Karting: Δυναμικό ξεκίνημα για την Formula K Hellas

Ακόμη μια γνωστή ιταλική ομάδα karting αποκτά παρακλάδι στη χώρα μας, καθώς η Formula K Hellas που θα εδρεύει στην πίστα καρτ Speedpark στον Ασπρόπυργο, είναι γεγονός!

Βρείτε μας στο

Η συνεργασία μεταξύ της Speedpark και της Formula K δεν είναι νέα, αφού έχει ήδη ιστορία σχεδόν 2 ετών. Αυτό που είναι νέο, είναι η δημιουργία της αγωνιστικής ομάδας “Formula K Hellas”. Με αυτόν τον τρόπο, η ιταλική εταιρεία δείχνει εμπράκτως την υποστήριξή της στην ελληνική ομάδα, η οποία θα εντείνει την παρουσία της στα τεκταινόμενα του ελληνικού karting.

O Γιώργος Λαζαράκος με τον CEO του IPK Group, Daniel Sliva

Η παρουσίαση της αγωνιστικής ομάδας “Formula K Hellas” πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες στην πίστα καρτ Speedpark στον Ασπρόπυργο. Παρών σε αυτή, ήταν ο CEO του IPK Group, Daniel Sliva, γεγονός που καταδεικνύει και τη σημασία που έχει για την ιταλική Formula K, το ελληνικό της παρακλάδι.

Επικεφαλής της Speedpark και κατά συνέπεια, της Formula K Hellas είναι ο Γιώργος Λαζαράκος, ενώ την ευθύνη προπόνησης των οδηγών, έχει ο διεθνούς φήμης Έλληνας καρτίστας, Γιάννης Αντωνιάδης. Οι δυο τους, μαζί με τον Μάκη Παναγιωτόπουλο, έχουν την ευθύνη και της ακαδημίας karting, η οποία λειτουργεί με επιτυχία στις εγκαταστάσεις της πίστας.

Ακόμη, μηχανικός της προσπάθειας είναι ο Μπάμπης Ζώγκος. Μεταξύ των οδηγών που προπονούνται με καρτ της Formula K στη χώρα μας, συγκαταλέγεται ο Ανδρέας Λασκαράτος, που φέτος αγωνίζεται με επιτυχία στο European LeMans. Ακόμη, σημαντική εμπειρία και διακρίσεις σε διεθνείς αγώνες έχει σημειώσει ο Διονύσης Λιβέρης, ο οποίος επίσης προπονείται στην Ελλάδα με Formula K. Τέλος, τα πρώτα του και επιτυχημένα βήματα έχει πραγματοποιήσει ο βενιαμίν της ομάδας, Γιώργος Καφαντάρης, που μάλιστα έχει συμμετάσχει και σε ελληνικούς αγώνες με την Formula K.

Η παρουσία μιας ομάδας όπως η Formula K Hellas, η οποία θα έχει άμεση σχέση με τη “μητρική” ομάδα, μόνο θετικά μπορεί να επιδράσεις στο επίπεδο των ελληνικών αγώνων karting. Ενός σπορ, που αποτελεί διεθνώς το φυτώριο για κάθε άλλη μορφή αγώνων, καθώς από εκεί έχουν προέλθει κορυφαίοι πιλότοι της F1 για δεκαετίες.

Ο Γιώργος Λαζαράκος, δήλωσε στο www.traction.gr: “Ένα όνειρο γίνεται πραγματικότητα. Μετά από 15 χρόνια συνεχούς λειτουργίας η πίστα Speedpark παρουσιάζει την ολοκλήρωση της αγωνιστικής εξέλιξης ενός οδηγού. Από την απλή γνωριμία με τα κλασικά ενοικιαζόμενα καρτ, μπορεί να περάσει στο επόμενο στάδιο της γνωστή πια Speedpark Kart Academy & τώρα να συμμετέχει στο πρόγραμμα αγωνιστικής προετοιμασίας της Formula K Hellas. Όλοι οι συντελεστές, η απόλυτη εξειδίκευση & το πάθος μας για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό δίνουν τα εχέγγυα για μια επιτυχημένη πορεία στα αγωνιστικά δρώμενα.

mm
Γεννήθηκε το 1985 στην Αθήνα. Σπούδασε Φιλοσοφία και Ιστορία Επιστημών στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, έκανε μεταπτυχιακό στην "Ιστορία και Φιλοσοφία Επιστημών και Τεχνολογίας" (Πανεπιστήμιο Αθηνών και Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο) και ολοκλήρωσε τις σπουδές του με MA στις Ευρωπαϊκές Σπουδές Κοινωνίας, Επιστήμης και Τεχνολογίας (ESST). Από το 2004, έχει συνεργαστεί με περιοδικά και ιστοσελίδες αυτοκινήτου ως συντάκτης, ενώ ήταν μέλος του Γραφείου Τύπου του Ράλι Ακρόπολις από το 2004 έως το 2017. Εντάχθηκε στη δημοσιογραφική ομάδα της εκπομπής και του TractioN Magazine το 2013.

E-mail: ndouzinas@traction.gr