Έρχεται το σκληροπυρηνικό Honda NSX Type-R;

Την έλευση του σκληροπυρηνικού Honda NSX Type R προμηνύει ένα ιαπωνικό μέσο. Διαβάστε πότε το περιμένουμε και τις πρώτες πληροφορίες γι΄αυτό...

Βρείτε μας στο

Η δεύτερη γενιά του Honda NSX συμπληρώνει ήδη τέσσερα χρόνια παρουσίας στην αγορά. Μήπως ήρθε η ώρα να δούμε την σκληροπυρηνική του έκδοση; Ένα δημοσίευμα που έρχεται από τη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου απαντάει θετικά.Διαβάστε επίσης: H απίστευτη κι όμως ελληνική ιστορία του… κρατικού Honda NSX που “σαπίζει” στα Χανιά

Σύμφωνα, λοιπόν, με το ιαπωνικό μέσο «bestcarweb», τον Οκτώβριο του 2021 αναμένεται να δούμε μία ισχυρότερη έκδοση του θρυλικού supercar. Θα ονομάζεται Honda NSX Type R και θα εξοπλίζεται με τον ίδιο κινητήρα. Ο twin-turbo V6 χωρητικότητας 3,5 λίτρων, σε συνδυασμό με τρεις ηλεκτροκινητήρες, θα αποδίδει 650 ίππους. Αυτό μεταφράζεται σε μία αύξηση της ισχύος κατά 70 ίππους συγκριτικά με την υπάρχουσα έκδοση.

Η ιαπωνική ιστοσελίδα αναφέρει ότι η συγκεκριμένη έκδοση θα είναι ελαφρύτερη σχετικά με το Honda NSX, όπως το γνωρίζουμε σήμερα. Ταυτόχρονα, θα δανείζεται κάποια εξαρτήματα από το αγωνιστικό NSX GT3 και εξωτερικά θα φέρει πλήθος αεροδυναμικών βοηθημάτων, τα οποία θα κατασκευάζονται από ανθρακονήματα.

Πέρα από την σκληροπυρηνική έκδοση, η εν λόγω ιστοσελίδα κάνει λόγω και για το NSX Spider. Πρόκειται για την «ανοιχτή» έκδοση που αναμένεται επίσης στο τέλος του επόμενου έτους. Προς το παρόν εννοείται πως δεν έχει γίνει κάποια επίσημη ανακοίνωση από την ιαπωνική φίρμα. Μένει, λοιπόν, να δούμε αν το δημοσίευμα θα βγει αληθινό.

Πηγή: bestcarweb