Στον… αέρα η Aston Martin με την “βοήθεια” της Airbus

Η Aston Martin συνεχίζει τις χαμηλές πτήσεις και βάζει την στιλιστική "υπογραφή" της σε μια νέα ειδική έκδοση ελικοπτέρου της Airbus.

Βρείτε μας στο
Aston Martin Airbus Ειδικές εκδόσεις

Δεν πάει πολύς καιρός από τότε που η Aston Martin μας παρουσίασε την ειδική έκδοση Superleggera Concorde της DBS, για την συμπλήρωση μισού αιώνα από την πρώτη πτήση του υπερηχητικού Concorde.

Τώρα η βρετανική εταιρία ακολουθεί αντίστροφη διαδρομή και ξεκινά… τις πτήσεις σε συνεργασία με την Airbus. Οι Βρετανοί σε συνεργασία με την γαλλική εταιρία ανακοίνωσαν νέα συνεργασία, πρώτος καρπός της οποίας είναι οι εκδόσεις “Aston Martin” του bussiness ελικοπτέρου της ACH130.

Το ACH130 Aston Martin Edition θα είναι διαθέσιμο σε τέσσερις διαφορετικούς εξωτερικούς χρωματικούς συνδυασμούς με ανάλογα ασορτί εσωτερικά, προϊόντα του σχεδιαστικού τμήματος των Βρετανών σε συνεργασία με τους αεροναυπηγούς σχεδιαστές της Airbus. Τα χρώματα προέρχονται από την παλέτα που χρησιμοποιούν οι Βρετανοί στα αυτοκίνητα τους.

Aston Martin Airbus Ειδικές εκδόσεις

Τα δύο τμήματα δούλεψαν μαζί για περισσότερο από ένα χρόνο πάνω σε αυτά τα σχέδια για να ενσωματώσουν με τον καλύτερο τρόπο στοιχεία που χαρακτηρίζουν τα αυτοκίνητα της Aston Martin στα ελικόπτερα της γαλλικής εταιρίας.

Η επιρροή της Aston Martin είναι φυσικά πιο εμφανής στην καμπίνα του γαλλικού ελικοπτέρου με δερμάτινες επενδύσεις σε τέσσερα διαφορετικά χρώματα για τα καθίσματα και το μαύρο σουέτ δέρμα να δίνει το “παρών” σε άλλα σημεία της καμπίνας. Καθεμία από τις ειδικές εκδόσεις των ελικοπτέρων της Airbus θα συνοδεύεται από πλακέτα με το σήμα της Aston Martin στο εσωτερικό του στην οποία θα αναγράφεται και ο αριθμός της παραγωγής.

Οι πρώτες παραδόσεις των ειδικών εκδόσεων θα ξεκινήσουν εντός του πρώτου τριμήνου του 2020.

mm
Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης Ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005 μπαίνοντας στο χώρο παράλληλα με τις σπουδές του και έπειτα από μια τριετία στο εξωτερικό, στη λατρεμένη του Σκωτία. Ξεκίνησε την καριέρα του σε καθημερινή οικονομική εφημερίδα αλλά το πάθος του για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα τον οδήγησε γρήγορα στο σωστό δρόμο. Στο πνεύμα των καιρών, είναι από τους λίγους "υβριδικούς" δημοσιογράφους που αρθρογραφούν και τρέφουν τα ίδια τρυφερά αισθήματα για τους τέσσερις και δύο τροχούς. Έχει εργαστεί στα δημοφιλέστερα περιοδικά και sites μοτοσυκλέτας και αυτοκινήτου φτάνοντας στην θέση και του διευθυντή σύνταξης. Απόφοιτος Επικοινωνίας του New York College και μέλος της Ε.Σ.Π.Η.Τ., με αγάπη για τη φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται! Στη δημοσιογραφική ομάδα του TractioN από το 2019.

E-mail: txidis@traction.gr