Με 500 ίππους το Audi TT RS-R, από την ABT (+Videos)

Το Audi TT RS-R δέχεται τις περιποιήσεις της ABT, ανεβάζει την ισχύ του στα 500 άλογα και διατίθεται σε ιδιαίτερα περιορισμένο αριθμό.

audi tt rs r abt limited


Ο γνωστός γερμανικός οίκος βελτιώσεων έκανε για άλλη μια φορά τα μαγικά του και έδωσε στο κοινό ένα άκρως ποθητό Audi TT RS-R περιορισμένης παραγωγής για μόλις 50 τυχερούς.

Ο ήδη δυνατός υπετροφοδοτούμενος 5κύλινδρος κινητήρας των 2,5 λίτρων ανεβάζει σε αυτή την έκδοση την απόδοση του κατά 25%, στους 500 ίππους και τα 570 Nm (από 480 Nm) με τους Γερμανούς να χαρτογραφούν εκ νέου την ηλεκτρονική μονάδα διαχείρισης και να απογειώνουν τις επιδόσεις.

audi tt rs r abt

Η τελική του TT RS-R αυξάνεται από τα ηλεκτρονικά περιορισμένα 250 χλμ./ώρα στα 300 χλμ./ώρα και ο χρόνος για τα 0-100 χλμ./ώρα πέφτει ακόμη περισσότερο, στα 3,4 δεύτερα έναντι 3,7 δευτερολέπτων πριν.

Εξωτερικά η πρόταση της ABT ξεχωρίζει από τα μεγάλα κόκκινα logos «ΤΤ RS-R» και τις διαφορετικές ποδιές με τις μικρές ανθρακονημάτινες αεροτομές να κάνουν την εμφάνισή τους τόσο εκεί όσο και στους προφυλακτήρες. Από το ίδιο υλικό είναι και το εμπρός σπόιλερ, ενώ νέα είναι τα καλύμματα των καθρεπτών. Η ζάντες είναι οι ABT Sport GR με την διάμετρο στις 20 ίντσες και οι διπλές απολήξεις τις εξάτμισης, που προέρχεται επίσης από την γερμανική εταιρία, έχουν βαφτεί σε μαύρο ματ.

Οι βελτιώσεις για το μοντέλο της Audi συνεχίζονται και στις αναρτήσεις με ελατήρια και αντιστρεπτικές που έχουν εξελιχθεί από τους Γερμανούς.

audi tt rs r abt

Το TT RS-R της ABT σας υποδέχεται με αλλαγές και στο εσωτερικό του, ταιριαστές με την περιορισμένη παραγωγή του. Τα ανθρακονημάτινα πρόσθετα κάνουν την εμφάνισή τους στο ταμπλό αλλά και στα πλαϊνά των καθισμάτων που έχουν επενδυθεί μερικώς με δέρμα, τα πατάκια είναι νέα, ενώ στην πόρτα έχει ενσωματωθεί και προτζέκτορας που προβάλλει το όνομα του μοντέλο στο δρόμο, για να μην ξεχνιόμαστε.

Το TT RS-R είναι διαθέσιμο τόσο ως coupe όσο και ως cabrio, όπως είπαμε για μόλις 50 αριθμημένα κομμάτια και μπορείτε να το δείτε σε δράση στα videos που ακολουθούν.

Cabrio