Η Nissan ψηφίζει τις αγαπημένες της εφευρέσεις!

Μία πρωτότυπη ψηφοφορία διεξήχθη από την Nissan, η οποία έβαλε την ομάδα της που ασχολείται με ευρεσιτεχνίες, να ψηφίσει τις αγαπημένες της εφευρέσεις.

Βρείτε μας στο


Με έναν πρωτότυπο τρόπο γιόρτασαν στη Nissan την παγκόσμια ημέρα εφευρετικότητας, καθώς μετά από ψηφοφορία, η ειδική ομάδα ευρεσιτεχνιών της ιαπωνικής μάρκας, επέλεξε τις αγαπημένες της εφευρέσεις. Πάμε να τις δούμε μία προς μία:

1) Σύστημα Ειδοποίησης Ξεχασμένων προσώπων/αντικειμένων (γνωστό ως Rear Door Alert της Nissan)

2) Δάπεδο πολλαπλών συνδυασμών στον χώρο αποσκευών, (γνωστό ως Divide-N-Hide® της Nissan)

3) Λειτουργία φρένου, από το τιμόνι, για ρυμουλκούμενο τρέιλερ

4) Νοητικός έλεγχος για ηχητικά συστήματα αναγνώρισης οχήματος από πεζούς (Ήχος Αναχώρησης)

5) Hands – Free λειτουργία πίσω πόρτας, σε συνδυασμό με φωνή και αισθητήρες

6) Εμπλουτισμένες λειτουργίες GPS με καθορισμό της λωρίδας κυκλοφορίας, σε συνδυασμό με χρήση δεδομένων από το Σύστημα Εντοπισμού Απόκλισης/Αναχώρησης από την Λωρίδα Κυκλοφορίας.

7) Κλιματιζόμενο (με παροχή αέρα) τιμόνι

8) Μέθοδος ανίχνευσης της απόστασης αντικειμένων, για συστήματα υποστήριξης κατά την στάθμευση

9) Σύνδεση μεταξύ τοποθεσιών στάθμευσης και προορισμών, με τη χρήση δημόσιων γεωγραφικών δεδομένων από κοινωνικά δίκτυα

10) Μέθοδος ανίχνευσης μπαρών χαμηλού ύψους, σε συστήματα υποστήριξης κατά την στάθμευση

Τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας, όπως το σύστημα προειδοποίησης για ξεχασμένα πρόσωπα/ αντικείμενα (γνωστό ως Rear Door Alert1), αφορούν μια τεχνολογία που μπορεί να υπενθυμίσει στους οδηγούς αν έχουν ξεχάσει κάποιον (ένα μικρό παιδί) ή κάτι, στο πίσω κάθισμα.

Ακόμα, οι εμπλουτισμένες λειτουργίες GPS με καθορισμό της λωρίδας κυκλοφορίας, χρησιμοποιώντας το σύστημα ανίχνευσης τυχόν αναχώρησης από τη λωρίδα κυκλοφορίας, μπορούν να βοηθήσουν σε πιο ασφαλείς διαδρομές. Ακόμα και το τιμόνι που ψύχεται με αέρα, μπορεί να κρατήσει στεγνές τις παλάμες σας και να περιορίσει έτσι τον κίνδυνο να γλιστρήσει το τιμόνι από τα χέρια του οδηγού.

Πιο κάτω μπορείτε να δείτε τα infographics της Nissan για συγκεκριμένες εφευρέσεις.

mm
Ο Μιχάλης έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και Διεύθυνση Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων. Η επαγγελματική του ενασχόληση με τον ειδικό τύπο του αυτοκινήτου ξεκίνησε με την αυγή της νέας χιλιετίας και έκτοτε δεν σταμάτησε, καθώς έχει εργαστεί στα μεγαλύτερα περιοδικά και sites του χώρου. Λατρεύει τα αυτοκίνητα σε κάθε... κλίμακα και όταν δεν ασχολείται με αυτά, δημιουργεί videos.

E-mail: mdiveris@traction.gr