Γερμανικός οίκος βελτίωσε το ισχυρότερο Mini παραγωγής

Φαίνεται ότι 306 ίπποι δεν αρκούν για το ισχυρότερο Mini της αγοράς. Γι' αυτό ο γερμανικός οίκος Manhart έχει τη δική του, σκληροπυρηνική πρόταση...

Βρείτε μας στο

Αυτή τη στιγμή, το συλλεκτικό MINI JCW GP είναι η ισχυρότερη έκδοση παραγωγής του συγκεκριμένου μοντέλου. Ο γερμανικός οίκος Manhart φαίνεται πως δεν αρκείται στους 306 ίππους. Αυτός είναι και ο λόγος που μας παρουσιάζει το νέο του project ονόματι GP3 F350.

Διαβάστε επίσης: Υoutuber τούμπαρε συλλεκτικό Mini JCW GP μόλις το παρέλαβε (+video) 

Ξεκινώντας από το αισθητικό κομμάτι, το Mini JCW GP είναι ήδη ένα σκληροπυρηνικό αυτοκίνητο. Συνεπώς, οι αλλαγές έγιναν στα σημεία. Το αμάξωμα είναι βαμμένο στα χρώματα που χαρακτηρίζουν τον συγκεκριμένο οίκο, με μαύρη ματ επένδυση και χρυσαφί λεπτομέρειες.

Επιπλέον, υπάρχει ένα κιτ ανάρτησης του μειώνει την απόσταση από το έδαφος κατά 20 χιλιοστά εμπρός και 15 πίσω. Οι ζάντες του Mini JCW GP είναι επίσης έργο του γερμανικού οίκου και ονομάζονται Manhart Concave One, ενώ τα ελαστικά είναι μεγέθους 235/30 ZR19.

Περνάμε στα του κινητήρα, εκεί όπου οι μηχανικοί προχώρησαν σε μερικές αναβαθμίσεις ώστε η ισχύς του 2λιτρου υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα να αυξηθεί. Το αποτέλεσμα ήταν από τους 306 ίππους με 450 Nm ροπής, ο τετρακύλινδρος B48 να φτάσει στους 350 ίππους και τα 530 Nm.

Για να γίνει κάτι τέτοιο, οι Γερμανοί προχώρησαν σε αλλαγές όπως ο επαναπρογραμματισμός της ECU, η εγκατάσταση νέου interooler και η τοποθέτηση συστήματος εξάτμισης από τη γνωστή Remus. Περισσότερες πληροφορίες, αλλά και επιπλέον εξαρτήματα που είναι σε θέση να προσθέσει ο οίκος στο GP3 F350, μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της Manhart.