Aνανέωση και ισχυρότερο μοτέρ για το μεγάλο Honda SH (+video)

To βαρύ πυροβολικό της Honda στα scooters μικρομεσαίου κυβισμού ανανεώνεται και χάρη στο μεγαλύτερο πλέον μοτέρ του ονομάζεται SH350i.

Βρείτε μας στο
2021 HONDA SH350i

Η σειρά SH είναι μια από τις πιο επιτυχημένες επί ευρωπαϊκού εδάφους με τη Honda να έχει πωλήσει μέχρι σήμερα περισσότερα από ένα εκατ. SH τα τελευταία 36 χρόνια. Μέρος της εμπορικής επιτυχίας των SH οφείλεται και στις συχνές ανανεώσεις ουσίας που πραγματοποιούν οι Ιάπωνες ειδικά τα τελευταία χρόνια. Φέτος είναι η σειρά του κορυφαίου μοντέλου της γκάμας για ανανέωση με το SH300i να βαφτίζεται εκ νέου σε SH350i και να φέρει, πέρα από μεγαλύτερο και ισχυρότερο μοτέρ, νέα σχεδίαση και ακόμη περισσότερα χρηστικά στοιχεία.

Η ανανέωση στη σχεδίαση του SH350i εστίασε στο αναθεωρημένο ρύγχος και το νέο φωτιστικό σώμα που φέρει δίνοντας στο scooter της Honda μια πιο δυναμική εμφάνιση, παρόμοια με εκείνη του μικρότερου SH150i. Τα φλας έχουν μετακομίσει ψηλότερα ενώ νέο είναι και το πίσω φωτιστικό σώμα, επίσης τεχνολογίας LED. Ο χώρος κάτω από τη σέλα για ένα κράνος κλειστού τύπου έχει διατηρηθεί ενώ εκεί βλέπουμε πλέον και τοποθέτηση θύρας USB-C για την φόρτιση smartphone. Παράλληλα ο αναβάτης ενημερώνεται από έναν νέο LCD πίνακα πληροφοριών που ελέγχεται από κουμπιά στο αριστερό γκριπ, ενώ τα φλας φέρουν αυτόματη λειτουργία ακύρωσης. Στο στάνταρ εξοπλισμό περιλαμβάνεται και η keyless εκκίνηση.

Μικρές αλλαγές έχουμε και στο πλαίσιο του scooter με τους μεγάλους τροχούς των 16 ιντσών εμπρός-πίσω και την επίπεδη ποδιά. Η διάμετρος των σωλήνων του ατσάλινου πλαίσιο αναθεωρήθηκε όπως και το πάχος των τοιχωμάτων τους και έτσι μειώθηκε το βάρος κατά ένα κιλό χωρίς να συμβιβάζεται η στιβαρότητα. Το πιρούνι με διάμετρο καλαμιών στα 35 χλστ. διατηρείται όπως και τα διπλά αμορτισέρ που ρυθμίζονται ως προς την προφόρτιση των ελατηρίων τους. Το βάρος, πλήρες υγρών, ανέρχεται στα λογικά 174 κιλά, με το ύψος της σέλας στα 805 χλστ., ενώ το μεταξόνιο στα 1.452 χλστ. συνδυάζει τη σταθερότητα με την ευελιξία.

Στον τομέα των φρένων βλέπουμε τόσο μπροστά όσο και πίσω δίσκο διαμέτρου 256 χλστ. με δαγκάνα δύο και ενός εμβόλου εμπρός και πίσω αντίστοιχα. Φυσικά παρόν είναι και το δικάναλο ABS, ενώ στον εξοπλισμό περιλαμβάνεται στάνταρ και σύστημα ελέγχου πρόσφυσης για τον πίσω τροχό.

O υγρόψυκτος μονοκύλινδρος κινητήρας του κορυφαίου SH350i δέχτηκε μια σειρά αλλαγών με στόχο να γίνει πιο αποδοτικός και ισχυρότερος, ενώ πλέον εναρμονίζεται και με τις προδιαγραφές Euro 5. Πιο σημαντική αλλαγή είναι η αύξηση της χωρητικότητας του κυλίνδρου του κατά 50 κ.εκ. στα 330 κ.εκ. με αύξηση τόσο της διαδρομής όσο και της διαμέτρου του.

Η αύξηση έστειλε την ισχύ 16% ψηλότερα στους 29,2 ίππους, ενώ ανάλογο φούσκωμα είχαμε και στην καμπύλη της ροπής κατά 4,8 Nm στα 32 Nm. Η αύξηση στον κυβισμό συνοδεύεται από μεγαλύτερο σώμα ψεκασμού (36 χλστ. έναντι 34 πριν), ελαφρύτερο στρόφαλο κατά 10% αλλά και μεγαλύτερες βαλβίδες εισαγωγής κατά ένα χιλιοστό στα 28. Παράλληλα βελτιώθηκε η ψύξη του πιστονιού, ενώ αναθεωρήθηκε η εισαγωγή αλλά και η εξαγωγή, όπως και η εσωτερική σχεδίαση του νέου τελικού της εξάτμισης. Πέρα από τη βελτίωση των επιδόσεων και τους χαμηλότερους ρύπους το νέο μοτέρ καταναλώνει σύμφωνα πρώτυπο WLTC 3,3 λίτρα/100 χλμ. και με το ρεζερβουάρ των 9,1 λίτρων η αυτονομία φτάνει στα 270+ χλμ.

mm
Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης Ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005 μπαίνοντας στο χώρο παράλληλα με τις σπουδές του και έπειτα από μια τριετία στο εξωτερικό, στη λατρεμένη του Σκωτία. Ξεκίνησε την καριέρα του σε καθημερινή οικονομική εφημερίδα αλλά το πάθος του για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα τον οδήγησε γρήγορα στο σωστό δρόμο. Στο πνεύμα των καιρών, είναι από τους λίγους "υβριδικούς" δημοσιογράφους που αρθρογραφούν και τρέφουν τα ίδια τρυφερά αισθήματα για τους τέσσερις και δύο τροχούς. Έχει εργαστεί στα δημοφιλέστερα περιοδικά και sites μοτοσυκλέτας και αυτοκινήτου φτάνοντας στην θέση και του διευθυντή σύνταξης. Απόφοιτος Επικοινωνίας του New York College και μέλος της Ε.Σ.Π.Η.Τ., με αγάπη για τη φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται! Στη δημοσιογραφική ομάδα του TractioN από το 2019.

E-mail: txidis@traction.gr