Έρευνα: Οι οδηγοί βλέπουν τις μοτοσικλέτες αλλά…

Είναι δυνατόν να αντιλαμβάνεσαι ότι έρχεται μοτοσυκλέτα στη διασταύρωση και κατευθείαν να το ξεχνάς; Διαβάστε το παράδοξο εύρημα μίας έρευνας...

pornohub
sex videos
mallu sex blonde girlfriend wants to fuck point of view.
Βρείτε μας στο

Αρκετά συχνό φαινόμενο είναι οι οδηγοί μοτοσυκλετών να μην γίνονται αντιληπτοί σε διασταυρώσεις. Το αποτέλεσμα συνήθως είναι τραγικό, με τους οδηγούς των αυτοκινήτων να τους παρασύρουν. Οι επιστήμονες διεξήγαγαν έρευνα για να εξηγήσουν γιατί συμβαίνει έντονα αυτό το φαινόμενο.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Νότιγχαμ, οι οδηγοί αυτοκινήτων ξεχνάνε ότι είδαν τον μοτοσυκλετιστή. 180 διαφορετικοί οδηγοί δοκιμάστηκαν σε προσομοιωτή, με τους τρεις να μην αντιλαμβάνονται το ερχόμενο αυτοκίνητο στη διασταύρωση και τους 16 να αναφέρουν ότι δεν είδαν μοτοσυκλέτα.

Διαβάστε επίσης: Χαμός με τις λεωφορειολωρίδες στην Αθήνα

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου ανέφεραν ότι το φαινόμενο συμβαίνει για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι ότι ο οδηγός αυτοκινήτου βλέπει τη μηχανή αλλά ξεχνάει ότι την είδε, φαινόμενο το οποίο ονομάζεται απώλεια βραχυπρόθεσμης μνήμης. Οι ερευνητές ονομάζουν αυτό το λάθος “Είδα αλλά ξέχασα” (Saw but Forgot -SBF).

Ο δεύτερος λόγος, που συμβαίνει, με πολύ μικρότερη συχνότητα σύμφωνα με την έρευνα, οφείλεται στο γεγονός πως οι οδηγοί κοίταξαν προς τη μεριά της μοτοσυκλέτας που βρισκόταν στο οπτικό τους πεδίο αλλά απέτυχαν να την αναγνωρίσουν ως τέτοια και φυσικά ως “αντικείμενο” που κινείται προς την κατεύθυνση τους. Σε πέντε περιπτώσεις συγκεκριμένα από τις 16, ο οδηγός του αυτοκινήτου δεν κοίταξε ποτέ απευθείας τη μοτοσυκλέτα που ερχόταν.

Διαβάστε επίσης: Πότε πρέπει να χρησιμοποιούμε τα φώτα ομίχλης;

Για την αντιμετώπιση των παραπάνω ο υπεύθυνος καθηγητής της έρευνας Dr. Peter Chapman προτείνει σε όλους τους οδηγούς την αξιοποίηση του μοντέλου “Αντιλαμβάνομαι Συγκρατώ Επιλέγω” (Perceive Retain Choose -PRC), μια πολύ απλή άσκηση που μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τη συγκέντρωση του οδηγού. Με λίγα λόγια όταν φτάσετε σε μια διασταύρωση και εντοπίσετε μοτοσυκλέτα ανακοινώστε το φωναχτά στον εαυτό σας μόλις την αντιληφθείτε! Αν η οπτική πληροφορία κωδικοποιηθεί φωνητικά, ο εγκέφαλος θα λειτουργήσει πολύ πιο αποτελεσματικά ως προς τη λήψη της απόφασης.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο καταγράφονται τουλάχιστον 90 συγκρούσεις τέτοιου είδους κάθε χρόνο. Οπότε την επόμενη φορά που θα σταθείτε στο “STOP” της διασταύρωσης και δείτε να έρχεται μοτοσυκλέτα, μη διστάσετε να μονολογήσετε! Ίσως αυτή η μέθοδος να είναι πράγματι αποτελεσματική.

tamilsexstories
sex videos nice view on my hungry gaping pussy.
https:/www.auntysextube.com cream pie cravings.