Κυρίαρχη η Toyota με 4 μοντέλα στο Top 5 κατηγορίας

Οι ευρωπαϊκές ταξινομήσεις Φεβρουαρίου ανακοινώθηκαν και η Toyota κυριάρχησε σε μία κατηγορία στην οποία τα τέσσερα από τα πέντε μοντέλα είναι δικά της.

Βρείτε μας στο
corolla hybrid

Οι ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων πάντοτε παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Σίγουρα δεν είναι απόλυτος δείκτης για να κρίνεις αν ένα αυτοκίνητο είναι καλό ή όχι, όμως το γεγονός πως κάνει πωλήσεις δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο.

Δείτε επίσης: Που κατασκευάζονται τα Toyota που έρχονται Ελλάδα

Δεν είναι τυχαίο εξάλλου πως οι εταιρείες μάχονται για την πολυπόθητη πρωτιά και τον τίτλο του Best Seller μοντέλου, τον οποίο μετά το μάρκετινγκ θα τον εκμεταλλευτεί δεόντως. Απόδειξη των παραπάνω είναι και το γεγονός πως υπάρχει μία κατηγορία στην οποία η Toyota κυριαρχεί στην αγορά της Ευρώπης, καθώς τέσσερα από τα πέντε μοντέλα στο Top 5 συγκεκριμένης κατηγορίας.

Δείτε ακόμη: Οι Ιταλοί δεν πτοούνται από τον κορωνοϊό και ονειρεύονται αυτή τη Lancia Delta

Ποια είναι αυτή η κατηγορία όμως; Ο λόγος για την κατηγορία των υβριδικών, στην οποία σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του JATO, στις τέσσερις πρώτες θέσεις του Top 5 βρίσκονται μοντέλα της Toyota.

Συγκεκριμένα, πρώτο είναι το Toyota Corolla με 10.484 ταξινομήσεις, δεύτερο το C-HR με 7.721 πωλήσεις, τρίτο το Yaris με 6.616 πωλήσεις και τέταρτο το RAV4 με 4.945 ταξινομήσεις. Την πεντάδα ολοκληρώνει το Suzuki Swift με 2.775 ταξινομήσεις.

Επομένως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς πως στην κατηγορία των υβριδικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη, η Toyota παίζει χωρίς αντίπαλο…

mm
Ο Μιχάλης έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και Διεύθυνση Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων. Η επαγγελματική του ενασχόληση με τον ειδικό τύπο του αυτοκινήτου ξεκίνησε με την αυγή της νέας χιλιετίας και έκτοτε δεν σταμάτησε, καθώς έχει εργαστεί στα μεγαλύτερα περιοδικά και sites του χώρου. Λατρεύει τα αυτοκίνητα σε κάθε... κλίμακα και όταν δεν ασχολείται με αυτά, δημιουργεί videos.

E-mail: mdiveris@traction.gr