Η ευρωπαϊκή μάχη των SUV

Τα SUV καλώς ή κακώς είναι πλέον η δημοφιλέστερη κατηγορία αυτοκινήτων και μάλιστα έκαναν ρεκόρ τον Οκτώβριο. Ποιο πούλησε όμως περισσότερο;

Βρείτε μας στο

Όσοι μας παρακολουθείτε θα έχετε δει στο σχετικό μας άρθρο εδώ, πως οι πωλήσεις των SUV έφτασαν σε επίπεδα ρεκόρ για τον μήνα Οκτώβριο, στην ευρωπαϊκή αγορά.

Συγκεκριμένα, πουλήθηκαν 484.400 νέα αυτοκίνητα SUV, σε σύνολο 1,21 εκ. αυτοκινήτων. Κάτι που σημαίνει πως το 40% των νέων αυτοκινήτων που πωλήθηκαν στην Ευρώπη τον περασμένο Οκτώβριο ήταν SUV. Ποια ήταν όμως τα μοντέλα αυτά που οδήγησαν τις πωλήσεις των SUV σε αυτό το επίπεδο ρεκόρ;

Τέσσερα ήταν συνολικά τα SUV αυτοκίνητα που διακρίθηκαν τον περασμένο Οκτώβριο, χάρη στις πωλήσεις τους. Στην πρώτη θέση της ειδικής κατάταξης των SUV ήταν το VW Tiguan, το οποίο πούλησε συνολικά 18.543 μονάδες, ενώ ήταν πέμπτο σε πωλήσεις στην γενική κατάταξη, ανεξαρτήτως κατηγορίας.

Πίσω του στην δεύτερη θέση ειδικής κατάταξης και έβδομη γενικής κατάταξης βρέθηκε το Renault Captur με 17.850 ταξινομήσεις. Στην τρίτη θέση των SUV και 11η γενικής κατάταξης τερμάτισε το Nissan Qashqai με 16.657 ταξινομήσεις, ενώ το T-Roc ήταν πολύ κοντά με 16.555 ταξινομήσεις. Dacia Duster, Peugeot 3008, Ford Kuga και VW T-Cross ήταν τα υπόλοιπα SUV που βρέθηκαν στην 25άδα των πιο καλοπουλημένων αυτοκινήτων του Οκτωβρίου, στην Ευρώπη.

mm
Ο Μιχάλης έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και Διεύθυνση Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων. Η επαγγελματική του ενασχόληση με τον ειδικό τύπο του αυτοκινήτου ξεκίνησε με την αυγή της νέας χιλιετίας και έκτοτε δεν σταμάτησε, καθώς έχει εργαστεί στα μεγαλύτερα περιοδικά και sites του χώρου. Λατρεύει τα αυτοκίνητα σε κάθε... κλίμακα και όταν δεν ασχολείται με αυτά, δημιουργεί videos.

E-mail: mdiveris@traction.gr