Ιαπωνία: Ταξιδεύοντας στην χώρα του ανατέλλοντος ηλίου

Το ταξίδι στην Ιαπωνία είναι ένα όνειρο ζωής! Δύσκολο αλλά… όχι ακατόρθωτο. Ευτυχώς εμείς το πραγματοποιήσαμε πριν την πανδημία!

pornohub
sex videos
mallu sex blonde girlfriend wants to fuck point of view.
Βρείτε μας στο
Ιαπωνία

Το να βρίσκεσαι στην Ιαπωνία είναι σαν να ξυπνάς σε παραμύθι που εξελίσσεται σε άλλον… πλανήτη. Κάπως έτσι θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε το ταξίδι στην Ιαπωνία, το οποίο θα το χωρίσουμε σε δύο μέρη, καθώς οι εικόνες αλλά και οι τόποι που επισκεφθήκαμε δεν μπορούν να χωρέσουν σε ένα αφιέρωμα. Σε αυτό το πρώτο μέρος θα μάθουμε και θα δούμε το Τόκιο, την πρωτεύουσα της Ιαπωνίας, ενώ στο δεύτερο μέρος θα πούμε περισσότερα για τα υπόλοιπα μέρη τα οποία επισκεφθήκαμε.

Στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου!
Θα ξεκινήσουμε λοιπόν από τα βασικά. Η Ιαπωνία είναι μια νησιωτική χώρα που βρίσκεται στην ανατολική ακτή της Ασίας και αποτελείται από μια μεγάλη σειρά νησιών σε βορειοανατολικό-νοτιοδυτικό τόξο που εκτείνεται για περίπου 2.400 χλμ. Σχεδόν ολόκληρη η χερσαία περιοχή καταλαμβάνεται από τα τέσσερα κύρια νησιά της χώρας. Επιπλέον, υπάρχουν πολλά μικρότερα νησιά. Φυσικά η πιο φημισμένη πόλη της Ιαπωνίας και η πρωτεύουσά της είναι το Τόκιο, το οποίο είναι και μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες πόλεις του κόσμου. Αριθμεί περίπου 13 εκατομμύρια κάτοικους, ενώ στη μητροπολιτική του περιοχή ζουν περίπου 40 εκατομμύρια άνθρωποι. Το Τόκιο ήταν αρχικά γνωστό ως Έντο, που σημαίνει «εκβολές». Το όνομά του άλλαξε σε Τόκιο [Τόκιο: To (ανατολική) + Kyo (πρωτεύουσα)], όταν έγινε η αυτοκρατορική πρωτεύουσα το 1868 και σύμφωνα με την παράδοση της ανατολικής Ασίας έπρεπε να συμπεριλαμβάνει τη λέξη Kyo (京) στο όνομα της πρωτεύουσας. Ας γνωρίσουμε λοιπόν το Τόκιο, το οποίο αποτέλεσε και την αφετηρία του ταξιδιού μας.

Ένας άλλος κόσμος!
Το Τόκιο είναι πελώριο. Είναι τόσο μεγάλο και αχανές που κάνει την Αθήνα να μοιάζει με… χωριό! Νιώθεις ότι βρίσκεσαι στο κέντρο του κόσμου, ενός κόσμου όμως που δεν ήξερες ότι υπάρχει, καθώς οι εικόνες που διαδέχονται διαρκώς η μία την άλλη δεν είναι τόσο γνώριμες σε εμάς τους… δυτικούς και ειδικά τους Έλληνες. Αυτό που μας έκανε εντύπωση είναι πως, παρά τα 40 εκατομμύρια κόσμου, επικρατεί ησυχία και καθαριότητα. Χαρακτηριστικό είναι ότι υπάρχουν ελάχιστοι κάδοι σκουπιδιών αλλά σκουπίδι δεν βλέπεις! Για να μπορέσουμε να κατανοήσουμε το μέγεθος της πόλης του Τόκιο θα το χωρίσουμε σε πέντε τομείς. Πέντε περιοχές, οι οποίες είναι και οι πιο γνωστές και πιο συχνά επισκέψιμες.

