Και η Lamborghini “πατάει γκάζι” κατά του COVID-19

Η Lamborghini μπαίνει στη μάχη κατά του κορωνοϊού με την παραγωγή ιατρικού εξοπλισμού, με την ελπίδα να τελειώσουν όλα πολύ πιο γρήγορα...

Βρείτε μας στο
Lamborghini Κορωνοϊός μάσκες

Η Lamborghini μπαίνει και επίσημα στη λίστα των κατασκευαστών που προσαρμόζουν την παραγωγή τους βάζοντας έτσι το δικό της λιθαράκι στην καταπολέμηση του κορωνοϊού.

Με ανακοίνωση της η ιταλική εταιρία αναφέρει ότι τροποποιεί κάποια από τα τμήματα της στο εργοστάσιο της στην Sant’Agata με σκοπό την παραγωγή χειρουργικών μασκών αλλά και προστατευτικών “ασπίδων” για τα μάτια που φτιάχνονται από plexiglass.

Ο χειρουργικός εξοπλισμός θα δοθεί στο νοοκομείο Sant’Orsola-Malpighi ως δωρεά και οι μάσκες θα ραφτούν από το τμήμα που αναλαμβάνει τις επενδύσεις στις καμπίνες των ιταλικών supercars με τους Ιταλούς να αναφέρουν τη δυνατότητα παραγωγής 1.000 κομματιών ημερησίως. Από την άλλη, οι ασπίδες θα κατασκευαστούν με τη βοήθεια τρισδιάστατων εκτυπωτών που βρίσκονται στο τμήμα Έρευνας και Εξέλιξής των Ιταλών και στο εργοστάσιο παραγωγής ανθρακονημάτινων τμημάτων. Στόχος σε υτή την περίπτωση είναι η παραγωγή 200 κομματιών ημερησίως.

Ο εξοπλισμός παράγεται μσε συνεγασία με το πανεπιστήμιο της Bologna και ο έλεγχος του ιατρικού εξοπλισμού πριν την παράδοση του στο νοσοκομείο θα πραγματοποιηθεί από το τμήμα Ιατρικής και Χειρουργικής επιστήμης του πανεπιστημίου.

“Σε αυτή την έκτακτη κατάσταση, νιώθουμε την ανάγκη να κάνουμε μια ουσιαστική προσφορά. Το νοσοκομείο S. Orsola-Malpigh είναι ένα ίδρυμα με το οποίο έχουμε σχέσεη συνεργασίας εδώ και αρκετά χρόνια σε προγράμματα που προστατεύουν την υγεία των υπαλλήλων μας και σε ερευνητικά προγράμματα. Θα κερδίσουμε αυτή τη μάχη υποστηρίζοντας εκείνους που βρίσκονται καθημερινά στην πρώτη γραμμή καταπολέμησης αυτής της πανδημίας.”, δήλωσε ο πρόεδρος και CEO των Ιταλών, Stefano Domenicali.

mm
Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης Ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005 μπαίνοντας στο χώρο παράλληλα με τις σπουδές του και έπειτα από μια τριετία στο εξωτερικό, στη λατρεμένη του Σκωτία. Ξεκίνησε την καριέρα του σε καθημερινή οικονομική εφημερίδα αλλά το πάθος του για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα τον οδήγησε γρήγορα στο σωστό δρόμο. Στο πνεύμα των καιρών, είναι από τους λίγους "υβριδικούς" δημοσιογράφους που αρθρογραφούν και τρέφουν τα ίδια τρυφερά αισθήματα για τους τέσσερις και δύο τροχούς. Έχει εργαστεί στα δημοφιλέστερα περιοδικά και sites μοτοσυκλέτας και αυτοκινήτου φτάνοντας στην θέση και του διευθυντή σύνταξης. Απόφοιτος Επικοινωνίας του New York College και μέλος της Ε.Σ.Π.Η.Τ., με αγάπη για τη φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται! Στη δημοσιογραφική ομάδα του TractioN από το 2019.

E-mail: txidis@traction.gr