Η ρακετιά της ζωής του: Από τα 36 μέτρα στο εσωτερικό του Cupra Ateca (+video)

Ο Fernando Belasteguin διακρίνεται στο άθλημα του Padel, ένα είδος ρακέτας και έκανε τη βολή της ζωής του με στόχο το εσωτερικό ενός Cupra Ateca.

Βρείτε μας στο

Το Padel είναι ένα άθλημα ρακέτας το οποίο στην χώρα μας μπορεί ακόμη να μην είναι ευρέως γνωστό στην Ισπανία όμως και στη Λατινική Αμερική είναι αρκετά δημοφιλές.

Σε αυτό το άθλημα λοιπόν, ο Ισπανός Fernando Belasteguin διακρίνεται για τις ικανότητές του και είναι το Νούμερο 1 στον κόσμο εδώ και 16 χρόνια. Μάλιστα έχει συνεργασία με την Cupra καθώς είναι πρεσβευτής της μάρκας.

Με αφορμή αυτή την συνεργασία, η Cupra πρότεινε στον Fernando ένα απίστευτο challenge όπως λέει ο ίδιος. Αυτό ήταν να ανέβει στην ταράτσα ενός κτιρίου και από εκεί με μία ρακετιά να βάλει το μπαλάκι από την ηλιοροφή στο εσωτερικό του Cupra Ateca.

Όπως λέει ο ίδιος “στην αρχή η πρόκληση αυτή μου φάνηκε αδύνατον να υλοποιηθεί. Όμως όταν έφτασα στο σημείο, είπα πως δεν θα φύγω από εδώ αν δεν τα καταφέρω.”.

Όπως αντιλαμβάνεστε μία τέτοια προσπάθεια δεν είναι καθόλου εύκολη, καθώς έπρεπε να σημαδέψει ένα άνοιγμα 70x50 από ύψος 36 μέτρων και μάλιστα με ρακετιά. Όπως ενδεικτικά αναφέρει ο καθηγητής του πολυτεχνείου της Καταλονίας Enric Alvarez “η βολή θα πρέπει να είναι εξαιρετικά μεγάλης ακρίβειας τόσο στην ταχύτητα όσο και στην γωνία που θα δοθεί στο μπαλάκι από την ρακέτα. Πρόκειται πρακτικά για μία βολή ακατόρθωτη”.

Τελικά ο Fernando τα κατάφερε και μάλιστα με την πρώτη βολή για το καλό και του αυτοκινήτου, αφού φαντάζεστε τι θα είχε γίνει αν το μπαλάκι κατέληγε στο καπό ή στην οροφή και όχι στο εσωτερικό.

Δείτε πιο κάτω στο video που ακολουθεί την επιτυχημένη προσπάθεια του Ισπανού αθλητή.

mm
Ο Μιχάλης έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και Διεύθυνση Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων. Η επαγγελματική του ενασχόληση με τον ειδικό τύπο του αυτοκινήτου ξεκίνησε με την αυγή της νέας χιλιετίας και έκτοτε δεν σταμάτησε, καθώς έχει εργαστεί στα μεγαλύτερα περιοδικά και sites του χώρου. Λατρεύει τα αυτοκίνητα σε κάθε... κλίμακα και όταν δεν ασχολείται με αυτά, δημιουργεί videos.

E-mail: mdiveris@traction.gr