Mazda: Και επίσημα στην Ελλάδα

Όπως σας είχαμε πληροφορήσει πριν από μερικές μέρες, η Mazda επιστρέφει στη χωρά μας. Πλέον είχαμε και την επίσημη παρουσίασή της, η οποία έγινε στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Βρείτε μας στο

Η μεγάλη επιστροφή της Mazda στην ελληνική αγορά χάρη στον Όμιλο Συγγελίδη ο οποίος ανέλαβε την εκπροσώπησή της στην χώρα μας, πήρε σάρκα και οστά με την επίσημη παρουσίασή της στην Αθήνα σήμερα, στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Εκεί οι ιθύνοντες της ιαπωνικής μάρκας μας έκαναν γνωστό πως θα προσφέρουν την πλήρη ευρωπαϊκή σειρά μοντέλων της. Αυτά είναι τα Mazda2, Mazda3, Mazda6, Mazda CX-3, CX-30, Mazda CX-5 και MX-5.

Μοντέλα τα οποία είναι εφοδιασμένα με την πιο πρόσφατη τεχνολογία της ιαπωνικής μάρκας (λέγε με SKYACTIV), διαθέτουν την πλήρη γκάμα συστημάτων ασφαλείας i-ACTIVSENSE και ενστερνίζονται την σχεδιαστική φιλοσοφία την οποία η ιαπωνική μάρκα ονομάζει KODO: Soul of Motion (η ψυχή της κίνησης).

Η εκδήλωση διεξήχθη παρουσία στελεχών από το Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης της Μazda Motor Europe, τον κ. Jo Stenuit, Design Director και τον κ. Hajime Seikaku, Αντιπρόεδρο και Γενικό Διευθυντή, ο οποίος μας παρουσίασε τη φιλοσοφία σχεδίασης και τεχνολογίας της Mazda, ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν ο David McGonigle, Regional Director κεντρικής και νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Φυσικά, το λόγο πήρε και ο κύριος Πολυχρόνης Συγγελίδης Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής του Ομίλου Συγγελίδη (βλέπε εικόνα πιο πάνω) και δήλωσε μεταξύ άλλων «ευχαριστούμε την Mazda για την εμπιστοσύνη της. Έχουμε δημιουργήσει ένα κατάστημα-ναυαρχίδα το οποίο θα φέρει την αυτοκινητιστική εμπειρία του πελάτη σε νέο επίπεδο, παραδίδοντας τόσο αυτοκίνητα, όσο και υπηρεσίες, εξέχουσας ποιότητας. Είμαστε δεσμευμένοι προς την εδραίωση μιας μακροχρόνιας σχέσης συνεργασίας με τη Mazda και την επίτευξη της επιτυχίας που το brand αξίζει στην αγορά μας».

Οι λιανικές πωλήσεις της Mazda στην χώρα μας θα ξεκινήσουν αρχές Ιουνίου μέσω του καταστήματος-ναυαρχίδα στην Αθήνα και συγκεκριμένα στη Λ. Βουλιαγμένης 88 στην Γλυφάδα, το οποίο θα λειτουργεί ο Όμιλος Συγγελίδη.

Αξίζει να σημειώσουμε πως η Mazda λειτουργεί στην Ελλάδα με ένα δίκτυο 14 εξουσιοδοτημένων επισκευαστών οι οποίοι παρέχουν service, συντήρηση και αυθεντικά ανταλλακτικά Mazda στις ακόλουθες πόλεις: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Ξάνθη, Πτολεμαΐδα, Πάτρα, Ιωάννινα, Κομοτηνή, Βόλος.

mm
Η καριέρα του στα ράλι ξεκίνησε το 1970. Μέχρι σήμερα έχει καθίσει στο δεξί μπάκετ ως συνοδηγός σε πάνω από 30. Mεταξύ αυτών ο Jigger, ο Ιαβέρης, ο Λεωνίδας Κύρκος,, ο Άρης Βωβός, ο Ιαβέρης Junior, ο Dim και πολλοί άλλοι. Έχει συμμετάσχει σε 28 ράλι Ακρόπολις, έχει κερδίσει 16 πρωταθλήματα και κύπελλα στην Ελλάδα και έχει συμμετάσχει σε αρκετούς αγώνες του πανευρωπαϊκού και του παγκόσμιου πρωταθλήματος ράλι, Αφού τελείωσε τις σπουδές του στη δημοσιογραφία και παράλληλα με τους αγώνες εργάστηκε από τις αρχές του '70 στις εφημερίδες "Βραδινή", "Απογευματινή" καθώς επίσης και στα περιοδικά "Auto Tourism", "Πίστες και Δρόμοι". Στις αρχές της δεκαετίας του '90 συμμετείχε στην τηλεοπτική εκπομπή "Τροχοί και Δρόμοι" και από το 1999 έως και σήμερα είναι ο παρουσιαστής της τηλεοπτικής εκπομπής "Traction", από την οποία έχουν περάσει ως καλεσμένοι σπουδαίες προσωπικότητες. Από το 2010 έως και σήμερα είναι διευθυντής έκδοσης του "Traction Magazine”. Όλα αυτά τα χρόνια της καριέρας του έχει οδηγήσει μερικά από τα σπουδαιότερα αυτοκίνητα όπως η Enzo Ferrari, η Ferrari F 50, η Porsche Carrera GT, η F1 Jordan, το Subaru Impreza WRC, το Peugeot 206 WRC, το Citroen Xsara WRC, το Skoda Fabia WRC και πολλά άλλα.

E-mail: kstefanis@traction.gr