Η νέα Rolls-Royce Ghost και σε επιμηκυμένη έκδοση

Για αυτούς που θα την απολαύσουν κυρίως από το πίσω κάθισμα η Rolls-Royce προσφέρει τη νέα Ghost και σε μακρύτερη έκδοση.

Βρείτε μας στο

Η Rolls-Royce Ghost με το μεγαλύτερο μήκος ονομάζεται “Extended” και έναντι της στάνταρ Ghost έχει αυξήσει το μήκος της κατά 170 χλστ. στα 5.716 χλστ. Το μεγαλύτερο μέρος από το επιπλέον μήκος έχει χρησιμοποιηθεί για την αύξηση του χώρου για τα γόνατα των πίσω επιβατών. Τώρα, εύκολα μπορεί να κάτσει τουλάχιστον ένας ακόμη επιβάτης στο… πάτωμα της Ghost χωρίς να ενοχλεί αυτούς που κάθονται στα καθίσματα-πολυθρόνες.

Διαβάστε επίσης: Η πιο προηγμένο Rolls-Royce είναι η νέα Ghost

Οι μηχανικοί και σχεδιαστές της Rolls-Royce προσπάθησαν να προσθέσουν το επιπλέον μήκος χωρίς να αλλοιώσουν την αρμονία του σχήματος της νέας Ghost και αύξησαν προσεκτικά το μήκος των πίσω πορτών και του αμαξώματος, μόνο σε αυτό το σημείο. Έτσι, η Rolls-Royce Ghost Extended προσφέρει σύμφωνα με τη βρετανική εταιρία τον περισσότερο διαθέσιμο χώρο που υπάρχει αυτή τη στιγμή σε 4θέσιο σεντάν, πίσω μόνο από την αντίστοιχη έκδοση της Phantom.

Για πρώτη φορά στην ιστορία των Βρετανών οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να παραγγείλουν και ανακλινόμενα καθίσματα, ενώ ανάμεσα στα καθίσματα βλέπουμε και μικρό ψυγείο ειδικά σχεδιασμένο για σαμπάνιες, το οποίο λειτουργεί σε δύο θερμοκρασίες που επιλέχθηκαν έπειτα και από τη συμβολή οινοχόου.

Αλλαγές κάτω από το καπό δεν έχουμε με τους 571 ίππους του μεγάλου V12 των 5,75 λίτρων να παραμένουν ως είχαν, όπως και η μέγιστη ροπή των 850 Nm που αποδίδεται στις μόλις 1.600 σ.α.λ.

Γι αυτή την επιμηκυμένη έκδοση της Ghost η Rolls-Royce δημιούργησε αποκλειστικά και δύο νέες επενδύσεις από ξύλο. Ονομάζονται Obsidian Ayous και Dark Amber με την έμπνευση για την πρώτη να προέρχεται από τα μαγματογενή πετρώματα και τη δεύτερη να ενσωματώνει στα “νερά” του ξύλου αλουμίνιο.

mm
Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης Ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005 μπαίνοντας στο χώρο παράλληλα με τις σπουδές του και έπειτα από μια τριετία στο εξωτερικό, στη λατρεμένη του Σκωτία. Ξεκίνησε την καριέρα του σε καθημερινή οικονομική εφημερίδα αλλά το πάθος του για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα τον οδήγησε γρήγορα στο σωστό δρόμο. Στο πνεύμα των καιρών, είναι από τους λίγους "υβριδικούς" δημοσιογράφους που αρθρογραφούν και τρέφουν τα ίδια τρυφερά αισθήματα για τους τέσσερις και δύο τροχούς. Έχει εργαστεί στα δημοφιλέστερα περιοδικά και sites μοτοσυκλέτας και αυτοκινήτου φτάνοντας στην θέση και του διευθυντή σύνταξης. Απόφοιτος Επικοινωνίας του New York College και μέλος της Ε.Σ.Π.Η.Τ., με αγάπη για τη φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται! Στη δημοσιογραφική ομάδα του TractioN από το 2019.

E-mail: txidis@traction.gr