Ιαπωνικά τα αυτοκίνητα που κρατάνε πάνω από 15 χρόνια οι Αμερικάνοι

Φαίνεται πως τα περί αξιοπιστίας των ιαπωνικών αυτοκινήτων δεν αφορούν μόνο εμάς εδώ στην Ελλάδα, όπως πιστοποιεί η έρευνα του iSeeCars.

Βρείτε μας στο

Η αμερικάνικη πλατφόρμα εύρεσης αυτοκινήτου iSeeCars.com διεξήγαγε μία μεγάλη έρευνα για να δει ποια είναι τα αυτοκίνητα που κρατάνε πάνω από 15 χρόνια οι αρχικοί ιδιοκτήτες τους (πρώτο χέρι δηλαδή).

Οι δημοφιλέστερες κατηγορίες αυτοκινήτων και το δημοφιλέστερο καύσιμο στην Ελλάδα για το 2019

Σύμφωνα με την έρευνα, η οποία περιελάμβανε πάνω από 350.000 αυτοκίνητα για τα 1981-2004, τα οποία πωλήθηκαν το 2019 τα μοντέλα που κρατάνε πάνω από 15 χρόνια οι πρώτοι ιδιοκτήτες τους είναι ιαπωνικά και κυρίως Toyota, Subaru και Honda. Συγκεκριμένα το 12,7% των ιδιοκτητών Toyota τα κρατάει πάνω από 15 χρόνια, ενώ το ποσοστό αυτό είναι 11,0% στους ιδιοκτήτες της Subaru και 10,6% στους ιδιοκτήτες Honda.

Νέα 2λιτρη Toyota Supra! Διάβασε τα πάντα για αυτήν εδώ

Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του iSeecars Phong Ly “οι ιδιοκτήτες είναι πιο πιθανό να κρατήσουν αυτοκίνητα που εξακολουθούν να είναι αξιόπιστα και δεν απαιτούν πολύ δαπανηρή συντήρηση”. Και όπως φαίνεται από τα αποτελέσματα που θα δούμε πιο κάτω, τέτοια αυτοκίνητα είναι τα ιαπωνικά.

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του iSeecars, στην κατηγορία των μεσαίων SUV το Toyota Highlander είναι πρώτο, ενώ στα Pickup στην πρώτη θέση βρίσκεται το Toyota Tacoma. Στα premium αυτοκίνητα, πρώτο είναι το Acura MDX, ενώ μόνο στην κατηγορία των σπορ μοντέλων συναντάμε μη ιαπωνικό αυτοκίνητο στην κορυφή και αυτό είναι το Audi S4.

Εδώ μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα της έρευνας ανά κατηγορία