Η Tesla θέλει την Ελλάδα στην “ηλεκτρική λεωφόρο”! Δείτε τι ετοιμάζει

Επαφές στην Ελλάδα, στο πλαίσιο ενός mega project που σχεδιάζει για την Ευρώπη, έχει η Tesla με σκοπό να εκσυγχρονίσει το οδικό δίκτυο της χώρας μας

Βρείτε μας στο

Η Tesla φέρεται να έχει συμπεριλάβει σηµαντικό µέρος των ελληνικών εθνικών οδών σε ένα φιλόδοξο σχέδιο που αναπτύσσει, το οποίο αφορά την εγκατάσταση ταχυφορτιστών ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε µια διαδροµή που ξεκινά από την Πορτογαλία και καταλήγει στην Τουρκία.

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ελλάδα: Το δίκτυο διανομής το ρωτήσατε;

Το εάν τελικά η χώρα µας θα αξιοποιήσει την ευκαιρία και θα συµπεριληφθεί σε αυτήν την ηλεκτρική διαδροµή θα εξαρτηθεί σε µεγάλο βαθµό από το εάν η αµερικανική εταιρεία πεισθεί ότι δεν θα συναντήσει γραφειοκρατικά και άλλα εµπόδια επί ελληνικού εδάφους.

Για αυτόν τον σκοπό, στελέχη της Tesla βρίσκονται αυτές τις ηµέρες στην Αθήνα και έχουν συναντήσεις µε κυβερνητικούς παράγοντες, καθώς και µε αρµόδιους φορείς, όπως η Ρυθµιστική Αρχή Ενέργειας και η ∆ΕΗ.

Διαβάστε εδώ για το Hummer το οποίο επιστρέφει ως ηλεκτρικό θηρίο!

Για την ερχόµενη εβδοµάδα έχει προγραµµατιστεί συνάντηση µε στελέχη από τον διαχειριστή του συστήµατος διανοµής ρεύµατος (ΔΕΔΔΗΕ), προκειµένου να διαπιστωθεί ποιες είναι οι τεχνικές προϋποθέσεις για να «σηκώσει» το ελληνικό ηλεκτρικό δίκτυο τις υψηλές απαιτήσεις σε τάση, που εµφανίζουν οι ταχυφορτιστές της Tesla.

Η µεγαλύτερη ενιαία ηλεκτρική λεωφόρος, που έχουν σχεδιάσει τα στελέχη της Tesla επί ευρωπαϊκού εδάφους, θα ξεκινά από την Πορτογαλία, θα διατρέχει την Ισπανία, τη Νότια Γαλλία, την Ιταλία και θα συνεχίζει στην Ελλάδα, από την Πάτρα στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, µέχρι την Αλεξανδρούπολη εντός ελληνικού εδάφους, και θα καταλήγει στην Ανατολική Θράκη και την Κωνσταντινούπολη.

Η συνολική ευρωπαϊκή διαδροµή Πορτογαλία – Τουρκία αριθµεί περί τα 4.800 χιλιόµετρα, στην οποία προβλέπεται να εγκατασταθούν συνολικά 1.500 φορτιστές, σε περίπου 250 σηµεία φόρτισης.

Πηγή: Star.gr

mm
Ο Μιχάλης έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και Διεύθυνση Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων. Η επαγγελματική του ενασχόληση με τον ειδικό τύπο του αυτοκινήτου ξεκίνησε με την αυγή της νέας χιλιετίας και έκτοτε δεν σταμάτησε, καθώς έχει εργαστεί στα μεγαλύτερα περιοδικά και sites του χώρου. Λατρεύει τα αυτοκίνητα σε κάθε... κλίμακα και όταν δεν ασχολείται με αυτά, δημιουργεί videos.

E-mail: mdiveris@traction.gr