ΕΒΓΕ 2019: Βράβευση για Semiotik και Aristotle Racing Team

Επιτυχημένη παρουσία είχαν το studio Semiotik και η αγωνιστική ομάδα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στα Ελληνικά Βραβεία Γραφιστικής και Εικονογράφησης (ΕΒΓΕ 2019)

Βρείτε μας στο

Το studio παροχής δημιουργικών και σχεδιαστικών υπηρεσιών Semiotik και η αγωνιστική ομάδα του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ART) ξεχώρισαν στα Ελληνικά Βραβεία Γραφιστικής και Εικονογράφησης (ΕΒΓΕ 2019).

Αφορμή για τη συνεργασία μεταξύ των Semiotik και ART, που ξεκίνησε το 2016, ήταν η συμπλήρωση 10 ετών από την ίδρυση της ομάδας. Η Semiotik ανέλαβε τη σχεδίαση μιας καλαίσθητης, επετειακής έκδοσης του βιβλίου “Aristotle Racing Team X10 (2006-2016)“. Στην εκδήλωση απονομής των βραβείων που πραγματοποιήθηκε στις 5 Μαΐου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, το βιβλίο έλαβε τιμητικό Έπαινο στην κατηγορία “Βιβλίο”.

Semiotik
Η Semiotik είναι διεθνώς καταξιωμένο studio, που παρέχει ολοκληρωμένες δημιουργικές και σχεδιαστικές υπηρεσίες, με διακρίσεις επί σειρά ετών σε παγκόσμιο επίπεδο. Στην έκδοση “Aristotle Racing Team X10 (2006-2016)”, έμφαση από την πλευρά της Semiotik δόθηκε σε δύο τομείς. Αφενός, στα δυναμικά και καινοτόμα χαρακτηριστικά της ART ως ομάδας και αφετέρου, στην εξασφάλιση ενός οπτικού περιβάλλοντος με σκοπό την προβολή του αγωνιστικού χαρακτήρα και των εξαιρετικών επιτευγμάτων της ομάδας.

Aristotle Racing Team
Για όσους δεν το γνωρίζουν, η αγωνιστική ομάδα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου (ART) δημιουργήθηκε από ομάδα φοιτητών του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών, το 2006. Σκοπός των φοιτητών ήταν να περάσει σε πρακτικό επίπεδο, όσα είχε μάθει στα πανεπιστημιακά έδρανα. Ο ετήσιος διεθνής θεσμός Formula Student, με αγώνες Πανεπιστημίων που περιλαμβάνουν πολλές δοκιμασίες σε πίστες ανά τον κόσμο, αποτέλεσε το εφαλτήριο. Η ομάδα των φοιτητών κατόρθωσε, με πενιχρά μέσα, να σχεδιάσει, κατασκευάσει, συναρμολογήσει και εντέλει θέσει σε λειτουργία, το πρώτο της μονοθέσιο. Το βάπτισμα του πυρός, δόθηκε σε αγώνα στο Fiorano της Ιταλίας.

Μέχρι σήμερα, η ART έχει συμμετάσχει σε 8 αγώνες της Formula SAE, κατακτώντας μάλιστα αρκετά βραβεία σε διεθνείς αγώνες. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται:

  • 4η θέση στη γενική κατάταξη με 752 πόντους (Ιταλία 2014)
  • 3η θέση στα στατικά αγωνίσματα (Ουγγαρία 2014)
  • 3η θέση στη γενική κατάταξη (Ιταλία 2012)
  • 3η θέση στην αντοχή και οικονομία καυσίμου (Ιταλία 2012)
  • 1η θέση στην επιτάχυνση (Μ. Βρετανία 2011)
  • Βραβείο Πιο Φιλικής Ομάδας (Ιταλία 2010)
  • 1ο Βραβείο Μηχανολογικού Σχεδιασμού (Μ. Βρετανία 2009)

Στηρίζουμε τις νεανικές πρωτοβουλίες,δήλωσε ο ιδρυτής της Semiotik, Δημήτρης Κολιαδήμας. “Η ομάδα του Αριστοτέλειου αξίζει να προβληθεί για το έργο και την τεχνογνωσία της. Μια ομάδα φιλόδοξων και δημιουργικών φοιτητών, που από το 2006 εργάζονται με ζήλο, σχεδιάζουν και κατασκευάζουν ανά 2ετία ένα καινούριο μονοθέσιο αγώνων Formula. Για αυτό το λόγο και επιλέξαμε να στηρίξουμε την προσπάθειά τους, σχεδιάζοντας το επετειακό τους βιβλίο.

mm
Γεννήθηκε το 1985 στην Αθήνα. Σπούδασε Φιλοσοφία και Ιστορία Επιστημών στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, έκανε μεταπτυχιακό στην "Ιστορία και Φιλοσοφία Επιστημών και Τεχνολογίας" (Πανεπιστήμιο Αθηνών και Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο) και ολοκλήρωσε τις σπουδές του με MA στις Ευρωπαϊκές Σπουδές Κοινωνίας, Επιστήμης και Τεχνολογίας (ESST). Από το 2004, έχει συνεργαστεί με περιοδικά και ιστοσελίδες αυτοκινήτου ως συντάκτης, ενώ ήταν μέλος του Γραφείου Τύπου του Ράλι Ακρόπολις από το 2004 έως το 2017. Εντάχθηκε στη δημοσιογραφική ομάδα της εκπομπής και του TractioN Magazine το 2013.

E-mail: ndouzinas@traction.gr