Κορωνοϊός – Νέα μέτρα: Πόσα άτομα επιτρέπονται στο αυτοκίνητο;

Η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων βρίσκεται προ των πυλών. Ας δούμε λοιπόν τι θα ισχύσει για τις μετακινήσεις με αυτοκίνητο από τις 4 Μαΐου.

Βρείτε μας στο

Η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων βρίσκεται προ των πυλών σύμφωνα με τα όσα είπε ο πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης στη σχετική τηλεοπτική ανακοίνωση τη Δευτέρα 28 Απριλίου. Η επιστροφή σε μιας μορφής κανονικότητα μας περιμένει αρχής γινομένης στις 4 Μαΐου. Ωστόσο πολλά είναι αυτά που πρέπει να αλλάξουμε στις συνήθειες και τη συμπεριφορά μας ώστε να παραμείνουμε ασφαλείς για εμάς και τους γύρω μας. Μεταξύ αυτών είναι και ο τρόπος που κινούμαστε.

Διαβάστε ακόμη: Κίνηση στην πόλη εν μέσω πανδημίας. Η ώρα για δίκυκλο έφτασε

Ανάμεσα σε αυτά που ανακοινώθηκαν από τον πρωθυπουργό και τα υπόλοιπα μέλη της κυβέρνησης ήταν και οι ισχυρές συστάσεις για περιορισμό της κίνησης των πολιτών με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα οποία θα αλλάξουν παράλληλα και τον τρόπο που κινούνται, αλλά και η σύσταση για κίνηση με τα προσωπικά μας μεταφορικά μέσα.

Διαβάστε επίσης: Έρευνα – Το κοινό εγκαταλείπει τα ΜΜΜ

Συγκεκριμένα, όπως τόνισε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης, «Απευθύνουμε έκκληση στους πολίτες και στο επιβατικό κοινό:

  • Πρώτον, να αποφύγουν κάθε άσκοπη μετακίνηση με τα μέσα μεταφοράς.
  • Και δεύτερον, για όσους αυτό δεν είναι εφικτό, ειδικά κατά τις ώρες αιχμής, η χρήση των ΜΜΜ να γίνεται για απολύτως αναγκαίους λόγους, όπως η μετάβαση στον χώρο εργασίας και αυτό εφόσον δεν υπάρχει δυνατότητα μετακίνησης με άλλο πρόσφορο τρόπο.
    Καλούμε τους πολίτες που έχουν την επιλογή της μεταφοράς με ιδιωτικό τους μέσο να συνεχίσουν να το χρησιμοποιούν ως πρώτη επιλογή. Ως ένα επιπλέον μέτρο διευκόλυνσης τους ανακοινώνουμε:
  • Πρώτον, την παράταση της μη ισχύος του δακτυλίου για τον μήνα Μάιο.
  • Δεύτερον, από τις 4 Μαΐου τη δυνατότητα μεταφοράς δύο ατόμων πλέον του οδηγού, στη μετακίνηση με τα Ι.Χ.”

Ως προς τη μεταφορά πολιτών με ταξί, μετά από εισήγηση της Επιτροπής Δημόσιας Υγείας, συνεχίζεται η εφαρμογή του κανόνα που ισχύει και σήμερα, δηλαδή ο οδηγός και ένας επιβάτης, με τις γνωστές εξαιρέσεις μεταφοράς γονέα με ανήλικα τέκνα ή συνοδείας ατόμου για ιατρικούς λόγους.

Τις επόμενες ημέρες το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θα ανακοινώσει αναλυτικά περαιτέρω ρυθμίσεις για την παράταση ισχύος των διπλωμάτων οδήγησης και των δελτίων τεχνικού ελέγχου οχημάτων, καθώς και το πλαίσιο επανέναρξης των θεωρητικών και πρακτικών μαθημάτων και εξετάσεων για την απόκτηση άδειας οδήγησης, με στόχο την αποφυγή συνωστισμού από τους πολίτες στα ΚΤΕΟ, στις σχολές οδήγησης και στις περιφερειακές υπηρεσίες μεταφορών».

mm
Ο Μιχάλης έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και Διεύθυνση Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων. Η επαγγελματική του ενασχόληση με τον ειδικό τύπο του αυτοκινήτου ξεκίνησε με την αυγή της νέας χιλιετίας και έκτοτε δεν σταμάτησε, καθώς έχει εργαστεί στα μεγαλύτερα περιοδικά και sites του χώρου. Λατρεύει τα αυτοκίνητα σε κάθε... κλίμακα και όταν δεν ασχολείται με αυτά, δημιουργεί videos.

E-mail: mdiveris@traction.gr