Έρχεται ηλεκτρική Lotus με την υποστήριξη της κυβέρνησης

Χρηματοδότηση από τη βρετανική κυβέρνηση εξασφάλισε η Lotus για να εξελίξει την επόμενη νέα γενιά των ηλεκτρικών της μοντέλων.

Βρείτε μας στο
Lotus LEVA project 2020

LEVA από το Lightweight Electric Vehicle Architecture ονομάζεται το νέο project της Lotus. πάνω σε αυτή τη νέα αρχιτεκτονική θα κατασκευαστεί η νέα γενιά των εξηλεκτρισμένων Lotus με τη βρετανική εταιρία να εξασφαλίζει και χρηματοδότηση από τη βρετανική κυβέρνηση.

Δείτε επίσης – Lotus Evija: Το πρώτο video του βρετανικού hypercar σε δράση

Η χρηματοδόστηση γίνεται μέσω του βρετανικού Κέντρου Προηγμένης Πρόωσης Advanced Propulsion Centre (APC), το οποίο αξιοποιεί πόρους που δίνονται από το βρετανικό Υπουργείο για τις Επιχειρήσεις, την Ενέργεια και τη Βιομηχανική Στρατηγική ενισχύοντας την προσπάθεια που κάνουν διάφορες εταιρίες προς την ηλεκτρική μετάβαση.

Το project LEVA στοχεύει στην επιτάχυνση των διαδικασιών για την ανάπτυξη ηλεκτρικών οχημάτων και η Lotus σκοπεύει να το αξιοποιήσει για να παρουσιάζει στον κόσμο τις καινοτομίες της αναφορικά με τα νέα ηλεκτρικά συστήματα κίνησης αλλά και τις πλατφόρμες που θα χρησιμοποιούνται αυτά. Οι Βρετανοί θα έχουν συνεργάτες σε αυτό το χρηματοδοτούμενο project την εταιρία χύτευσης Sarginsons Industries αλλά και το πανεπιστήμιο Brunel University London.

Διαβάστε επίσης: Έρχεται η… τελευταία Lotus στην ιστορία με θερμικό μοτέρ

Αυτά είναι υπέροχα νέα για την αυτοκινητοβιομηχανία μας και τη μετάβαση της στην ηλεκτροκίνηση. Ως μια συνεργασία μεταξύ των Lotus, Sarginsons Industries και του πανεπιστημίου Brunel University London, υπάρχει πλούτος ταλέντου που εμπλέκεται στο project και είμαστε ενθουσιασμένοι που έχουμε ήδη ξεκινήσει δουλειά. Μετά το λανσάρισμα της Lotus Evija του αμιγώς ηλεκτρικού hypercar μας, αυτό το project αποτελεί κλειδί για το όραμα μας για τη δημιουργία μιας πλήρους γκάμας εξηλεκτρισμένων μοντέλων επιδόσεων “για τους οδηγούς”. Η χρηματοδότηση τέτοιας φύσης είναι κρίσιμη για τη “διέγερση” της βιομηχανίας αυτοκινήτου και της εφοδιαστικής αλυσίδας καθώς και οι δύο συνεχίζουν να προσαρμόζονται σε ένα τοπίο που αλλάζει πολύ γρήγορα.”, δήλωσε ο Matt Windle, διευθυντής Μηχανικής της Lotus.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, περισσότερες λεπτομέρειες για το project LEVA θα γίνουν γνωστές σύντομα.

mm
Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης Ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005 μπαίνοντας στο χώρο παράλληλα με τις σπουδές του και έπειτα από μια τριετία στο εξωτερικό, στη λατρεμένη του Σκωτία. Ξεκίνησε την καριέρα του σε καθημερινή οικονομική εφημερίδα αλλά το πάθος του για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα τον οδήγησε γρήγορα στο σωστό δρόμο. Στο πνεύμα των καιρών, είναι από τους λίγους "υβριδικούς" δημοσιογράφους που αρθρογραφούν και τρέφουν τα ίδια τρυφερά αισθήματα για τους τέσσερις και δύο τροχούς. Έχει εργαστεί στα δημοφιλέστερα περιοδικά και sites μοτοσυκλέτας και αυτοκινήτου φτάνοντας στην θέση και του διευθυντή σύνταξης. Απόφοιτος Επικοινωνίας του New York College και μέλος της Ε.Σ.Π.Η.Τ., με αγάπη για τη φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται! Στη δημοσιογραφική ομάδα του TractioN από το 2019.

E-mail: txidis@traction.gr