Κατασκευαστές: Η Ε.Ε. κωλυσιεργεί και απειλεί τα ηλεκτρικά

Ταχύτερους ρυθμούς εγκατάστασης δημόσιων σταθμών φόρτισης σε όλη την Ε.Ε. επιθυμούν να δουν οι κατασκευαστές γιατί αλλιώς απειλείται το μέλλον των ηλεκτρικών.

Βρείτε μας στο
Mercedes EQ ηλεκτρικά

Κατασκευαστές, περιβαλλοντολόγοι αλλά και ομάδες καταναλωτών ζητούν από την Ε.Ε. να θέσει νέους φιλόδοξους στόχους για τουλάχιστον ένα εκατ. δημόσιους σταθμούς φόρτισης έως το 2024 σε όλη την Ένωση.

Συγκεκριμένα σε κοινή επιστολή που έστειλαν στην Ε.Ε. ο Σύνδεσμος Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτου (European Automobile Manufacturers’ Association -ACEA), η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Μεταφορών και Περιβάλλοντος (Transport & Environment -T&E) και η Ευρωπαϊκή Οργάνωση Καταναλωτών (European Consumer Organisation -BEUC) ζητούν από τους ιθύνοντες να θέσουν νέους και πιο φιλόδοξους στόχους αναφορικά με τους δημόσιους σταθμούς φόρτισης σε κάθε χώρα μέλος που θα πρέπει να φτάσουν συνολικά το ένα εκατ. έως το 2024 και τα τρία εκατ. έως το 2029.

Σύμφωνα με την επιστολή οι νέοι φιλόδοξοι στόχοι που θα πρέπει να τεθούν α δώσουν επίσης ένα μήνυμα στο κοινό της Ε.Ε. πως η Ένωση κάνει αυτά που χρειάζονται να γίνουν ώστε να υποστηρίξει τις ολοένα και αυξανόμενες πωλήσεις των ηλεκτρικών μοντέλων στη Γηραιά Ήπειρο. Υπό αυτή την προσέγγιση θα δημιουργηθούν παράλληλα και ένα εκατ. νέες θέσεις εργασίας σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο, ενώ διασφαλιστεί και η σωστή ανάπτυξη των υποδομών για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

“Αν είμαστε σοβαροί αναφορικά με την αλλαγή του κλίματος τότε θα πρέπει να πάμε στα ηλεκτρικά γρήγορα. Για να επιταχύνουμε τη μετάβαση χρειαζόμαστε εύκολα προσβάσιμα σημεία φόρτισης όχι μόνο στη Νορβηγία και την Ολλανδία αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη. Οι στόχοι για σταθμούς φόρτισης ανά χώρα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να το κάνουμε αυτό πραγματικότητα και η Κομισιόν θα πρέπει να σταματήσει να κωλυσιεργεί.”, δήλωσε σχετικά ο William Todts, εκτελεστικός διευθυντής του T&E.

Από την πλευρά του ACEA, ο πρόεδρος του και διευθύνων σύμβουλος της BMW, Oliver Zipse, δήλωσε: “Οι Ευρωπαίοι κατασκευαστές οδηγούν την μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση και κυριολεκτικά ξεπερνούν ο ένας τον άλλον στην παρουσίαση νέων ηλεκτρικών μοντέλων. Αλλά η επιτυχία αυτής της τεράστιας προσπάθειας απειλείται σοβαρά από την καθυστερημένη ανάπτυξη υποδομών φόρτισης στην Ε.Ε. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χρειάζεται να λάβει δράση γρήγορα και να θέση δεσμευτικούς στόχους για την ανάπτυξη του δικτύου φόρτισης στα κράτη-μέλη. Αλλιώς ακόμη και οι τρέχοντες στόχοι μείωσης των εκπομπών για την καταπολέμηση της αλλαγής του κλίματος βρίσκονται σε κίνδυνο. Επιπρόσθετα των δημόσιων σταθμών φόρτισης, πρέπει να εστιάσουμε με μεγαλύτερη ένταση στην φόρτιση στο τόπο εργασίας αλλά και την οικιακή φόρτιση.”

Η φόρτιση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου θα πρέπει να είναι το ίδιο εύκολη με τον ανεφοδιασμό ενός συμβατικού. Οι επαρκείς και εύκολα προσβάσιμες υποδομές είναι ο δρόμος που θα ενισχύσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών αλλά και τις πωλήσεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Αυτοί που χαράζουν πολιτική θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους και τις πρακτικές προεκτάσεις…”, δήλωσε η γενική διευθύντρια της BEUC.

Ανάμεσα σε αυτά που ζητούν οι κατασκευαστές και οι οργανώσεις είναι η αύξηση των σταθμών φόρτισης σε κάθε χώρα ανάλογα με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στους δρόμους της Ε.Ε., αλλά και η αντιμετώπιση των αναγκών των καταναλωτών που δεν περιορισμένη ή και καθόλου πρόσβαση σε ιδιωτικούς σταθμούς φόρτισης. Λόγος γίνεται ακόμη και για σταθμούς ανεφοδιασμού υδρογόνου που θα πρέπει να φτάσουν στους 1.000 στην Ε.Ε. έως και το 2029.

Οι κατασκευαστές φαίνεται να έχουν σε αυτό το σημείο το δίκιο με το μέρος τους καθώς όπως γνωρίζουμε η πρωτοφανής αλλαγή που πραγματοποιείται στον κόσμο των τεσσάρων τροχών έχει ήδη ξεκινήσει και αυτοί ήδη επενδύουν δισ. ευρώ για τον εξηλεκτρισμό της γκάμας τους. Περιμένουν κάτι ανάλογο και από την Ε.Ε. Αν οι πολίτες της Ε.Ε. δεν ξεκινήσουν να υιοθετούν τα ηλεκτρικά με ταχύτερο ρυθμό τότε η επένδυση τους, που γίνεται και λόγω των πιέσεων που δέχονται οι θερμικοί κινητήρες για τους ρύπους που παράγουν, μπορεί να αποβει μοιραία για αρκετούς από αυτούς.

mm
Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης Ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005 μπαίνοντας στο χώρο παράλληλα με τις σπουδές του και έπειτα από μια τριετία στο εξωτερικό, στη λατρεμένη του Σκωτία. Ξεκίνησε την καριέρα του σε καθημερινή οικονομική εφημερίδα αλλά το πάθος του για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα τον οδήγησε γρήγορα στο σωστό δρόμο. Στο πνεύμα των καιρών, είναι από τους λίγους "υβριδικούς" δημοσιογράφους που αρθρογραφούν και τρέφουν τα ίδια τρυφερά αισθήματα για τους τέσσερις και δύο τροχούς. Έχει εργαστεί στα δημοφιλέστερα περιοδικά και sites μοτοσυκλέτας και αυτοκινήτου φτάνοντας στην θέση και του διευθυντή σύνταξης. Απόφοιτος Επικοινωνίας του New York College και μέλος της Ε.Σ.Π.Η.Τ., με αγάπη για τη φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται! Στη δημοσιογραφική ομάδα του TractioN από το 2019.

E-mail: txidis@traction.gr