Έρευνα: Πόσο… χάνουν σε απόδοση κάθε χρόνο οι μπαταρίες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων;

Οι μπαταρίες χάνουν μέρος της αποτελεσματικότητας όσο περνάει ο καιρός. Τελευταία έρευνα μεγάλης εταιρίας μας φανερώνει το "πόσο".

pornohub
sex videos
mallu sex blonde girlfriend wants to fuck point of view.
Βρείτε μας στο
Samsung Solid State batteries μπαταρίες στέρεου τύπο

Είναι γνωστό πως οι μπαταρίες που χρησιμοποιούνται και στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα χάνουν ένα μέρος από την απόδοση τους με την πάροδο του χρόνου. Η αμερικάνικη εταιρία διαχείρισης στόλων Geotab πραγματοποίησε σχετική έρευνα στην προσπάθειά της να δώσει μια πρώτη απάντηση στο ερώτημα “πόσο”.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της Geotab, οι μπαταρίες των ηλεκτρικών οχημάτων κάθε χρόνο, χάνουν κατά μέσο όρο ένα 2,3% αναφορικά με την ικανότητα τους να αποθηκεύουν ηλεκτρική ενέργεια.

Η Geotab αναφέρει ότι το εν λόγω ποσοστό είναι τόσο μικρό που δεν πρόκειται να απασχολήσει τον χρήστη του αυτοκινήτου: με αυτό τον ρυθμό απώλειας οι μπαταρίες καταφέρνουν να ξεπερνούν τον λειτουργικό κύκλο ζωής του μοντέλου, ενώ δεν επηρεάζουν επί της ουσίας ούτε την μεταπωλητική του αξία.

Η έρευνα της αμερικάνικης εταιρίας βασίστηκε σε δεδομένα που συνέλεξε από 6.300 ηλεκτρικά οχήματα διαφόρων κατασκευαστών, που ανήκουν σε εταιρίες ή σε ιδιώτες, τα οποία σχετίζονται με 1.800.000 ημέρες οδήγησης.

Η Geotab σχολιάζει επίσης και την δραματική πτώση στο κόστος κατασκευής των μπαταριών ιόντων λιθίου το οποίο έχει πέσει περισσότερο από 80% σε σχέση με το 2010, αλλά και τη διαφορά που παρουσιάζουν μεταξύ τους μπαταρίες από διάφορους κατασκευαστές, χάρη στις τεχνολογίες που χρησιμοποιούν. Για παράδειγμα μια μπαταρία με υγρόψυκτο κύκλωμα ψύξης μπορεί να χάσει κατά μέσο όρο 2,3% αναφορικά με την χωρητικότητα της, ενώ μια μπαταρία που ψύχεται με αέρα μπορεί να χάσει στο ίδιο διάστημα 4,2%, περίπου το διπλάσιο ποσοστό. Βέβαια ρόλο σε αυτό δεν παίζει μόνο η ψύξη αλλά και τα υπόλοιπα συστήματα διαχείρισης και προστασίας της μπαταρίας που χρησιμοποιεί ένας κατασκευαστής, αλλά και οι ενημερώσεις που κάνει στο λογισμικό αυτών των συστημάτων.

Σημαντικό εύρημα αυτής της έρευνας είναι επίσης ότι οι μπαταρίες των ηλεκτρικών οχημάτων με μεγάλη συχνότητα στην χρήση τους δεν παρουσιάζουν και αντίστοιχα υψηλότερο ρυθμό γήρανσης έναντι των μοντέλων που δεν χρησιμοποιούνται το ίδιο συχνά.

Οι κύριες αιτίες που επηρεάζουν την απόδοση και την διάρκεια ζωής μιας μπαταρίας είναι ο χρόνος, οι υψηλές θερμοκρασίες, η λειτουργία τους όταν είναι πολύ ή πολύ λίγο φορτισμένες και η χρήση. Σημαντικότερη από όλα τα παραπάνω είναι οι υψηλές θερμοκρασίες τόσο του περιβάλλοντος όσο και κατά τη διάρκεια της φόρτισης και της λειτουργίας της μπαταρίας.

tamilsexstories
sex videos nice view on my hungry gaping pussy.
https:/www.auntysextube.com cream pie cravings.
mm
Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης Ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005 μπαίνοντας στο χώρο παράλληλα με τις σπουδές του και έπειτα από μια τριετία στο εξωτερικό, στη λατρεμένη του Σκωτία. Ξεκίνησε την καριέρα του σε καθημερινή οικονομική εφημερίδα αλλά το πάθος του για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα τον οδήγησε γρήγορα στο σωστό δρόμο. Στο πνεύμα των καιρών, είναι από τους λίγους "υβριδικούς" δημοσιογράφους που αρθρογραφούν και τρέφουν τα ίδια τρυφερά αισθήματα για τους τέσσερις και δύο τροχούς. Έχει εργαστεί στα δημοφιλέστερα περιοδικά και sites μοτοσυκλέτας και αυτοκινήτου φτάνοντας στην θέση και του διευθυντή σύνταξης. Απόφοιτος Επικοινωνίας του New York College και μέλος της Ε.Σ.Π.Η.Τ., με αγάπη για τη φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται! Στη δημοσιογραφική ομάδα του TractioN από το 2019.

E-mail: txidis@traction.gr