Ηλεκτρικό crossover ετοιμάζει η Nissan

Η Nissan έδωσε στη δημοσιότητα ένα πρώτο σκίτσο του νέου της ηλεκτρικού πρωτότυπου, που θα κάνει την εμφάνισή του στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης.

Βρείτε μας στο

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν την τιμητική τους στη φετινή έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης και η Nissan, η οποία χρόνια τώρα έχει δείξει την πίστη της στην ηλεκτροκίνηση, θα έχει ένα νέο πρωτότυπο να παρουσιάσει. Ο λόγος για το IMQ το οποίο βλέπουμε εδώ στο πρώτο του, όχι και τόσο αποκαλυπτικό, σκίτσο.

Το Nissan IMQ Concept σύμφωνα με την ίδια τη μάρκα αποτελεί προπομπό ενός μελλοντικού μοντέλου της. Από αυτή την πρώτη εικόνα δεν μπορούμε να δούμε και πολλά, όπως φαίνεται όμως έχουμε να κάνουμε με ένα αυτοκίνητο με μικρές γυάλινες επιφάνειες και επιθετικό, έως και εκκεντρικό θα μπορούσαμε να πούμε, σχεδιασμό.

Υποθέτουμε πως, όπως συνέβη και με το πρωτότυπο IMS που έκανε την εμφάνισή του στην περασμένη έκθεση του Ντιτρόιτ, το IMQ θα διαθέτει ανάλογη ηλεκτρική τεχνολογία που θα του χαρίζει αυτονομία μεγαλύτερη των 600 χιλιομέτρων, ιπποδύναμη 490 ίππων και ροπή 800 Nm. Νούμερα αν μη τι άλλο εντυπωσιακά για ένα crossover μοντέλο.

Ας περιμένουμε όμως τα επίσημα αποκαλυπτήρια του πρωτότυπο Nissan IMQ στην έκθεση της Γενεύης στις 5 Μαρτίου.

mm
Ο Μιχάλης έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και Διεύθυνση Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων. Η επαγγελματική του ενασχόληση με τον ειδικό τύπο του αυτοκινήτου ξεκίνησε με την αυγή της νέας χιλιετίας και έκτοτε δεν σταμάτησε, καθώς έχει εργαστεί στα μεγαλύτερα περιοδικά και sites του χώρου. Λατρεύει τα αυτοκίνητα σε κάθε... κλίμακα και όταν δεν ασχολείται με αυτά, δημιουργεί videos.

E-mail: mdiveris@traction.gr