Έρχονται τρία νέα SUVs στην Ευρώπη από FCA Automobiles

Όχι ένα, ούτε δύο αλλά τρία νέα SUV μοντέλα αναμένεται να εμπλουτίσουν τις γκάμες των εταιριών της FCA Automobiles. Ένα από αυτά θα είναι μάλιστα cabrio!

Βρείτε μας στο
Alfa Romeo Tonale SUVs FCA

Από τα νέα SUVs της FCA Automobiles που θα κάνουν την εμφάνιση τους στις ευρωπαϊκές αγορές τους ερχόμενους μήνες και σύμφωνα με το ευρωπαϊκό Automotive News, το μεγαλύτερο ίσως ενδιαφέρον έχει η ανοιχτή έκδοση του Fiat 500X, του πρώτου σύγχρονου ανοιχτού SUV των Ιταλών. Το cabrio 500X έρχεται να παίξει σχεδόν μόνο του στην κατηγορία έχοντας απέναντι του μόνο του VW T-Roc Cabriolet. Εν πολλοίς η νέα πρόταση της Fiat θα βασίζεται στο κλειστό μοντέλο, χωρίς να έχει μεγάλες αλλαγές στη δομή του και θα διατηρεί τις κολόνες αλλά και το μεγαλύτερο μέρος της οροφής. Τo κεντρικό τμήμα της τελευταίας αναμένεται να αντικατασταθεί από ύφασμα που θα σύρεται προς τα πίσω και θα φέρνει έτσι τους επιβαίνοντες του 500Χ σε επαφή με το περιβάλλον τους.

Διαβάστε επίσης: Maserati MC20 και επίσημη παρουσίαση (+video)

Σειρά έχει η γκάμα της Alfa Romeo στην οποία έρχεται να προστεθεί η πολυαναμενόμενη Tonale. Οι Ιταλοί θα παρουσιάσουν την έκδοση παραγωγής, η οποία, ως μικρότερη σε μέγεθος αλλά και πιο προσιτή, θα τοποθετηθεί κάτω από την Stelvio, αντικαθιστώντας παράλληλα στη γκάμα των Ιταλών την Giulietta.

Διαβάστε επίσης: Δοκιμή Alfa Romeo Giulia Veloce Ti Q4 280 PS

Κάτι παρόμοιο αναμένεται να γίνει και με τη Maserati που θα διπλασιάσει τη γκάμα των SUV της και θα τοποθετήσει κάτω από την Levante, ένα νέο και πιο προσιτό μοντέλο με το όνομα Grecale. Η Grecale αναμένεται να βασίζεται πάνω στη Stelvio.

Και τα τρία νέα SUV, εκτός από περισσότερες επιλογές για το κοινό, έρχονται να αυξήσουν ακόμη περισσότερο τις πωλήσεις των τριών εταιριών.

mm
Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης Ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005 μπαίνοντας στο χώρο παράλληλα με τις σπουδές του και έπειτα από μια τριετία στο εξωτερικό, στη λατρεμένη του Σκωτία. Ξεκίνησε την καριέρα του σε καθημερινή οικονομική εφημερίδα αλλά το πάθος του για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα τον οδήγησε γρήγορα στο σωστό δρόμο. Στο πνεύμα των καιρών, είναι από τους λίγους "υβριδικούς" δημοσιογράφους που αρθρογραφούν και τρέφουν τα ίδια τρυφερά αισθήματα για τους τέσσερις και δύο τροχούς. Έχει εργαστεί στα δημοφιλέστερα περιοδικά και sites μοτοσυκλέτας και αυτοκινήτου φτάνοντας στην θέση και του διευθυντή σύνταξης. Απόφοιτος Επικοινωνίας του New York College και μέλος της Ε.Σ.Π.Η.Τ., με αγάπη για τη φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται! Στη δημοσιογραφική ομάδα του TractioN από το 2019.

E-mail: txidis@traction.gr