Η αφετηρία μας
Πρώτη είναι το Shinjuku. Πρόκειται για μία από τις πιο κοσμοπολίτικες περιοχές του Τόκιο. Γεμάτη μπαρ και εστιατόρια, ιδανική για να μείνεις. Περιλαμβάνει το red light district που λέγεται Kabukicho. Όπως θα δούμε και στο Κιότο οι οίκοι ανοχής δεν είναι απομονωμένοι σε κάποια σκοτεινή πλευρά της πόλης, αλλά συχνά βρίσκονται ακριβώς στη μέση της νυχτερινής ζωής. Η περιοχή είναι δομημένη γύρω από τον ομώνυμο σιδηροδρομικό σταθμό, ο οποίος μάλιστα είναι ο πιο πολυσύχναστος σιδηροδρομικός σταθμός στον κόσμο, καθώς εξυπηρετεί περισσότερους από δύο εκατομμύρια επιβάτες κάθε μέρα. Δυτικά του σταθμού βρίσκεται η συνοικία με τους ουρανοξύστες, που φιλοξενεί πολλά από τα ψηλότερα κτήρια του Τόκιο, συμπεριλαμβανομένων πολλών κορυφαίων ξενοδοχείων και των δίδυμων πύργων του Μητροπολιτικού Κυβερνητικού Γραφείου, των οποίων τα καταστρώματα παρατήρησης είναι ανοιχτά στο κοινό δωρεάν. Και μόνο το περπάτημα στους κεντρικούς δρόμους αλλά και στα σοκάκια της περιοχής είναι μια αξέχαστη εμπειρία!

Αφήνουμε το Shinjuku για τη Shibuya. Άλλη μια εμπορική περιοχή όπου βρίσκεται το γνωστό Shibuya crossing, μια τεράστια διασταύρωση όπου σε κάθε πράσινο φανάρι περνάνε ίσως και χιλιάδες κάτοικοι τις ώρες αιχμής. Εκεί επίσης, έξω από τον σταθμό, βρίσκεται και το άγαλμα του Hachiko, του Akita, που η ιστορία αφοσίωσης στο αφεντικό του έχει αποκτήσει παγκόσμια φήμη και έχει γίνει και ταινία (σύμφωνα με την ιστορία, ο σκύλος περίμενε τον αφέντη του κάθε μέρα μπροστά από τον σταθμό Shibuya και συνέχισε να το κάνει για χρόνια, ακόμη και μετά τον θάνατό του. Σήμερα το συγκεκριμένο σημείο είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σημεία συνάντησης της πόλης). Η Shibuya είναι μια από τις πιο πολύχρωμες και πολυσύχναστες περιοχές του Τόκιο, γεμάτη με καταστήματα, εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα τα οποία εξυπηρετούν «σμήνη» επισκεπτών που έρχονται καθημερινά στην περιοχή.

Οι φωτογραφίες είναι του Άγη Πετρόπουλου

Στον κεντρικό τομέα του Τόκιο βρίσκεται το Tsukiji Market, η μεγαλύτερη ψαραγορά της πόλης, όπου γίνονται και οι δημοπρασίες των τόνων. Πολλοί μικροί πάγκοι για να δοκιμάσεις τεράστια ποικιλία από street food, από wagyu των 50 ευρώ το καλαμάκι μέχρι λουκούμια με γεύση matcha και γλυκιά ομελέτα. Λίγο πιο νότια επισκεφτήκαμε την έκθεση ψηφιακής τέχνης Borderless, όπου χάνεσαι μέσα σε έναν λαβύρινθο χρωμάτων.

