Οι άδειοι δρόμοι δεν μείωσαν σημαντικά τους νεκρούς από τροχαία δυστυχήματα

Μπορεί οι άδειοι δρόμοι λόγω περιορισμού κυκλοφορίας να μείωσαν σημαντικά τα τροχαία ατυχήματα, δεν συνέβη όμως το ίδιο και με τους νεκρούς.

Βρείτε μας στο

Μπορεί ο κορωνοϊός να μείωσε δραματικά τις μετακινήσεις μας και τα τροχαία ατυχήματα, από τις 14 Μαρτίου και έπειτα, οπότε και ξεκίνησαν τα πρώτα μέτρα για την καταπολέμησή του (αρχικά με το κλείσιμο μαγαζιών), δεν είχαμε όμως δραστική μείωση και στους θανάτους, σε σχέση με τον Φεβρουάριο.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία το Μάρτιο, στην περιοχή της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής σημειώθηκαν 293 τροχαία ατυχήματα με 334 παθόντες.

Συγκεκριμένα:
7 θανατηφόρα με 7 νεκρούς,
10 σοβαρά με 11 σοβαρά τραυματίες,
275 ελαφρά με 316 ελαφρά τραυματίες.

Τα κυριότερα αίτια των ατυχημάτων αυτών ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων και η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς, ενώ η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δικύκλων επέτεινε, σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως τον Φεβρουάριο που κυλούσαν τα πάντα σε κανονικούς ρυθμούς στην Αττική είχαμε 9 θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα με 9 νεκρούς σε συνολικά 519 τροχαία ατυχήματα. Κάτι που σε συνδυασμό με την παραπάνω επισήμανση της τροχαίας, σημαίνει πως οι άδειοι δρόμοι μάλλον μειώνουν την προσοχή και την εγρήγορση κάποιων οδηγών και αυξάνουν την ταχύτητα.

Επιστρέφοντας στον περασμένο μήνα, στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων που εφαρμόζει η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής για την τροχονομική αστυνόμευση και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στην περιοχή της Αττικής, βεβαιώθηκαν 12.475 παραβάσεις, από τις οποίες 356 σε βαθμό πλημμελήματος.

Συγκεκριμένα βεβαιώθηκαν:
288 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, από τις οποίες οι -37- ήταν σε βαθμό πλημμελήματος,
1.634 παραβάσεις ορίου ταχύτητας,
138 παραβάσεις για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη,
288 παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου,
244 παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας και,
250 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους.

Εμείς να σημειώσουμε πως η σωστή οδική συμπεριφορά των οδηγών και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων, ακόμη και τώρα που οι δρόμοι είναι σχεδόν άδειοι. Δεν εφησυχάζουμε, παραμένουμε υπεύθυνοι και προσεκτικοί οδηγοί.

mm
Ο Μιχάλης έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και Διεύθυνση Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων. Η επαγγελματική του ενασχόληση με τον ειδικό τύπο του αυτοκινήτου ξεκίνησε με την αυγή της νέας χιλιετίας και έκτοτε δεν σταμάτησε, καθώς έχει εργαστεί στα μεγαλύτερα περιοδικά και sites του χώρου. Λατρεύει τα αυτοκίνητα σε κάθε... κλίμακα και όταν δεν ασχολείται με αυτά, δημιουργεί videos.

E-mail: mdiveris@traction.gr