Έρχεται ηλεκτρική “αναγέννηση” για τα Renault 4 και 5

Κοιτάζοντας στο ένδοξο παρελθόν της, η Renault αναμένεται να αναβιώσει δύο ιδιαίτερα σημαντικούς και διάσημους "αριθμούς" που αντιστοιχούν σε best seller μοντέλα της.

Βρείτε μας στο
Reanult 4 ηλεκτρικό

Η ηλεκτρική μεταμόρφωση των κατασκευαστών καλά κρατεί και σε αυτή την πρωτοφανή για τα δεδομένα των τεσσάρων τροχών αλλαγή πολλές εταιρίες κοιτάζουν στο παρελθόν τους για νέες ιδέες που περιλαμβάνουν την αναβίωση διάσημων ονομάτων τους που είχαν λαμπρή εμπορική πορεία στο παρελθόν. Η Renault είναι φυσικά ένας από τους μεγάλους κατασκευαστές που έχει το δικό της ένδοξο παρελθόν με τα Renault 4 και 5 να είναι δύο από τα μοντέλα που συντέλεσαν στην επιτυχία των Γάλλων. Τώρα και σύμφωνα με αναφορές, αυτά τα δύο ονόματα αναμένεται να επιστρέψουν στη μελλοντική γκάμα της γαλλικής εταιρίας και να συνεισφέρουν εκ νέου στην επιτυχία της, ως αμιγώς ηλεκτρικά.

Διαβάστε επίσης – Renault eWays: Οι Γάλλοι μας αποκαλύπτουν τα ηλεκτρικά τους πλάνα

Σύμφωνα με το Reuters, o Luca De Meo, το νέο αφεντικό της Renault, θα αποκαλύψει περισσότερα για το εξηλεκτρισμένο μέλλον τις γαλλικής εταιρίας σε λίγες ημέρες όταν και θα κάνει λόγο και για τη γκάμα, εκόντας κάνει ήδη γνωστή την πρόθεση του να ποντάρει στο παρελθόν της εταιρίας ώστε να την φέρει ξανά στην κερδοφορία.

Renault: Το νέο πρωτοποριακό εργοστάσιο και τα 4 κέντρα δραστηριότητας του

Σύμφωνα με τις πηγές του Reuters που δεν κατονομάζονται, ο De Meo θέλει να παρουσιάσει ηλεκτρικά Renault 4 και 5, τα οποία, από ό,τι καταλαβαίνουμε δεν θα δανείζονται μόνο το όνομα από τους προκατόχους τους αλλά και πολλά ρετρό σχεδιαστικά στοιχεία. Από που επίσης βγαίνει ως συμπέρασμα είναι ότι, αν αυτό το πλάνο γίνει πραγματικότητα, τότε τα δύο ηλεκτρικά μοντέλα θα είναι προσιτά στο κοινό.

Να υπενθυμίσουμε πως η Renault, που βρίσκεται σε φάση αναδιάρθρωσης, έχει ήδη ανακοινώσει πως μέχρι το τέλος του 2022, όλα τα μοντέλα του γαλλικού ομίλου (Renault θα έχουν τουλάχιστον μια ηλεκτρική ή εξηλκετρισμένη έκδοση.

mm
Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης Ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005 μπαίνοντας στο χώρο παράλληλα με τις σπουδές του και έπειτα από μια τριετία στο εξωτερικό, στη λατρεμένη του Σκωτία. Ξεκίνησε την καριέρα του σε καθημερινή οικονομική εφημερίδα αλλά το πάθος του για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα τον οδήγησε γρήγορα στο σωστό δρόμο. Στο πνεύμα των καιρών, είναι από τους λίγους "υβριδικούς" δημοσιογράφους που αρθρογραφούν και τρέφουν τα ίδια τρυφερά αισθήματα για τους τέσσερις και δύο τροχούς. Έχει εργαστεί στα δημοφιλέστερα περιοδικά και sites μοτοσυκλέτας και αυτοκινήτου φτάνοντας στην θέση και του διευθυντή σύνταξης. Απόφοιτος Επικοινωνίας του New York College και μέλος της Ε.Σ.Π.Η.Τ., με αγάπη για τη φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται! Στη δημοσιογραφική ομάδα του TractioN από το 2019.

E-mail: txidis@traction.gr