Αφήνοντας την ψαραγορά της πόλης πήγαμε στο Akihabara. Εκεί βρίσκεται το κέντρο των geeks και των Otaku. Πολυώροφα «ουφάδικα» της Sega, μαγαζιά με χιλιάδες φιγούρες και γενικά τα πάντα σε σχέση με το Gaming και τα Anime. Εκατοντάδες καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών, που κυμαίνονται από μικροσκοπικούς πάγκους ενός ατόμου που ειδικεύονται σε ένα συγκεκριμένο ηλεκτρονικό στοιχείο έως μεγάλους λιανοπωλητές ηλεκτρονικών ειδών, βρίσκονται παράλληλα με τον κεντρικό δρόμο Chuo Dori και τους πολυσύχναστους δρόμους γύρω από την πόλη. Προσφέρουν τα πάντα, από τους νεότερους υπολογιστές, κάμερες, τηλεοράσεις, κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικά εξαρτήματα και οικιακές συσκευές έως μεταχειρισμένα προϊόντα και ηλεκτρονικά σκουπίδια. Σημειώστε ότι ορισμένα από τα ηλεκτρονικά που πωλούνται προορίζονται για χρήση μόνο στην Ιαπωνία λόγω τάσης και άλλων τεχνικών διαφορών. Ωστόσο, πολλά καταστήματα διαθέτουν επίσης μια επιλογή διεθνών μοντέλων που προορίζονται για χρήση στο εξωτερικό και τα περισσότερα προσφέρουν επίσης αφορολόγητες αγορές σε ξένους τουρίστες. Εκτός από τα καταστήματα, διάφορες άλλες εγκαταστάσεις που σχετίζονται με κινούμενα σχέδια έχουν γίνει δημοφιλείς στην περιοχή, ιδιαίτερα καφετέριες όπου οι σερβιτόρες ντύνονται και δρουν ως… χαρακτήρες anime, αλλά και καφετέριες manga. Πρόκειται για ένα είδος διαδικτυακού καφέ όπου οι πελάτες μπορούν να διαβάσουν κόμικς και να παρακολουθήσουν dvd εκτός από την πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Η παραδοσιακή πλευρά του Τόκιο
Για το τέλος αφήσαμε την Asakusa. Πρόκειται για την παραδοσιακή συνοικία της πόλης. Είναι η περιοχή στην οποία μπορείς να συναντήσεις την ατμόσφαιρα του παλιού, παραδοσιακού Τόκιο. Το κύριο αξιοθέατο της Asakusa είναι το Sensoji, ένας πολύ δημοφιλής βουδιστικός ναός που χτίστηκε τον 7ο αιώνα. Ο ναός προσεγγίζεται μέσω του Nakamise, ενός εμπορικού δρόμου που παρέχει στους επισκέπτες του ναού μια ποικιλία από παραδοσιακά, τοπικά σνακ και τουριστικά αναμνηστικά. Αξίζει να σημειώσουμε πως η Asakusa μπορεί εύκολα να εξερευνηθεί με τα πόδια.

Και μιας και μιλάμε για την… παραδοσιακή πλευρά του Τόκιο, να πούμε πως η Asakusa για πολλούς αιώνες ήταν η κορυφαία περιοχή ψυχαγωγίας του Τόκιο. Κατά την περίοδο Edo (1603-1867), όταν η συνοικία βρισκόταν ακόμη έξω από τα όρια της πόλης, η Asakusa ήταν ο χώρος των θεάτρων kabuki και μιας μεγάλης περιοχής με «κόκκινα φώτα».

tamilsexstories
sex videos nice view on my hungry gaping pussy.
https:/www.auntysextube.com cream pie cravings.
mm
Ο Μιχάλης έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και Διεύθυνση Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων. Η επαγγελματική του ενασχόληση με τον ειδικό τύπο του αυτοκινήτου ξεκίνησε με την αυγή της νέας χιλιετίας και έκτοτε δεν σταμάτησε, καθώς έχει εργαστεί στα μεγαλύτερα περιοδικά και sites του χώρου. Λατρεύει τα αυτοκίνητα σε κάθε... κλίμακα και όταν δεν ασχολείται με αυτά, δημιουργεί videos.

E-mail: mdiveris@traction.gr