Έρευνα: Παθητικό κάπνισμα στο αυτοκίνητο – Οι επιπτώσεις και το πρόστιμο

Η έρευνα έδειξε πως τα ανοιχτά παράθυρα δεν βελτιώνουν την κατάσταση. Δείτε τους αριθμούς που προβληματίζουν σχετικά με το κάπνισμα στο αυτοκίνητο...

pornohub
sex videos
mallu sex blonde girlfriend wants to fuck point of view.
Βρείτε μας στο
κάπνισμα

Τις αρνητικές επιπτώσεις του παθητικού καπνίσματος μέσα στο αυτοκίνητο έρχεται να τονίσει μία έρευνα, ειδικά για τα παιδιά. Όπως θα δείτε, ακόμα και τα ανοιχτά παράθυρα δεν αρκούν ώστε να απομακρυνθούν τα επικίνδυνα σωματίδια από την καμπίνα.

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου Αμπερντίν που πραγματοποίησαν την έρευνα, μέτρησαν τα επίπεδα αιωρούμενων σωματιδίων στο χώρο του καθίσματος πίσω από τον συνοδηγό σε 14 αυτοκίνητα καπνιστών και 3 αυτοκίνητα μη καπνιστών. Οι δοκιμές διήρκεσαν από 5 έως 70 λεπτά, με μέσο όρο οδήγησης 27 λεπτά. Από τις 83 διαδρομές που έγιναν συνολικά, οι 34 αφορούσαν διαδρομές με αυτοκίνητα μη καπνιστών.

Τα αποτελέσματα: Σχεδόν 35 φορές πάνω από το ασφαλές όριο
Όπως διαπιστώθηκε, τα επίπεδα σωματιδίων ήταν κατά μέσο όρο 7,4 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα στα αυτοκίνητα των μη καπνιστών, τα οποία αυξήθηκαν σε περίπου 11 φορές υψηλότερα κατά τη διάρκεια της οδήγησης στα αυτοκίνητα καπνιστών. Τα επίπεδα σωματιδίων συσχετίστηκαν έντονα με τον αριθμό των τσιγάρων. Τα μέσα επίπεδα βρέθηκαν να είναι 385 mcg/m3, ενώ το υψηλότερο καταγεγραμμένο επίπεδο ήταν 880 mcg/m3.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι παρόλο που οι καπνιστές άνοιγαν συνήθως τα παράθυρα του αυτοκινήτου για να παρέχουν αερισμό όταν καπνίζουν, τα επίπεδα σωματιδίων εξακολουθούσαν να είναι υψηλότερα από το όριο που θεωρείται ασφαλές από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (25 mcg/m3).

Τι ισχύει στην Ελλάδα;
Στη χώρα μας, απαγορεύεται το κάπνισμα μέσα στην καμπίνα όταν σε αυτήν υπάρχουν παιδιά κάτω των 12 ετών. Το πρόστιμο αγγίζει ακόμα και τα 1.500 ευρώ, ενώ δεν τιμωρείται μόνο ο οδηγός. Για παράδειγμα, αν καπνίζει ο συνοδηγός και στο πίσω κάθισμα βρίσκεται παιδί έως 12 ετών, τότε το διοικητικό πρόστιμο καταβάλλεται στον τελευταίο.

Η συμβουλή μας
Μπορεί στην Ελλάδα να τιμωρείται το κάπνισμα σε περιπτώσεις που υπάρχει παιδί στην καμπίνα, αλλά η δική μας συμβουλή είναι να μην συνδυάζεται ποτέ αυτή η συνήθεια με την οδήγηση. Πέρα από το παθητικό κάπνισμα των επιβαινόντων, το τσιγάρο στο χέρι αποσπά την προσοχή του οδηγού, μειώνει την ταχύτητα αντίδρασης, ενώ υπάρχει και ο κίνδυνος κάποιου ατυχήματος (για παράδειγμα να του πέσει το τσιγάρο) που θα οδηγήσει σε απώλεια ελέγχου του οχήματος.

tamilsexstories
sex videos nice view on my hungry gaping pussy.
https:/www.auntysextube.com cream pie cravings.