Κατασκοπεία: Ετοιμάζει πισωκίνητο roadster η Hyundai;

Το τμήμα N της Hyundai ετοιμάζει νέο μοντέλο, το οποίο δεν θα βασίζεται σε κάποιο από την υπάρχουσα γκάμα της μάρκας και οι φήμες δίνουν και παίρνουν

Βρείτε μας στο

Κάποτε τα roadster ήταν σε άνθιση, καθώς η Mazda με την παρουσίαση του MX-5 αναζωπύρωσε το ενδιαφέρον σε μία κατηγορία ξεχασμένη.

Πλέον, όμως τα roadster είναι μετρημένα στα δάχτυλα, καθώς μόνο η Audi έχει το TT, η BMW έχει το Z4, η Mercedes το SLC, η Mazda το MX-5 και η Fiat to 124 Spider.

Αυτά τα δύο τελευταία (που είναι συμπαραγωγή και “παίζουν” μόνα τους στην κατηγορία) είναι και τα αυτοκίνητα που θα μπορούσε να ανταγωνιστεί άμεσα η Hyundai με ένα roadster και ο ανεξάρτητος σχεδιαστής Yeonjoon Park με την δουλειά του μας δείχνει μέσα από ψηφιακές εικόνες, πως θα μπορούσε να είναι αυτό.

Φυσικά, είναι γνωστό πως το N Division της Hyundai εργάζεται επάνω στην ανάπτυξη ενός νέου αυτοκινήτου, που δεν θα βασίζεται σε κάποιο μοντέλο από την υπάρχουσα γκάμα της μάρκας) το οποίο όμως δεν έχει ξεκαθαρίσει σε ποια κατηγορία θα ανήκει, σίγουρα όμως το να είναι roadster συγκεντρώνει τις λιγότερες πιθανότητες. Όχι όμως και μηδενικές…

Ο αντιπρόεδρος του τμήματος Thomas Schemera έχει δηλώσει μάλιστα, πως “ο πρώτος κύκλος μοντέλων N έκλεισε. Ήρθε η ώρα να περάσουμε στο επόμενο βήμα. Σκοπός μας είναι να δυναμώσουμε την Hyundai Και να φέρουμε περισσότερο συναίσθημα σε αυτήν”.

Εξάλλου, η Hyundai έχει πλέον την τεχνογνωσία αλλά και την δυνατότητα να κατασκευάσει ένα τέτοιο αυτοκίνητο, το οποίο θα είναι και το πρώτο στην ιστορία της, καθώς δεν είχε άλλο στην γκάμα της μέχρι σήμερα.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως οι Κορεάτες και από μοτέρ πλέον έχουν αρκετές επιλογές (θα μπορούσαν για παράδειγμα να χρησιμοποιήσουν αυτό του Hyundai i30 N), ενώ και αυτοκίνητo με την μετάδοση στον πίσω άξονα έχουν, έστω και αν αυτό έχει τα σήματα της θυγατρικής Genesis. Επομένως είναι θέμα αποφάσεων και… marketing.

Εμείς ελπίζουμε το τμήμα N της Hyundai να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στο roadster μοντέλο. Μέχρι να μάθουμε τι αποφασίζουν οι Κορεάτες, ας δούμε στις εικόνες πιο κάτω πως θα μπορούσε να είναι το Hyundai N Roadster.

mm
Ο Μιχάλης έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και Διεύθυνση Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων. Η επαγγελματική του ενασχόληση με τον ειδικό τύπο του αυτοκινήτου ξεκίνησε με την αυγή της νέας χιλιετίας και έκτοτε δεν σταμάτησε, καθώς έχει εργαστεί στα μεγαλύτερα περιοδικά και sites του χώρου. Λατρεύει τα αυτοκίνητα σε κάθε... κλίμακα και όταν δεν ασχολείται με αυτά, δημιουργεί videos.

E-mail: mdiveris@traction.gr