυφαίο Yaris εξοπλίζεται με έναν υπερτροφοδοτούμενο τρικύλινδρο κινητήρας 1.618 κ.εκ. Αποδίδει 261 ίππους, «συνεργάζεται» με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων και η κίνηση περνά στους τέσσερις τροχούς.

Μάλιστα στην περίπτωση του «Circuit Pack», όπως αυτό του video, υπάρχει διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης τύπου torsen, κόκκινες δαγκάνες και ελαστικά Michelin Pilot Sport 4s μεγέθους 225/40 R18.