Καταλονία: Ένα “Ιβηρικό” μπαλκόνι της Μεσογείου

Ένα από τα διαμάντια της Ιβηρικής Χερσονήσου είναι η Καταλονία, περιοχή της Ισπανίας με ιδιαίτερη ιστορική σημασία, φυσική ομορφιά και πολιτική βαρύτητα

pornohub
sex videos
mallu sex blonde girlfriend wants to fuck point of view.
Βρείτε μας στο
Reus

Καθώς ο Δεκέμβριος είναι κατεξοχήν μήνας εορτασμών, κάθε χρόνο τέτοια εποχή αφήνουμε το μυαλό να ταξιδέψει σε αγαπημένους προορισμούς. Η περιοχή της Καταλονίας στην Ισπανία, αποτελεί μια τέτοια περίπτωση, αφού διαθέτει μοναδικό χρώμα και κουλτούρα.

Διόλου τυχαία, είναι εδώ και αιώνες πόλος έλξης για εκατομμύρια τουρίστες, αλλά και σημείο αντιπαράθεσης για τους πόλους εξουσίας. Τα παραπάνω συντελούν στη δημιουργία ενός εκρηκτικού μίγματος που σε συνδυασμό με το μεσογειακό ταπεραμέντο των Καταλανών, δημιουργεί ένα γοητευτικό κοκτέιλ. Τοποθετημένη ανάμεσα στους ορεινούς όγκους των Πυρηναίων και τη Μεσόγειο, η Καταλονία αποτελεί έναν από τους πυλώνες της Ισπανίας, σε όλα τα επίπεδα. Το γεγονός ότι διαθέτει μεγάλη ακτογραμμή την καθιστά ελκυστικό τουριστικό προορισμό, ενώ οι πολυάριθμες παραθαλάσσιες επιλογές, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται η Costa Brava και το Salou, συνδυάζονται με ήρεμα λιμάνια, παραδοσιακά χωριά και καταπράσινα τοπία που, σε πολλές περιπτώσεις, θυμίζουν παλαιότερες εποχές.

Εκτός από τη φυσική ομορφιά, πανταχού παρούσα στη διαμόρφωση της φυσιογνωμίας της Καταλονίας είναι η ιστορία, καθώς η περιοχή είναι γεμάτη από διατηρημένες μεσαιωνικές πόλεις ή κάστρα που φέρνουν στον νου εικόνες τις οποίες, ειδικά οι Έλληνες, έχουμε συνηθίσει να θαυμάζουμε σε κινηματογραφικές ταινίες. Παράλληλα, την τιμητική τους έχουν οι τοπικές γεύσεις, οι οποίες, χάρη στον συνδυασμό προϊόντων μεσογειακής διατροφής, μπαχαρικών και φρέσκων θαλασσινών ή κρεάτων, προσφέρουν μοναδικές γαστρονομικές επιλογές.


Μεγαλύτερη πόλη και πρωτεύουσα της Καταλονίας είναι φυσικά η Βαρκελώνη, γύρω από την οποία έχει διαμορφωθεί ένα μεγάλο πολιτικό, οικονομικό και πολιτιστικό πλέγμα. Πέραν της Βαρκελώνης, σημαντικές ακόμη πόλεις είναι η Tarragona και η Girona (προφέρονται Ταρραγόνα και Χιρόνα), ενώ ξεχωριστή οντότητα προσδίδει, στην πόλη Figueres, το θέατρο – μουσείο Salvador Dali, προς τιμήν του κορυφαίου σουρεαλιστή ζωγράφου που καταγόταν από την Καταλονία και άφησε το αποτύπωμά του στην παγκόσμια εικαστική ιστορία.

