Η McLaren είναι στα καλύτερά της και το γιορτάζει

Η βρετανική μάρκα κατασκευής υπεραυτοκινήτων γιορτάζει, καθώς πλέον η παραγωγή της είναι στα καλύτερά της. Τα νούμερα λένε την αλήθεια.

Βρείτε μας στο

Η McLaren εδώ και χρόνια δραστηριοποιείται στην κατασκευή supercars, αλλά το τελευταίο διάστημα η παραγωγή της έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, δείχνοντας πως είναι στα καλύτερά της.

Μάλιστα, πριν από λίγες ημέρες από το εργοστάσιο της βρετανικής μάρκας στο Woking “κύλησε” το 20.000ό αυτοκίνητο. Νούμερο που μπορεί να μοιάζει μικρό (με τα δεδομένα των εταιρειών μαζικής παραγωγής αυτοκινήτων), αλλά για μία εταιρεία σαν τη McLaren με χειροποίητη παραγωγή είναι σπουδαίο.

Το αξιοσημείωτο όμως και αυτό που πραγματικά δείχνει το μέγεθος της αλλαγής στη McLaren αλλά και της ανάπτυξής της, είναι πως η ετήσια παραγωγή της είναι μόλις 5.000 αυτοκίνητα, με το νούμερο αυτό να αναμένεται να φτάσει στα 6.000 μέχρι το τέλος της χρονιάς που διανύουμε. Η McLaren τονίζει πως κατασκευάζει 20 αυτοκίνητα την ημέρα (με τον τρόπο αυτό η McLaren θέλει να διατηρήσει την αποκλειστικότητα των αυτοκινήτων της), τα οποία διατίθενται σε 32 διαφορετικές αγορές παγκοσμίως.

Για την ιστορία να πούμε πως το επετειακό 20.000ό μοντέλο ήταν μία δεξιοτίμονη 600LT Spider σε χρώμα Chicane Grey, ενώ παράλληλα η αξίζει να υπογραμμίσουμε πως ανακοινώθηκε και το τέλος της παραγωγής της 600LT Coupe, καθώς το μοντέλο… ξεπούλησε.

mm
Ο Μιχάλης έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και Διεύθυνση Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων. Η επαγγελματική του ενασχόληση με τον ειδικό τύπο του αυτοκινήτου ξεκίνησε με την αυγή της νέας χιλιετίας και έκτοτε δεν σταμάτησε, καθώς έχει εργαστεί στα μεγαλύτερα περιοδικά και sites του χώρου. Λατρεύει τα αυτοκίνητα σε κάθε... κλίμακα και όταν δεν ασχολείται με αυτά, δημιουργεί videos.

E-mail: mdiveris@traction.gr