Για αυτό η Bugatti La Voiture Noire είναι το ακριβότερο αυτοκίνητο στον κόσμο (+video)

Δεν είναι εύκολο να δικαιολογήσεις την τιμή της μίας και μοναδικής Bugatti. Ποια είναι τα στοιχεία, όμως, που απογειώνουν την τιμή στα 16.700.000 ευρώ;

Βρείτε μας στο

Η Bugatti La Voiture Noire είναι αυτή τη στιγμή το ακριβότερο νέο αυτοκίνητο του πλανήτη. Κοστίζει 16.700.000 ευρώ και δημιουργήθηκε σε ένα μόλις αντίτυπο. Ας δούμε τους λόγους που καθιστούν την αξία της τόσο μεγάλη.

Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε ότι δημιουργήθηκε ως αναβίωση της θρυλικής Type 57 SC, του τελευταίου προπολεμικού αυτοκινήτου της Bugatti. Βέβαια, ο κυριότερος λόγος είναι ότι κατασκευάστηκε μόλις ένα αυτοκίνητο και τα περισσότερα εξαρτήματα δημιουργήθηκαν στο χέρι.

Επιπλέον, κάτω από το καπό βρίσκεται ένας τεράστιος κινητήρας βενζίνης σε διάταξη W16 χωρητικότητας 8 λίτρων. Έχει τέσσερα τούρμπο και αποδίδει 1.500 ίππους και 1.600 Nm ροπής. Στο πίσω μέρος δε βρίσκονται ούτε δύο, ούτε τέσσερις, αλλά έξι απολήξεις της εξάτμισης.

Ταυτόχρονα, το κόστος κατασκευής απογειώνεται λόγω των υλικών που έχουν χρησιμοποιηθεί, άλλωστε είναι σχεδόν εξ΄ολοκλήρου κατασκευασμένη από carbon. Όσο για το «σώμα» την είναι ένα κομμάτι, δηλαδή δεν υπάρχουν «ραφές» και δεν έχει γίνει καμία ηλεκτροσυγκόλληση.

Άλλο ένα εντυπωσιακό στοιχείο είναι το ενιαίο παρμπρίζ, το οποίο ενώνεται με τα πλαϊνά παράθυρα. Φανταστείτε ένα είδος σχεδίασης παρόμοιο με αυτό της προσωπίδας ενός κράνους. Όσο για το διακριτικό πτερύγιο που διατρέχει όλο το αμάξωμα, είναι ξεκάθαρα μία αισθητική παρέμβαση που έρχεται από τη θρυλική «Type 57 SC».

Δεν ξέρουμε αν δικαιολογεί το ποσό των σχεδόν 17 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι έχει ήδη πωληθεί. Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι ο τυχερός αγοραστής είναι ο Cristiano Ronaldo, κάτι που δεν έχει επιβεβαιωθεί. Ένας δεύτερο πιθανός ιδιοκτήτης είναι ο Ferdinand Piech, πρώην πρόεδρος του ομίλου VW. Παρ’ όλα αυτά, σαφής απάντηση δεν υπάρχει σχετικά με το γκαράζ στο οποίο έχει καταλήξει…

Όπως και να έχει και ανεξαρτήτως του ποιος το χαίρεται αυτό το διαμάντι της αυτοκίνησης, αξίζει να δείτε το επίσημο video της Bugatti και τον τρόπο που συνδέει το παρελθόν με το σήμερα!