Βαρκελώνη

Η πρωτεύουσα της Καταλονίας και δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ισπανίας, μετά τη Μαδρίτη, ενσωματώνει όλα τα στοιχεία που κάνουν τον πολιτισμό ολόκληρης της περιοχής ξεχωριστό. Από πού να ξεκινήσουμε και πού να τελειώσουμε; Από την ομορφιά του παραλιακού κομματιού δίπλα στη θάλασσα, ή τα πολυάριθμα πολιτιστικά μνημεία; Από την αρχαία πλευρά της, με κτήρια ηλικίας 2.000 ετών που ονομάζεται Barri Gòtic ή από τη μοντέρνα αρχιτεκτονική για την οποία η πόλη θεωρείται πρωτοπόρος; Από τον μεσαιωνικό καθεδρικό ναό στο MonteTabor, όπου οι καθολικοί μονάρχες υποδέχθηκαν τον Χριστόφορο Κολόμβο μετά το πρώτο του εξερευνητικό ταξίδι στον Νέο Κόσμο ή από τα σουρεαλιστικά κτήρια του κορυφαίου αρχιτέκτονα Antoni Gaudí, ορισμένα από τα οποία έχουν αναδειχθεί σε Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την Unesco; Αν νομίσατε πως η γοητεία της Βαρκελώνης περιορίζεται στα προαναφερθέντα κτήρια, κάνετε λάθος. Είναι μετά την πρώτη επαφή με την πόλη, που ξεκινά να ασκείται αυτή η σπάνια γοητεία. Ίσως για αυτό να ευθύνεται η πολυκοσμία στη Rambla, την πιο διάσημη πλατεία – πιθανώς – όλης της Ισπανίας, που φαντάζει σαν το επίκεντρο της Βαρκελώνης, αφού κάθε ημέρα περνούν από εκεί χιλιάδες άνθρωποι και χαρακτηρίζεται ως «το κοινωνικό κέντρο της πόλης». Η πλατεία αυτή χωρίζει την παλιά πόλη σε δύο μέρη, εκτείνεται από την Plaça de Catalunya (Πλατεία της Καταλονίας) μέχρι το λιμάνι και συνορεύει με το Barri Gòtic. Η Rambla διαθέτει υπαίθρια αγορά, καταστήματα, καφέ και εστιατόρια, ενώ το βράδυ οι πολυάριθμοι άνθρωποι που κάνουν τη βόλτα τους, πλαισιώνονται από live performances στον δρόμο. Πέραν της Rambla, επιβλητική είναι η Basilica dela Sagrada Familia, μια από τις πιο αντισυμβατικές εκκλησίες του πλανήτη, που δημιουργήθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα από τον Gaudi και αποτελεί το πιο σήμα κατατεθέν του. Συνοψίζοντας, η Βαρκελώνη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως η πόλη τού «πολύ», καθώς διαθέτει πολυκοσμία, πολυχρωμία και πολυσυλλεκτικότητα ικανοποιώντας κάθε ταξιδιώτη, από τον πολύ χαλαρό έως τον πολύ απαιτητικό.

Ταρραγόνα

Παραλιακή πόλη με θέα στη Μεσόγειο, που απέχει περίπου 100 χιλιόμετρα από τη Βαρκελώνη και παλαιότερα ήταν γνωστή ως Tarraco. Βρίσκεται στην περιοχή της Costa Daurada (Χρυσή Ακτή) και συνδυάζει ενδιαφέροντα ιστορικά μνημεία με όμορφες παραλίες. Το άρωμα ιστορίας είναι και εδώ διάχυτο χάρη στα πολυάριθμα ρωμαϊκά κτήρια, λόγω των οποίων η πόλη έχει ανακηρυχθεί σε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco. Ενδιαφέροντα αξιοθέατα είναι το ρωμαϊκό αμφιθέατρο που χτίστηκε κατά τον 2ο αιώνα μ.Χ. και βρίσκεται ακριβώς δίπλα στη παραλία, καθώς και ο καθεδρικός ναός της Αγίας Μαρίας, που δημιουργήθηκε τον 12ο αιώνα. Οι ταξιδιώτες πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για αρκετό περπάτημα, αφού τόσο τα μεσαιωνικά σοκάκια όσο και το Αρχαιολογικό Μονοπάτι (Paseo Arqueológico), αποτελούν δύο από τις ατραξιόν της πόλης. Η επίσκεψη σε ιστορική πόλη είναι ημιτελής αν δε συνδυαστεί με το αντίστοιχο Αρχαιολογικό Μουσείο και η Ταρραγόνα δε θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση, αφού το μουσείο της διαθέτει ορισμένα εκλεκτά δείγματα αρχαίας ρωμαϊκής τέχνης. Επειδή όμως Μεσόγειος και φαγητό πάνε μαζί, η περιοχή είναι γνωστή για τα φρέσκα θαλασσινά της, με το γειτονικό ψαροχώρι El Serrallo, που λες και έχει παραμείνει σε παλαιότερους αιώνες, να κλέβει τις εντυπώσεις.

Ρέους

Ιστορική, μεσαίου μεγέθους πόλη κοντά στη Μεσόγειο Θάλασσα και τα βουνά της Costa Dorada. Με ιδιαίτερα χαμηλό υψόμετρο, απέχει μόνο 100 χιλιόμετρα από τη Βαρκελώνη και 10 χλμ. από το Σαλού. Προέρχεται από τον Μεσαίωνα, αλλά η ανάπτυξη του αστικού πληθυσμού ξεκίνησε κατά τον 18ο αιώνα, σε σημείο να γίνει δεύτερη σε μέγεθος πόλη της Καταλονίας, ενώ τον επόμενο αιώνα αναφέρεται ως το μεγαλύτερο πολιτιστικό κέντρο της περιοχής μετά τη Βαρκελώνη, κάτι στο οποίο θα βοηθήσει ιδιαίτερα και η βιομηχανική εξέλιξη.

