Επιστροφή στην δράση για τον Κρις Μαλακό

Επιστροφή στην δράση για τον Κρις Μαλακό, ο οποίος μετά την διακοπή λόγω της πανδημίας βρέθηκε και πάλι στην πίστα. Ας δούμε πως τα πήγε.

Βρείτε μας στο


Όσοι μας παρακολουθείτε στενά, θα θυμόσαστε ίσως την αναφορά που είχαμε κάνει στον Κρις Μαλακό, το Ελληνόπουλο που ασχολείται με τα καρτ και στόχο του έχει βάλει την κορυφαία έκφανση του μηχανοκίνητου αθλητισμού, που δεν είναι άλλη από την F1.

Πλέον, ο… μικρός ήρωας επιστρέφει στην δράση και στην επικαιρότητα, έπειτα από την αναγκαστική διακοπή λόγω πανδημίας, με τρόπο ηχηρό. Συγκεκριμένα, ο Κρις Μαλακός βρέθηκε στην ιστορική πίστα του Μίκαελ και Ραλφ Σουμάχερ στο Kerpen της Γερμανίας για το προγραμματισμένο δοκιμαστικό ενόψει των αγώνων της Rotax Max Challenge Germany.

Μία πίστα πολύ απαιτητική για τους οδηγούς που φτάνουν στα όρια τους για να κερδίσουν ακόμα ένα δέκατο του δευτερολέπτου, με τις προσπάθειες των νεαρών οδηγών να γίνονται ακόμη πιο δύσκολες εξαιτίας και των έντονων εναλλαγών των καιρικών συνθηκών.

Παρά τις αντιξοότητες, τα τερτίπια του καιρού και την παρατεταμένη αγωνιστική απραξία, ο Κρις απέδειξε για ακόμη μία φορά το πηγαίο του ταλέντο και όντας σε άριστη φυσική κατάσταση, κατάφερε να γυρίζει στην πίστα σε υψηλούς ρυθμούς, καθ’ όλη την διάρκεια.

Την τελευταία μέρα του δοκιμαστικού μάλιστα είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει για πρώτη φορά το νέο κινητήρα της TM Racing τύπου 60 mini 2 FIA Homolog. Με τον συγκεκριμένο κινητήρα κατάφερε μάλιστα να πλησιάσει και το απόλυτο ρεκόρ της πίστας στην κατηγορία. Συγκεκριμένα, το Best Lap της πίστας είναι στα 52,2 δευτερόλεπτα, ενώ ο χρόνος του Κρις ήταν το 52,4 δλ.!

Επόμενος σταθμός για τον Κρις θα είναι τα δοκιμαστικά στο Genk του Βελγίου στο Home of Champions. Πίστα γνωστή και ως Hometrack του Max Verstappen!

mm
Ο Μιχάλης έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και Διεύθυνση Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων. Η επαγγελματική του ενασχόληση με τον ειδικό τύπο του αυτοκινήτου ξεκίνησε με την αυγή της νέας χιλιετίας και έκτοτε δεν σταμάτησε, καθώς έχει εργαστεί στα μεγαλύτερα περιοδικά και sites του χώρου. Λατρεύει τα αυτοκίνητα σε κάθε... κλίμακα και όταν δεν ασχολείται με αυτά, δημιουργεί videos.

E-mail: mdiveris@traction.gr