Γιατί οι Νορβηγοί επιλέγουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα;

Η ηλεκτροκίνηση συνηθίζουμε να λέμε πως έχει ακόμη πολλά χρόνια μέχρι να μας... χτυπήσει την πόρτα. Δεν ισχύει όμως για όλες τις χώρες της Ευρώπης αυτό.

pornohub
sex videos
mallu sex blonde girlfriend wants to fuck point of view.
Βρείτε μας στο

Κάποιες χώρες, όπως οι δική μας, δεν έχουν ιδέα τι σημαίνει ηλεκτροκίνηση… ενώ κάποιες άλλες παρουσιάζουν ήδη μεγάλο ποσοστό πωλήσεων ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Όπως για παράδειγμα η Νορβηγία, η οποία το 2018 είχε αναλογία πωλήσεων ηλεκτρικών/συμβατικών αυτοκινήτων στο 1/3. Δηλαδή για κάθε τρία νέα αυτοκίνητα που πωλήθηκαν, το ένα ήταν ηλεκτρικό.

Φυσικά δεν είναι τυχαία αυτή η απόδοση της Νορβηγίας, αφού η κυβέρνησή της πήρε την απόφαση να εξαιρέσει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα σχεδόν από όλους τους φόρους, προκειμένου κάνει ελκυστικότερες τις πωλήσεις τους. Με αυτό τον τρόπο θέλει να βελτιώσει την ποιότητα του αέρα, μειώνοντας τους εκπεμπόμενους ρύπους.

Μάλιστα, εκτός από την φορολογική ελάφρυνση, η Νορβηγία προσφέρει πλεονεκτήματα στους ιδιοκτήτες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων όπως δωρεάν στάθμευση και χιλιάδες δημόσιους σταθμούς φόρτισης. Επομένως μάλλον είναι λογική η επιλογή των Νορβηγών να αγοράζουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αφού τα οφέλη είναι πολλαπλά.

Σύμφωνα με τα επίσημα νούμερα, το μερίδιο αγοράς των ηλεκτρικών αυτοκινήτων ήταν στο 32,1% και σύμφωνα με τα στελέχη της εκεί αγοράς, αυτό είναι ένα ακόμη μικρό βήμα προς την επίτευξη του στόχου, που δεν είναι άλλος από την πώληση αμιγώς ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων έως το 2025. Παρόλα αυτά θεωρούν μη εφικτό το στόχο αυτό, καθώς μεγάλο ποσοστό ιδιοκτητών αυτοκινήτου δεν θα αγοράσει ηλεκτρικό μοντέλο, αφού δεν έχει ιδιωτικό χώρο στάθμευσης και φόρτισης. Επομένως το 75% είναι ένα πιο ρεαλιστικό ποσοστό.

Για την ιστορία να πούμε πως πρώτο μοντέλο σε πωλήσεις ηλεκτρικών στη Νορβηγία είναι το Nissan Leaf με τιμή εκκίνησης στα 29.000 ευρώ.

tamilsexstories
sex videos nice view on my hungry gaping pussy.
https:/www.auntysextube.com cream pie cravings.
mm
Ο Μιχάλης έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και Διεύθυνση Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων. Η επαγγελματική του ενασχόληση με τον ειδικό τύπο του αυτοκινήτου ξεκίνησε με την αυγή της νέας χιλιετίας και έκτοτε δεν σταμάτησε, καθώς έχει εργαστεί στα μεγαλύτερα περιοδικά και sites του χώρου, ενώ έχει οδηγήσει περισσότερα από 2.000 αυτοκίνητα στα 20+ χρόνια της επαγγελματικής του καριέρας! Λατρεύει τα αυτοκίνητα σε κάθε... κλίμακα και όταν δεν ασχολείται με αυτά, δημιουργεί videos και παίζει κιθάρα.

E-mail: [email protected]