Η Ford κατασκεύασε σκυλόσπιτο με τεχνολογία από αυτοκίνητο (+video)

H Ford ισχυρίζεται πως στο μέλλον θα μπορεί να λύσει προβλήματα της καθημερινότητας με τεχνολογία που χρησιμοποιεί στα αυτοκίνητά της και το συγκεκριμένο σκυλόσπιτο είναι η απόδειξη πως μπορεί να το κάνει.

Βρείτε μας στο

Η Ford για ακόμη μία φορά μας εκπλήσσει ευχάριστα με τις δημιουργίες της, παρουσιάζοντας το απόλυτο… σκυλόσπιτο. Ένα σκυλόσπιτο γεμάτο τεχνολογία προερχόμενη από συστήματα που η μάρκα έχει ήδη εφαρμόσει στα αυτοκίνητά της και συγκεκριμένα στο Ford Edge.

Πρόκειται για ένα σκυλόσπιτο το οποίο εκτός από το ότι είναι κατασκευασμένο από κορυφαία υλικά και έχει αυτόματα ανοιγόμενη πόρτα που ενεργοποιείται με αισθητήρα κίνησης, παρέχει και την απόλυτη ηχομόνωση, για τον σκύλο που έχει την τύχη να βρίσκεται μέσα σε αυτό.

Το σκυλόσπιτο αυτό είναι δημιούργημα της Ford Ευρώπης και διαθέτει τεχνολογία ακύρωσης θορύβου, η οποία σε συνδυασμό με τα κορυφαία ηχομονωτικά υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί στην κατασκευή του, προστατεύουν τον σκύλο από ανεπιθύμητους θορύβους. Αυτοί είναι ο ήχος των πυροτεχνημάτων αλλά και των κεραυνών, καθώς έχει αποδειχτεί πως πάνω από το 50% των σκύλων τρομάζει ακούγοντας αυτούς τους ήχους.

Προκειμένου το σκυλόσπιτο να ανιχνεύσει τους συγκεκριμένους ήχους, στο εσωτερικό του έχει μικρόφωνα, τα οποία ενεργοποιούν με τη σειρά τους το ηχοσύστημα που παράγει ήχους αντίθετης συχνότητας, ακυρώνοντας τον ανεπιθύμητο θόρυβο ή μειώνοντάς τον σημαντικά.

Σύμφωνα με την ίδια τη Ford, το σκυλόσπιτο είναι αυτή την στιγμή σε πρωτότυπο στάδιο. Μάλιστα, η μάρκα τονίζει πως πειραματίζεται με τέτοιου είδους κατασκευές, καθώς σκοπός της είναι στο άμεσο μέλλον να λύσει προβλήματα της καθημερινότητας, με τεχνολογία που εφαρμόζεται ήδη στα αυτοκίνητά της.

mm
Ο Μιχάλης έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και Διεύθυνση Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων. Η επαγγελματική του ενασχόληση με τον ειδικό τύπο του αυτοκινήτου ξεκίνησε με την αυγή της νέας χιλιετίας και έκτοτε δεν σταμάτησε, καθώς έχει εργαστεί στα μεγαλύτερα περιοδικά και sites του χώρου. Λατρεύει τα αυτοκίνητα σε κάθε... κλίμακα και όταν δεν ασχολείται με αυτά, δημιουργεί videos.

E-mail: mdiveris@traction.gr