Έρχεται το μεγαλύτερο υδρογονοκίνητο φορτηγό στον κόσμο!

H Williams Advanced Engineering ανέλαβε ένα φιλόδοξο project από το οποίο θα προκύψει το μεγαλύτερο υδρογονοκίνητο φορτηγό που έχουμε δει μέχρι σήμερα.

Βρείτε μας στο
Υδρογονοκίνητο φορτηγό

Αν μη τι άλλο η Williams Advanced Engineering (WAE) του ομώνυμου ομίλου που έχει και τη γνωστή ομάδα στη Formula 1, έχει στις τάξεις της την τεχνογνωσία για να αναλάβει ένα τέτοιο project και να μας παρουσιάσει το μεγαλύτερο υδρογονοκίνητο φορτηγό στο κόσμο.

Διαβάστε εδώ και δείτε σε εικόνες και video, το μεγαλύτερο φορτηγό στον κόσμο

Η WAE που ένωσε γι αυτό το σκοπό τις δυνάμεις της με την εταιρία εξορύξεων Anglo American θα αναλάβει να εξελίξει το σύστημα κίνησης των τεράστιων φορτηγών που χρησιμοποιεί η εταιρία στα ορυχεία για τη μεταφορά φορτίου. Συγκεκριμένα και σε πρώτη φάση η εξέλιξη θα αφορά το υψηλής τάσης σύστημα μπαταριών του φορτηγού με το μοντέλο-βάση να προέρχεται από την Komatsu.

Διαβάστε επίσης: Άψογες “Καναδέζες” πωλούνται σε τιμή ευκαιρίας αλλά…

Το εν λόγω σύστημα θα αντικαταστήσει τον πετρελαιοκινητήρα του φορτηγού, ενώ οι δοκιμές του θα ξεκινήσουν φέτος στη Ν. Αφρική. Η συστοιχία μπαταριών του φορτηγού θα έχει χωρητικότητα που θα ξεπερνά τα 1.000 kWh περίπου 20 φορές παραπάνω από ό,τι βλέπουμε αυτή τη στιγμή στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα παραγωγής! Το σύστημα θα μπορεί να ανακτά και να αποθηκεύει ενέργεια κατά την επιβράδυνση ή όταν το φορτηγό κινείται σε κατηφόρα.

Η Williams, για να κατασκευάσει τις μπαταρίες του φορτηγού θα χρησιμοποιήσει την τεχνογνωσία που έχει αποκομίσει και από την συμμετοχή της στο πρωτάθλημα FIA Formula E, στο οποίο αποτελεί και τον μοναδικό προμηθευτή μπαταριών, όπως και για το πρωτάθλημα FIA Extreme E το οποίο θα ξεκινήσει το 2021.

mm
Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης Ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005 μπαίνοντας στο χώρο παράλληλα με τις σπουδές του και έπειτα από μια τριετία στο εξωτερικό, στη λατρεμένη του Σκωτία. Ξεκίνησε την καριέρα του σε καθημερινή οικονομική εφημερίδα αλλά το πάθος του για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα τον οδήγησε γρήγορα στο σωστό δρόμο. Στο πνεύμα των καιρών, είναι από τους λίγους "υβριδικούς" δημοσιογράφους που αρθρογραφούν και τρέφουν τα ίδια τρυφερά αισθήματα για τους τέσσερις και δύο τροχούς. Έχει εργαστεί στα δημοφιλέστερα περιοδικά και sites μοτοσυκλέτας και αυτοκινήτου φτάνοντας στην θέση και του διευθυντή σύνταξης. Απόφοιτος Επικοινωνίας του New York College και μέλος της Ε.Σ.Π.Η.Τ., με αγάπη για τη φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται! Στη δημοσιογραφική ομάδα του TractioN από το 2019.

E-mail: txidis@traction.gr