Γενοκτονία στους ελληνικούς δρόμους, μισό αιώνα τώρα! Τα νούμερα συγκλονίζουν

Τα νούμερα συγκλονίζουν και επειδή πρόκειται για ανθρώπινες ζωές καλό είναι επιτέλους να αλλάξουμε συμπεριφορά στους δρόμους για να βελτιωθεί η κατάσταση.

Βρείτε μας στο
Τροχαία Ατυχήματα 2019 απολογισμισμός

Ο απολογισμός είναι τραγικός και τα νούμερα μακάβρια. Περίπου 130.000 νεκροί και 350.000 ανάπηροι από τροχαία τα τελευταία 50 χρόνια είναι τα συγκλονιστικά νούμερα που κανέναν δεν μπορούν να αφήσουν αδιάφορο.

Αυτή μάλιστα είναι και η πρώτη αιτία θανάτου για τις ηλικίες 19-29 ετών αλλά και η δεύτερη για παιδιά 5-14 ετών και τρίτη αιτία για τις ηλικίες 30-44 ετών.

Το γεγονός πως περισσότερες από τις μισές παραβάσεις (53%) που εξακολουθούν να διαπιστώνονται στους ελληνικούς δρόμους σχετίζονται με την παραβίαση του ορίου ταχύτητας μας κάνει να αναλογιζόμαστε πως η οδηγική παιδεία είναι η αιτία του κακού.

Τα πιο πάνω στοιχεία παρουσιάστηκαν σε ημερίδα με θέμα την «Οδική Ασφάλεια χωρίς Σύνορα- Πρωτοβουλία ενημέρωσης επαγγελματιών ιδιωτών οδηγών για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους, στην Ελληνική και Αλβανική επικράτεια», που διοργανώθηκε από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας.

Ας βάλουμε καλά στο μυαλό μας αυτά τα νούμερα και ας αναλογιστούμε ο κάθε ένας τις ευθύνες του, προκειμένου την επόμενη φορά που θα βρεθούμε σε θέση οδήγησης να είμαστε πιο προσεκτικοί.