Έτσι κατασκευάστηκε η 5.000.000ή BMW στην αγορά της Αμερικής (+video)

Η BMW έφτασε στα πέντε εκατομμύρια αντίτυπα για την αγορά των Η.Π.Α. Δείτε την κατασκευή της BMW X5 M, η οποία ήταν το επετειακό αυτοκίνητο...

Βρείτε μας στο


Η βαυαρική φίρμα έφτασε στην κατασκευή πέντε εκατομμυρίων αυτοκινήτων στις Η.Π.Α. και με αφορμή αυτό μας δείχνει τη διαδικασία παραγωγής του σημαδιακού αυτοκινήτου. Το αυτοκίνητο που «έσπασε» το εν λόγω φράγμα ήταν μία BMW X5 M στις αρχές του Ιουνίου.

BMW M5 Competion: Ανανεωμένη και με 625 ίππους (+video)

Στο video θα δείτε στιγμιότυπα από τη διαδικασία παραγωγής του γερμανικού SUV, από το βάψιμο του αμαξώματος μέχρι και τη συναρμολόγηση του εσωτερικού. Όλες οι εργασίες γίνονται με απόλυτη ακρίβεια, εντός των χρονικών περιθωρίων. Εννοείται πως λαμβάνονται και αυστηρά μέτρα για την προστασία των υπαλλήλων από τον COVID-19.

Τα πλάνα προέρχονται από το εργοστάσιο Spartanburg, μία από τις μεγαλύτερες μονάδες της BMW παγκοσμίως. Έχει δυναμική παραγωγής έως και 450.000 μονάδες ετησίως, ενώ από εκεί φεύγουν όλα τα μοντέλα που βασίζονται στην πλατφόρμα CLAR. Αυτό μεταφράζεται σε σχεδόν όλη τη γκάμα των SUV, από την X3 έως και την X7.

Διαβάστε επίσης: Η Manhart βελτίωσε το ταχύτερο μοντέλο της BMW (+video)

Υπενθυμίζουμε ότι το αυτοκίνητο που θα δείτε εξοπλίζεται με υπερτροφοδοτούμενο V8 κινητήρα χωρητικότητας 4,4 λίτρων. Αποδίδει 625 ίππους και τα 0-100 χλμ/ώρα έρχονται σε λιγότερο από τέσσερα δευτερόλεπτα.

Για την ιστορία, αξίζει να αναφέρουμε ότι το αυτοκίνητο νούμερο ένα εκατομμύριο ήταν μία Z4 M Roadster τον Φεβρουάριο του 2006. Ακολουθεί το επίσημο video της βαυαρικής φίρμας για την επετειακή BMW X5 Competition.