Με 4 Yaris WRC στη Σαρδηνία η Toyota

Η ομάδα του Tommi Makinen γνωστοποίησε πως στο Ράλι Σαρδηνίας θα συμμετάσχουν 4 Toyota Yaris WRC, με τον Juho Hanninen να επιστρέφει στη δράση

Βρείτε μας στο

Η μάχη του Πρωταθλήματος στο WRC έχει φουντώσει και καθώς φτάνουμε στη μέση της χρονιάς, οι ομάδες κάνουν το καλύτερο δυνατό. Θέλοντας να ενισχύσει την προσπάθεια των πληρωμάτων της στο Ράλι Σαρδηνίας, που έχει προγραμματιστεί για τις 13-16 Ιουνίου, η Toyota θα παρατάξει 4 Yaris WRC. Ο χωμάτινος ιταλικός αγώνας, θα σημάνει την επιστροφή του νυν δοκιμαστή της ομάδας, Juho Hanninen, στο WRC, μετά από σχεδόν 1,5 χρόνο. Συμμετέχων στην προσπάθεια του Hanninen δεν έχει δηλωθεί η εργοστασιακή Toyota Gazoo Racing WRT, αλλά η Tommi Makinen Racing.

O Hanninen, γνωστός για τις ικανότητές του στην εξέλιξη, έχει πραγματοποιήσει πολλά χιλιόμετρα δοκιμών με το Toyota Yaris WRC. Ωστόσο, οι αγώνες είναι μια διαφορετική περίπτωση, οπότε θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πού θα βρεθεί στην τελική κατάταξη. Στο πλευρό του θα βρεθεί ο Φινλανδός Tomi Tuominen, ο οποίος έχει συνεργαστεί ξανά στο παρελθόν με τον 38χρονο Φινλανδό οδηγό οδηγό. Επίσης, ο Tuominen συμμετείχε παλαιότερα στο WRC και ως συνοδηγός του Toni Gardemeister.

Υπενθυμίζουμε, πως ο Juho Hanninen ήταν ο κύριος εξελιγκτής και πρώτος οδηγός που ανακοίνωσε η Toyota, κατά την επιστροφή της στο WRC το 2017. Μετά από μία πλήρη σεζόν στο θεσμό και καλύτερο αποτέλεσμα την 3η θέση στο Ράλι Φινλανδίας, αντικαταστάθηκε ενόψει 2018 από το νυν “βαρύ πυροβολικό” της ομάδας, Ott Tanak.

Στην επίσημη ανακοίνωση της TGR, αναφέρεται πως ο Hanninen θα έχει την ευκαιρία να “μείνει ενεργός, δουλεύοντας ταυτόχρονα στην διαρκή εξέλιξη του Yaris WRC.” Πάντως, όπως όλα δείχνουν κύριος σκοπός είναι η εξέλιξη σε μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου. Επιλογή διόλου τυχαία, καθώς ο συναγωνισμός έχει ανέβει πολύ, κυρίως από την πλευρά της Hyundai.

mm
Γεννήθηκε το 1985 στην Αθήνα. Σπούδασε Φιλοσοφία και Ιστορία Επιστημών στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, έκανε μεταπτυχιακό στην "Ιστορία και Φιλοσοφία Επιστημών και Τεχνολογίας" (Πανεπιστήμιο Αθηνών και Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο) και ολοκλήρωσε τις σπουδές του με MA στις Ευρωπαϊκές Σπουδές Κοινωνίας, Επιστήμης και Τεχνολογίας (ESST). Από το 2004, έχει συνεργαστεί με περιοδικά και ιστοσελίδες αυτοκινήτου ως συντάκτης, ενώ ήταν μέλος του Γραφείου Τύπου του Ράλι Ακρόπολις από το 2004 έως το 2017. Εντάχθηκε στη δημοσιογραφική ομάδα της εκπομπής και του TractioN Magazine το 2013.

E-mail: ndouzinas@traction.gr