Η προέλευση του ονόματος είναι πηγή συζήτησης. Μια από τις θεωρίες είναι ότι η Reus προέρχεται από τη λατινική λέξη που χρησιμοποιείται για να περιγράψει τους αιχμάλωτους φυλακισμένους (reus), ενώ σήμερα η πιο αποδεκτή θεωρία είναι ότι το όνομα έχει κελτικές ρίζες, από το κέλτικο red, ρίζα που δημιούργησε το όνομα redis (ή reddis) που θα σήμαινε περίπου θέση στον δρόμο – εναλλακτικά, ένα κατοικημένο μέρος, ένα σταυροδρόμι.

Όμως ποιο είναι το ενδιαφέρον στοιχείο που μας οδήγησε στο να τη συμπεριλάβουμε στους τουριστικούς προορισμούς της Καταλονίας; Πέρα από μία καθαρή, ήσυχη και όμορφη πόλη 100.000 κατοίκων, η Ρέους σήμερα είναι γνωστό από την εμπορική της δραστηριότητα, ως κέντρο αναρρίχησης και ως γενέτειρα του αρχιτέκτονα Αντόνι Γκαουντί. Του ανθρώπου που μεταμόρφωσε την αρχιτεκτονική ιστορία της περιοχής και το μουσείο του οποίου στη Ρέους επιβάλλεται να επισκεφτείτε. Φυσικά μην παραλείψετε έναν καφέ στην ηλιόλουστη Plaza del Mercadal!

Σαλού

Καλοκαιρινό τουριστικό θέρετρο που απέχει 112 χιλιόμετρα από τη Βαρκελώνη και περίπου 10 από την Ταρραγόνα. Έχει διανύσει μεγάλη πορεία στον χρόνο, καθώς από τα αρχαία χρόνια αποτελούσε σημαντικό λιμάνι στην περιοχή, ενώ χρησιμοποιούνταν από Έλληνες και Ρωμαίους έχοντας μάλιστα την ελληνική ονομασία Salauris. Το Σαλού είναι γνωστό κυρίως για το τουριστικό θεματικό πάρκο PortAventura World που, σε συνδυασμό με το ομώνυμο resort προσελκύει κάθε χρόνο 3,5 εκατομμύρια επισκέπτες, γεγονός που το καθιστά το πιο δημοφιλές θεματικό πάρκο στην Ισπανία και το έκτο πιο δημοφιλές στην Ευρώπη. Οι πολυάριθμες παραλίες συνεπάγονται μεγάλη τουριστική ανάπτυξη, ειδικά τους θερινούς μήνες, ενώ μερίδιο στην οικονομία της πόλης έχει και το Ράλι Καταλονίας, φημισμένος αγώνας του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι, που διεξάγεται μια φορά τον χρόνο και εντάσσεται στον αθλητικό τουρισμό. Το Σαλού διαθέτει αρκετά ιστορικά κτήρια και μνημεία, όπως η εκκλησία της Santa Maria Del Mar που χτίστηκε τον 18ο αιώνα, ο Πύργος Torre Vella του 16ου αιώνα, το Μνημείο του JaumeI, βασιλιά της Αραγονίας κατά τον 13ο αιώνα, καθώς και το όμορφο γλυπτό που βρίσκεται στην παραλία και είναι αφιερωμένο στους ψαράδες της περιοχής.

Η πιο γιορτινή περίοδος του έτους έφτασε, οπότε σας ευχόμαστε Καλά Χριστούγεννα και Καλή Πρωτοχρονιά ή όπως λένε οι Καταλανοί, Bon Nadal i Feliç Any Nou!

tamilsexstories
sex videos nice view on my hungry gaping pussy.
https:/www.auntysextube.com cream pie cravings.
mm
Γεννήθηκε το 1985 στην Αθήνα. Σπούδασε Φιλοσοφία και Ιστορία Επιστημών στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, έκανε μεταπτυχιακό στην "Ιστορία και Φιλοσοφία Επιστημών και Τεχνολογίας" (Πανεπιστήμιο Αθηνών και Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο) και ολοκλήρωσε τις σπουδές του με MA στις Ευρωπαϊκές Σπουδές Κοινωνίας, Επιστήμης και Τεχνολογίας (ESST). Από το 2004, έχει συνεργαστεί με περιοδικά και ιστοσελίδες αυτοκινήτου ως συντάκτης, ενώ ήταν μέλος του Γραφείου Τύπου του Ράλι Ακρόπολις από το 2004 έως το 2017. Εντάχθηκε στη δημοσιογραφική ομάδα της εκπομπής και του TractioN Magazine το 2013.

E-mail: [email protected]