Κόντρα… στις κόντρες η ΕΛ.ΑΣ.

Η Τροχαία Αττικής προέβη σε εξόρμηση για την αντιμετώπιση των αυτοσχέδιων αγώνων στην παραλιακή Λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου στην Βάρκιζα.

Βρείτε μας στο

Φαίνεται πως για κάποιους ασυνείδητους οδηγούς, η άρση του περιορισμού της κυκλοφορίας ήταν το “πράσινο φως” για να βγουν στους δρόμους και να αρχίσουν τις κόντρες. Αυτό προφανώς και το γνώριζε η ΕΛ.ΑΣ. Έτσι, η Τροχαίας Αττικής προέβη σε εξόρμηση για την αντιμετώπιση των αυτοσχέδιων αγώνων στην παραλιακή Λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου στην Βάρκιζα.

Δείτε ακόμη: Πόσες παραβάσεις βεβαίωσε η αστυνομία κατά τον περιορισμό της κυκλοφορίας;

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γενικού Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, “στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, για την αντιμετώπιση – πρόληψη των αυτοσχέδιων αγώνων, πραγματοποιήθηκε βραδινές ώρες της 4ης Μαΐου 2020, ειδική εξόρμηση, στην παραλιακή Λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου στην Βάρκιζα.

Ειδικότερα αστυνομικοί των Ομάδων Ελέγχου & Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.), σε συνεργασία με αστυνομικούς του Α΄ Τ.Τ. Ν/Α Αττικής, και τη συνδρομή αστυνομικών και άλλων Υπηρεσιών της Γ.Α.Δ.Α, πραγματοποίησαν (386) τροχονομικούς ελέγχους οδηγών και οχημάτων, κατά τη διάρκεια των οποίων βεβαιώθηκαν οι (163) ακόλουθες παραβάσεις:

31 για πρόκληση υπερβολικού θορύβου (ηχομέτρηση),
23 για στέρηση άδειας οδήγησης,
16 για έλλειψη πινακίδων κυκλοφορίας,
2 για επικίνδυνους ελιγμούς,
37 για αντικανονικούς υαλοπίνακες (φιμέ),
10 για μη χρήση προστατευτικού κράνους,
4 για έλλειψη Κ.Τ.Ε.Ο.,
1 για ανασφάλιστα οχήματα,
35 για διάφορες άλλες τροχαίες παραβάσεις και,
4 για παραβάσεις COVID-19

Επιπλέον αφαιρέθηκαν:

45 άδειες ικανότητας οδήγησης,
61 άδειες κυκλοφορίας και
60 ζεύγη πινακίδων κυκλοφορίας.

Ακινητοποιήθηκαν και μεταφέρθηκαν με γερανοφόρα οχήματα 23 οχήματα.

Οι έλεγχοι θα συνεχισθούν και σε άλλες περιοχές της Αττικής, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.”