Πόσες παραβάσεις βεβαίωσε η Αστυνομία κατά τον περιορισμό της κυκλοφορίας;

Από σήμερα ο περιορισμός κυκλοφορίας αποτελεί παρελθόν, υπό κάποιους όρους φυσικά. Ας δούμε πόσες παραβάσεις βεβαίωσε η αστυνομία.

Βρείτε μας στο

Από σήμερα 4 Μαΐου μπορούμε να κυκλοφορήσουμε στους δρόμους χωρίς να στείλουμε το σχετικό μήνυμα (SMS) ή να έχουμε μαζί μας βεβαίωση με αριθμό μετακίνησης κλπ. Ας ελπίσουμε πως όλα αυτά θα αποτελέσουν παρελθόν και σιγά σιγά θα επιστρέψουμε όλοι στην κανονικότητά μας, όπως την αφήσαμε προ… COVID-19.

Διαβάστε επίσης: Επιστρέφει η Ομάδα Σίγμα;

Ως γνωστόν, όποιος δεν συμμορφωνόταν με τα μέτρα θα είχε να αντιμετωπίσει την αστυνομία και το πρόστιμο των 150 ευρώ. Πόσα πρόστιμα όμως τελικά βεβαίωσε η Αστυνομία όλο αυτό το διάστημα και συγκεκριμένα από την έναρξη του μέτρου την Δευτέρα 23 Μαΐου έως και την Κυριακή 3 Απριλίου;

Σύμφωνα λοιπόν με την ανακοίνωση του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, βεβαιώθηκαν 62.341 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα της τάξης των 150 ευρώ.

Υπενθυμίζεται, ότι μέχρι τις 18 Μαΐου εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση μετακινήσεων εκτός περιφερειακής ενότητας του τόπου κατοικίας (δείτε εδώ πόσα άτομα επιτρέπονται σε κάθε αυτοκίνητο σύμφωνα με τα νέα μέτρα). Από την έναρξη του μέτρου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 1.570 παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα 300 ευρώ, ενώ σε 986 περιπτώσεις αφαιρέθηκαν τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για 60 ημέρες.

Τέλος να πούμε πως όσον αφορά το μέτρο απαγόρευσης λειτουργίας καταστημάτων, από την έναρξη του μέτρου την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020 έχουν βεβαιωθεί σε όλη την επικράτεια 567 παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 545 άτομα.